izgubljen recept za ovsene piškote
Pozdravljene!
Več glav več ve – morda mi boste lahko pomagale. Namreč izgubila sem originalen recept za ovsene piškote s čokolado, orehi in cimetom, ki sem jih vedno pekla ob tem času. Dobila sem ga v neki stari Jani, morda ga katera še ima ali pa ima toliko izkušenj, da mi bo pomagala ugotoviti prava razmerja med sestavinami, ki jim imam še vse v spominu.
Torej: maslo (mislim da 20 dag), sladkor (15 dag?), moka (?), ovseni kosmiči (kakšnih 40 dag?), eno jajce (spomnim se, da je bila že v originalnem receptu dilema, ker je pisalo 1 jajca in sem se spraševala, če ne gre za 3 jajca), žlička cimeta, pecilni prašek in dodatki: nasekljana čokolada in orehi (po 5 do 10 dag?). Priprava je zelo enostavna – z žlico se masa polaga na pekač in speče pri cca. 180 stopinjah kakšnih 20 minut. Super dobro in enostavno. Nasveti dobrodošli.
Hvala za pomoč in srečno v novo leto.
LP Nevenka
ravnokar sem jih pekla ta vikend:
recept lahko poljubno spreminjaš:
10 dkg moke
20 dkg kosmičev
6 dkg margarine
10 dkg sladkorja – jazga pol nadomestim z žlico meda
1 vanilin
1 jajce – jaz dam dva
1 žlic moke
dodatki:
limonina lupinica
rozine
suho sadje
koščki čokolade – ja tega ne dam
kokosova moka – tudi ne, po želji
kandirano sadje
lešniki, mandlji, orehi…
kar hočeš, po želji
zamesiš, pustiš 15-30 min, da se masa napne, z mokrimi rokami oblikuješ piškotke, pečeš na peki papirju – jaz da 15-20 min.
in to je to, lahko poljubno ekserimentiraš tako z maso, kot s sestavinami, uspe fantastično.
dober tek
Forum je zaprt za komentiranje.