Najdi forum

Izguba prtljage

Pozdravljeni!

Zanima me, kakšne imate izkušnje z izgubo prtljage pri potovanjih. Meni so jo izgubili oz. je ni bilo, ko smo prileteli na cilj. Po vsakodnevnih klicih so mi obljubljali, da je prtlaga na poti, vendar je nisem dobila do konca potovanja. Pred dnevi so mi jo dostavili na dom.
Zanima je, ali sem upravičena do kaksne odškodnine, saj sem bila cel dopust-3 tedne-brez vsega. Morala sem si kupiti od kopalk do bunde, ker je bilo pač tako potovanje.
Ali obstajajo kaksna pravila-navodila-konkretni podatki po kakšni konvenciji….do kakšne in kolikšne odškodnine sem upravičena. Letalska družba je bila Iberia. Ali je krivec letalska družba ali letališče? Ker npr.pri nas sta Adria Airways in Aerodrom Ljubljana dve različni inštituciji.

Hvala vam za odgovore!

Maša pozdravljena !

Bom se poizkušal spomniti kako potekajo te zadeve. Ko si ugotovila, da si brez prtljage si to prijavila in dobila poizvedbeni obrazec in ko si prtljago dobila nazaj si ponovno dobila nek obrazec ali pa so ti na poizvedbenega vpisali datum prejetja prtljage.
Za kar koli rabiš ta papir ( ali dva ) za dokazovanje in naredi kopije – orginal ne izpusti nikoli iz roke !!!
Skratka:
Za vsak dan brez prtljage si po letališkem zakonu opravičena do 50 USD ( ameriških dolarjev ). Z poizvedbenim obrazcem se moraš oglasiti v predstavništvu Iberije oziroma v poslovalnici, ki ti je prodala letalsko karto. Brez vseh vprašanj ( če imaš ta dokazilo ) ti morajo izplačati 1.050 USD za 21 dni.

Možno pa je še razmisliti o kakšni privatni tožbi. Navedeš objektivne razloge zaradi katerih si imela uničen dopust. Imela si naprimer nujna zdravila in nisi mogla na malarično območje.
Razmisli o kakšni tožbi !

Lep pozdrav

Matjaž

Preveč lepo, da bi bilo res.
Najprej – ne gre za izgubljeno prtljago ampak za zakasnelo :))

Upam, da ti ne bom razblinil upanja z besedami EU potrošniške organitzacije:
There are no set regulations stating the compensation payments for delayed luggage. In general most airlines take the view that once your bag has turned up you will have future use of the contents.

Some airlines offer immediate one-off cash payments at a set amount to cover emergency purchases until the delayed bag is delivered. Others will pay a set amount per day, up to a maximum number of days.

Other airlines do not make immediate cash payments, but prefer to reimburse a passenger’s expenditure on essential purchases and will often therefore insist on seeing receipts.

Menda pa najdeš vse tukaj:
http://www.jus.uio.no/lm/air.carriage.unification.convention.montreal.1999/doc

Pritožba vlozena na letalsko druzbo, zdaj bomo pa videli kaj bo, ce sploh kaj bo:(

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close