Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Izkušnje – Delo v tujini (stevard pri Ryanairu) in absolventski staž

Izkušnje – Delo v tujini (stevard pri Ryanairu) in absolventski staž

Pozdravljeni! Ne vem točno na katero instituciji v Sloveniji bi se obrnil z naslednjim vprašanjem – zato sem se odločil, da vprašanje zastavim na tem forumu, ker vem da ga spremlja veliko ljudi. Moja situacija je takšna, da bom naslednje študijsko leto (začne se oktobra) vpisal absolventsko leto v 2. stopnji študija – študiram naravoslovno znanost in v prihodnjem mesecu bom opravil vse preostale laboratorijske obveznosti v sklopu mag. naloge – v absolventskem letu pa nameravam nalogo dokončno napisati in zagovarjati (v vseh letih šolanja nisem imel nikoli leta premora/prepisa/padlega letnika, zato sem si absolvent privoščil za nagrado). Zato, ker v življenju vedno rad poiskušam nove stvari in ne bi želel absolventskega leta preživeti na domačem kavču sem se poleti preko spleta prijavil na razpis pri katerem Ryanair išče stevarde in stevardese – moj plan je bil, da če bi službo dobil bi nekje do aprila/maja naslednjega leta letel in potem zapustil letalski svet, ter zagovarjal mag. nalogo in se posvetil profesionalni naravoslovni poti. In res sem uspešno opravil vse stopnje prijavnega procesa, ter mi je ponujen termin za trening (najprej moraš opraviti trening, da lahko letiš) v oktobru. Preden se dokončno odločim, da se podam v to pustolovščino pa imam nekaj vprašanj (kot sem napisal, vem da ta forum obiskuje veliko ljudi in mi bo morda lahko kdo pomagal).

1. Ali sploh lahko imam absolventski status, če sem zaposlen v tujini – oz. kakšen “tip zaposlitve” moram imeti, da je to dovoljeno? (Ne želim imeti nobenih pravniških težav z državo)

2. Kje bi se lahko o tem (glede potrebnega tipa pogodbe z letalsko družbo in hkratnim absolventskim statusom) pridobil več informacij – ne vem ali naj se obrnem na zavod za zaposlovnane, študentsko organizacijo,… Ne vem katera institucija bi bila primerna za tako specifično informacijo?

3. Če ima kdo podobne izkušnje kako je takšno situacijo bi me zelo zanimlo, če lahko le-te predstavi in mi da kakšen nasvet.

4. Če je kdo slučajno kdaj opravljal delo kabinskega osebja pri Ryanair-u bi bil vesel vsake izkušnje ali nasveta.

P.S.: Ne želim, da izpade kot, da želim to službo zato, ker želim med absolventskim statusom “vleči denar”. Gre za to, da si to delo zelo želim doživeti in se mi zdi, da ob enem omogoči osebnostno rast (delo v tujini, znanje in reakcije v zasilnih postopkih,…)

Za vsak odgovor bom hvaležen.

Obrni se na referat šole, saj status študenta podeljuje šola. Načeloma je možno, da si redno zaposlen in obenem reden študent, le ugodnosti ne moreš koristiti (boni, delo preko servisa). Torej, obrni se na referat in morda še na pravno pisarno ŠOU. Srečno!

Odgovor na objavo uporabnika
Lea813, 24.08.2021 ob 23:31

Obrni se na referat šole, saj status študenta podeljuje šola. Načeloma je možno, da si redno zaposlen in obenem reden študent, le ugodnosti ne moreš koristiti (boni, delo preko servisa). Torej, obrni se na referat in morda še na pravno pisarno ŠOU. Srečno!

Najlepša hvala za nasvet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close