Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izkušnje s pralno-sušilnim strojem

Izkušnje s pralno-sušilnim strojem

Ker imam premajhno kopalnico, da bi si lahko privoščila pralni IN sušilni stroj, poleg tega pa nimam balkona ali pokrite terase za sušit, razmišljam, da bi si nabavila pralno-sušilni stroj. A ker slišim govoriti, da ti stroji niso v redu, me zanimajo vaše izkušnje, če ga kdo ima doma. Zanima me predvsem, kaj je narobe, v čem so slabši od posameznih pralnih in sušilnih strojev, skratka karkoli… Vam je mogoče žal, da ste nabavili kombiniranega, in zakaj? Vsaka informacija mi bo v pomoč pri odločitvi, zato že v naprej hvala vsem.

Ob lepih vremenih bi še naprej sušila zunaj. Problem pa imam, ko je slabo ali nepredvidljivo vreme, mene pa ni skozi doma, da bi lahko vsak trenutek letela ven pobirat perilo. Zato razmišljam o tej alternativi s kombiniranim strojem.

hja, če sušiš vsake kvatre en bot je okej…drgač pa raje ne. pa mirkej kiletaže ko ga boš kupovala (kolk operenaenkrat in kolk lahko posuši)

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Slišala sem, da kombiniranega celo trgovci odsvetujejo. Naj bi pri sušenju ekstra mečkal cunje.

Imela sem elektroluxovega. 15 let. Uporabljala sem ga za nujne zadeve, tako, kot razumem, ga mislite vi uporabljati. Opral je dobro. Posušil je 1/2 opranega perila naenkrat. Se pravi za eno žehto opranega belega perila, moraš sušenje zalaufat 2x. Posušil je tako, no, skoraj do konca. Ko je končal sušiti je bilo perilo še vroče in je bilo dobro, da sem ga razprostrla še malo na stojalu za sušenje, da se do konca ohladi in izpuhti tista vroča para, ne vem kako bi to drugače opisala. Imaš tudi opcijo, da daš samo 1/2 bobna perila prat in si nastaviš najprej pranje in potem sušenje. Noter v boben daš umazano, ven vzameš čisto in suho perilo. Polikano ni. Naslednji stroj, ki sem ga kupila je samo pralni stroj, ker menim, da sem ga premalo uporabljala kot pralno sušilni stroj.

Kar se trenutno pogovarjam z ženskami, so zelo zadovoljne s pranjem perila v pralnici, kjer prineseš v pralnico svoje umazano perilo, ga daš v boben, ko ti opere, perilo preložiš v sušilni stroj in ti ga posuši. Ne vem koliko časa se to pere in suši. Ne vem točno koliko stane eno pranje in sušenje ali oboje skupaj. Govorijo o dveh ali treh EUR.

Za kiletažo me ne skrbi, ker bom prav kmalu ostala sama v stanovanju (hči se počasi seli k fantu), tako da bom prala samo zase. Tudi mi ni problem pobrat pol opranega perila iz stroja in sušit samo pol – baje, da sušenje rabi več prostora v bobnu. Skrbi me bolj to, če so ti stroji slabši – če slabše operejo, če poškodujejo perilo… Večina jih kritizira, a niti ne vem, zakaj. Baje, da je boben v pralnih strojih drugačen kot v sušilnih, pa ne samo po velikosti, ampak tudi po obliki površine (relijefu), zato naj bi bil v kombiniranih strojih “ne miš ne tič”, saj za dve različni funkciji drugače niti ne more biti. Ne vem pa, kaj to pomeni za perilo.

Dejansko bi res sušila le vsake kvatre enkrat, ne bi pa rada zaradi tega imela slabši pralni stroj. Oziroma moram pretehtati, če se mi splača zaradi občasnega sušenja imeti tiste pomanjkljivosti, po katerih sprašujem, ker jih ne poznam.

