Najdi forum

izjava leta

Ni zrasla na mojem zelniku , ampak sem jo pobral iz medijev :

Če date študentu 10000 evrov , bo za ta denar potoval 2 leti po svetu , če pa daste ta denar upokojencu bo tarnal da z tem denarjem ne more živeti !

Vaš komentar ?

Oh,My Lord of Walles – moje mnenje je naslednje:
…ja, “penziči” res jamrajo, z denarjem pa ravnajo ( skoraj praviloma) “EVROPSKO”- pa naj to pomeni karkoli že; “študenteki” pa – bolj – naj mi oprostijo – “CIGANSKO”… Zakaj? Ravno zaradi tistih 10 000 EUR 2 leti l…Ponovno – kar nekaj ljudi poznam – skoraj vsi iz kroga “osumljenih”, katerim je edini moto (kot je razvidno iz kar nekaj forumov pred tem – Anglija ipd.) “priti čimbolj poceni skozi” oz. po domače – j.z.š.m.p. (jeb..za štomanj. para.)- in si “car”. Res -gospodiči in gospodične? Na svojih popotovanjih (še enkrat poudarjam – sem samo objektiven) srečujem različne “kalibre” – in skoraj po pravilu vsi – kateri izhajajo (beri pedigre) iz držav bivše (ali -kakor hočete -sedanje vzhodne Evrope) so “najtežji primerki” popotniškega “nedostojanstva” – oz. – da nebo pomote – “popotniški skorojeviči, lumpenproletariat” po štajersko – se pravi “liga -kajmebriga” – glavno daje poceni , da sem prefural turo – in – sem “car” Uau – hvala lepa za takšno – beri – parazitsko, nedostojanstveno,neetično in nenaravno iskanje (preiskovanje) lastnih frustracij in potrjevanje samega sebe na ta način…

Živeli upokojenci in 10 000 EUR( pa bo kar bo!)

L.P. Tinsky

P.S. za omenjen denar se dobi marsikaj – samo pameti in netaktnosti do ljudi, pri katerih kar nekaj izmed vas vam ne morejo ponuditi – ali ne? Ali bi jih mogoče, študenteki (penziči) -podarili nekaj sto družinam v “longhousih” na Borneu ali vasem (katere je – mimogrede kar hudo prizadejal potres pred nekaj dnevi) prebivalcem vasi v Ruandi? Glavne so “fotke” in posledično “keš” mar ne?

hvala bogu za svobodo govora…
lp w128

Sigurno ne, ker bo denar dal na knjižico in ga šparal… Le za kaj ali za koga?

Tudi jst poznam veliko takih, ki jim je bistveno to, da lahko rečejo, da so nekje bili…ampak, to pri meni nima veze z denarjem. Tut sama zlo pazim, kje in kako na potovanjih zapravljam denar in to iz preprostega razloga – ker ga NIMAM!!!! Zato bi po tvojih predvidevanjih verjetno padla v tisto branžo ljudi, ki so tam, zato da so. Žal bi se zelo motil! Sem pač pristaš tega, da se v deželah, kjer ljudje živijo revno in preprosto življenje poskušaš vživet v njihove vloge in živet njihov lajf – saj v tem je čar, da spoznaš njihovo kulturo in način življenja. Eni to sprejmejo z navdušenjem drugi pač ne. Keš, ki ga pri tem prišparam, gre seveda za naslednje potovanje :)))
Kar se pa tiče izjave….je pa čist odvisen katerega študenta in katerega upokojenca pogledaš oz. primerjaš. Poznam kar nekaj študentov, ki se ob taki vsoti denarja ne bi podal po svetu, ampak bi si doma privošl luksuzno življenje (nek se vidi razkoš)…upokojenci pa po mojih izkušnjah tarnajo bolj nad pomanjkanjem časa kot denarja.
Lp, anka

Ancka – da bom bolj konkreten:
kaj bi porekla o komentarjih ( in -Preverjeno – držijo!!!) ob pitju “pivička” z “travellerom” iz Poljske, njegovim dekletom, vrlo, brhko mladenko ( baje staro popotnico iz okolice Ljubljane) na “rajskem” otoku v Aziji, ko se slinasti, mastni , negravžen in nadut Avstralec ( ne-vem zakaj z veliko) obeša na trinajstletno deklico- domačinko- pri kateri-družini namreč sta čehurja in močvirnika prenočila -komentar se je glasil:” jebi ga – money open all the doors!”

( ali tudi pri tebi?)…pa smo tu..
.
Ne , nisem nacionalist – ne moralist – samo -Človek – in to z Veliko začetnico… (in-mimogrede – 10 000 EUR je moja plača za 16 mesecev, obdavčenih ,bruto….)

L.P. Tinsky

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close