Jaz ga imam, meni je super, samo nisem zahtevna in picajzlasta gospodinja. Opere super, res je, da pri sušenju morda bolj mečka – vendar to samo, če prenapolnim boben. Za pranje imam 7kg, za sušenje 5 kg, a velikokrat pustim kompletno žehto tudi za sušenje in ni nobene panike. Je res bolj zmečkano, samo mene za brisače in rjuhe prav briga, če niso polikane. Ostalo pa posuši super (majice, hlačke…), ker tudi manj dam v boben in se ne mečka nič. Skratka, da se ne mečka, je treba pazit, da se bobna ne nafila preveč, kar je morda moteče, ker pač ne moreš dat kompletne žehte sušit. Ampak, kot rečeno, jaz tudi to delam in je čisto v redu.

Verjamem, da je bolje imeti ločena stroja, a da je pa kombiniran stroj ‘čisto mimo’, je pa tudi eno totalno pretiravanje in nakladanje. Če nimaš prostora, je krasna stvar, sploh če ne misliš čisto vsega sušit, pa tudi če bi, je čisto ok.

Ne delaj si nepotrebnih skrbi:) Nič ni slabše oprano, moje majice in rjuhe so snežno bele, dišijo, nič ni poškodovano pa dam notri prati tudi fino perilo in lakotne oblekice, pa tudi puloverje. Vse ok.

Tudi slučajno ni res, da ni ne ‘tič ne miš’, to so prepotentna nakladanja. Kot sem zgoraj rekla, res je najbrž bolje imeti ločena stroja, a je kombinirani popolnoma v redu zadeva, opere krasno.

Meni je ful olajšal življenje, sem tudi mislila, da bom sušila ‘na vsake kvatre’, zdaj si pa sploh ne morem več predstavljati, da bi bila brez sušilne funkcije. Ima tudi program, da kaj na hitro opereš in posušiš, oboje skupaj v kratkem času…ma, meni je super. Ne kompliciraj.

Ja, “ma itak da je ok “, tudi jaz sklepam, da če bi bili ti stroji čisto zanič, jih že dolgo ne bi več delali in prodajali. Verjamem pa, da imajo kake pomanjkljivosti, kot vsi kombinirani stroji. Tudi šivalni stroji so slabši, če imajo več operacij, a vseeno se da šivati na njih.

Torej, če prav razumem, je stvar samo v tem, da se za ne preveč zmečkano perilo pol oprane žehte pobere ven, predno se vklopi sušenje. No, to mi ne predstavlja nobenega problema.

Kako pa je z odtokom vode oz. tiste pare, ki nastane pri sušenju? Kam gre voda iz mokrega perila, ko se suši? Včasih so ljudje napeljevali neke cevi ven, ne vem pa, če je to zdaj že kaj drugače narejeno.

Deluje na principu vode, odvečna para gre ven po tisti cevi, ki je za odtok umazane vode iz pralnega stroja.

Pardon in toplote seveda.

Moj stroj ni imel nobene napake pri pranju zaradi tega ker je bil pralno sušilni. Je opral, se mi zdi, celo še bolje kot ta, ki ga imam in je samo pralni. Je bilo zmečkano perilo pri pralnosušilnem in je enako zmečkano pri samo pralnem stroju, ker vedno nafilam poln boben, res gre notri samo še ena pest.

Aha, torej ni kakega izpraznjevanja posode ali vrtanja v zid za odvajat vodo oziroma paro, ki nastane pri sušenju. Enostavno gre po cevi v banjo, tako kot tista umazana voda od pranja in splakovanja. Super. 🙂

Nobenega vrtanja, nobenih posebnih štosov:) Meni ga je sosed priklopil kot vsak pralni stroj.

Pri mojem je tako, da če dam mokrega perila za pol bobna, suši odlično. Ko se mi mudi (beri: ne da ubadat s tem:)) pa kar vse skupaj pustim not in je pač malo bolj zmečkano ali ni čisto posušeno in potem perilo še malo pustim, da vlaga izpari. Nastavi se celo tako, da hkrati nastaviš pranje in sušenje, tako da stroj, potem ko je opral, takoj začne tudi sušit.

Kar mirno si ga nabavi in se veseli manj dela s perilom:))

Priklop in odtok je enako kot pri samo pralnem stroju, nič drugače ne zgleda, saj tudi stroj ne zgleda oziroma ni moj zgledal nič drugače kot pralni stroj.

Jaz ga imam, iz enakega razloga kot ti, bolj za vsak slučaj in sušenje res zelo uporabljam. Če že, dam največkrat brisače, ker mi je ostalih cunj škoda, pa lepo se posušijo. Če slabše pere, ne bi vedela, je pa rs, da jaz nikoli nisem razumela, kako naj bi stroj slabo pral, nimam pa tudi posebno umazanih cunj. Fleke moraš posebej obdelat, kakorkoli že. SO pa to tudi meni govorili ko sem kupovala. IN so mi pametovali, naj kupim ločeno pa enega na drugega. Sem rekla, za to, kolikor jaz rabim, se mi ne splača.

Ja, tudi jaz nameravam sušiti bolj brisače in rjuhe, pa mogoče kakšno reč, ki jo rabim na hitro posušiti za v službo, ko nimam več kaj obleči.

Hvala vsem za odgovore – ste me pomirili in mislim, da se bom res odločila za nakup.

Greš v trgovine pogledat kaj prodajajo, pol pa naj ti razložijo razlike, pol pa še sama preštudiraj kaj ti najbolj odgovarja. So kar razlike, kar sem gledala po internetu.

Imela sem Candyjev 5+5.
Opral super. Posušil tudi, zelo temeljito.
Zaradi manjšega bobna je nasušeno perilo tako zmečkano, da se moraš potem res trudit z likanjem.
Sušenje sem uporabljala samo v nujnih primerih in takrat dala v pranje pol manj perila. Zvečer pritisnila na ON in zjutraj suho vzela ven.

sedaj imamo pralno sušilni stroj candy in sem super zadovoljna z njim.lepo opere in posuši perilo in če vzamem perilo iz stroja takoj ,ko se posuši sploh ne likam.Je pa res,da za sušenje napolnim le polovico bobna.Drugače pa tudi meni so vsi govorili naj kupim vsak aparat posebej,toda jast enostavno nimam kam postavit dveh strojev.pred kandijem pa smo imeli elektroluks in sem bila tudi zadovoljna.

LG pralno-sušilni stroj. Velik boben, 9/6kg. Super pere, super suši. Nikoli nič ne likam, razen srajc, se mi ne da. V stroju ne sušim plastičnih potiskov na majicah, ker se zlepijo. Živim v hiši in nikoli ne bi imela dveh strojev.

Vem da v Suzi samopostrežni pralnici pranje stane od 4-8 evro,sušenje pa za 15 minut stane 2.00 evra.Glede sušenja v časi je potrebno še podaljšat sa dodatna 2 evra.

Živjo

izkušnje iz prve roke:

– 15 let star pralno-sušilni stroj iz nižjega razreda in kupljen v supermarketu (Indesit) je pral bolj tako-tako, sušil pa še kar v redu, le da je bilo perilo vedno OBUPNO zmečkano, zato smo zgolj izjemoma sušili neobčutljive stvari kot so spodnje perilo, brisače in kaki povštri.

– Nov pralno-sušilni stroj Candy iz srednjega cenovnega razreda pere super in suši super. Kot so ostali napisali, ne smeš celotne žehte hkrati sušiti, ampak samo pol (naš je max 8kg žehte in 5kg sušenja). Zelo uporaben, praktičen, zelo zadovoljni. Perilo pride ven naravnost vroče, vendar popolnoma posušeno. Nič ni vlažno, kot pišejo nekateri.

Sklep: nabijanja o tem, da je tak stroj “ne tič ne miš” se nanašajo na več kot desetletje stare stroje. To, kar je danes na trgu, bo čisto v redu za potrebe neke povprečne družine. Samo ne kupi ravno najcenejšega stroja, ampak vsaj nek srednji razred, pa bo.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close