Izdelava fotoknjige
Digifot.
Imam že vsaj 10 njihovih fotoknjig, zmeraj gotovo v parih dneh, kvalitetna izdelava. Preden sem se lotila fotoknjig, sem preizkusila par programov in mi je bil tale najboljši. Veliko možnosti nastavitev in dokaj preprosta uporaba. Mi je pa bistveno boljša verzija programa, ki si ga naložiš na računalnik kot online.
Mi pa samo en izvod, pa je čisti praholovilc in jemalec prostora – brezveze.
raje digitalni foto okvir, naložiš noter fotografije, pa potem menjaš ali sam ali obdarovanec.
Pri nas imano tudi vse fotografije na zunanjem disku spravljene, sem tudi tiste iz negativov izpred 20-ih let spravila v to obliko. In zavzame bistveno manj prostora, ko pa gledamo sami aliz obiski, priklopimo na tavelik TV in imamo “slajdšou” spomine.
raje digitalni foto okvir, naložiš noter fotografije, pa potem menjaš ali sam ali obdarovanec.
Pri nas imano tudi vse fotografije na zunanjem disku spravljene, sem tudi tiste iz negativov izpred 20-ih let spravila v to obliko. In zavzame bistveno manj prostora, ko pa gledamo sami aliz obiski, priklopimo na tavelik TV in imamo “slajdšou” spomine.[/quote]
Kakor za koga. Jaz jih pa čisto rada v roke vzamem in ob listanju podoživljam potovanja zadnjih 10-15 let.
In vsekakor zasedejo dosti manj prostora kot klasični albumi, v kakršne smo fotografije vlagali včasih.
Kako pa stare negative spraviš v digitalno obliko? Najbrž moraš imeti tak skener, da se to da?
Imam doma še celo škatlo take “robe”, sem sicer prepričana, da vseh tistih filmov nikoli več ne bom rabila, ampak kar tako v smeti jih pa ne morem vreč.
Foto Tabor Maribor, če hočeš res kvalitetno foto knjigo. Prava hramba fotografij tistih za ogled je dejansko na papirju, elekronska oblika je običajno pri ljudeh tudi neurejena elektronska zmešnjava na tisoče brezvezno naklofanih posnetkov, brez katerih je že marsikdo po pomoti ali kako drugače ostal v trenutku.
Pri nas imano tudi vse fotografije na zunanjem disku spravljene, sem tudi tiste iz negativov izpred 20-ih let spravila v to obliko. In zavzame bistveno manj prostora, ko pa gledamo sami aliz obiski, priklopimo na tavelik TV in imamo “slajdšou” spomine.[/quote]
Kakor za koga. Jaz jih pa čisto rada v roke vzamem in ob listanju podoživljam potovanja zadnjih 10-15 let.
In vsekakor zasedejo dosti manj prostora kot klasični albumi, v kakršne smo fotografije vlagali včasih.
Kako pa stare negative spraviš v digitalno obliko? Najbrž moraš imeti tak skener, da se to da?
Imam doma še celo škatlo take “robe”, sem sicer prepričana, da vseh tistih filmov nikoli več ne bom rabila, ampak kar tako v smeti jih pa ne morem vreč.[/quote]
Ja, skener za negative – kupljen pred 2 letoma preko nemškega Amazona – je bil na črni petek znižan iz 199 eur na 80 eur, pa še vedno 50 eur ceneje z vključeno poštnino, kot pri slovenskemu ponudniku.
Sem tako popsravila in transformirala v uporabne vse negative – ena velika 50×70 škatla 🙂 Veliko dela, ampak vredno truda 🙂
Imam doma še celo škatlo take “robe”, sem sicer prepričana, da vseh tistih filmov nikoli več ne bom rabila, ampak kar tako v smeti jih pa ne morem vreč.[/quote]
Ja, skener za negative – kupljen pred 2 letoma preko nemškega Amazona – je bil na črni petek znižan iz 199 eur na 80 eur, pa še vedno 50 eur ceneje z vključeno poštnino, kot pri slovenskemu ponudniku.
Sem tako popsravila in transformirala v uporabne vse negative – ena velika 50×70 škatla 🙂 Veliko dela, ampak vredno truda :)[/quote] Prid še k meni, skener sicer imam verjetno precej boljši od igračke za 200 eur, ki resnično ne da in ne more dat kvalitete, filmov pa tud nekaj tisoč leica formata, srednjega formata, celo plan filmov, dia, negativ, črno belo, skratka pestro, le nekako ni prave volje.:-))
Foto Tabor Maribor, če hočeš res kvalitetno foto knjigo. Prava hramba fotografij tistih za ogled je dejansko na papirju, elekronska oblika je običajno pri ljudeh tudi neurejena elektronska zmešnjava na tisoče brezvezno naklofanih posnetkov, brez katerih je že marsikdo po pomoti ali kako drugače ostal v trenutku.[/quote]
Na testu Zveze potrošnikov so se fotoknjige Foto Tabor izkazale za nekoliko manj kvalitetne in nekoliko dražje kot Digifot.
Foto Tabor Maribor, če hočeš res kvalitetno foto knjigo. Prava hramba fotografij tistih za ogled je dejansko na papirju, elekronska oblika je običajno pri ljudeh tudi neurejena elektronska zmešnjava na tisoče brezvezno naklofanih posnetkov, brez katerih je že marsikdo po pomoti ali kako drugače ostal v trenutku.[/quote]
Na testu Zveze potrošnikov so se fotoknjige Foto Tabor izkazale za nekoliko manj kvalitetne in nekoliko dražje kot Digifot.[/quote]
Dražje in boljše iz izkušenj povem, seveda pa nimam v mislih ta poceni variant foto knjige. Ne vem kaj je zveza potrošnikov ocenjevala, ampak pri digifotu že razrez dobiš tak, da ni za nikamor in je daleč od tega kar oddaš v elektronski obliki. Ima pa tudi kateri manjši s.p. zelo kvalitetne foto knjige, recimo eden takih je Foto Rožman v Brežicah, ki izdela na pravi foto papir, je pa seveda tudi cena temu primerna.
Na testu Zveze potrošnikov so se fotoknjige Foto Tabor izkazale za nekoliko manj kvalitetne in nekoliko dražje kot Digifot.[/quote]
Dražje in boljše iz izkušenj povem, seveda pa nimam v mislih ta poceni variant foto knjige. Ne vem kaj je zveza potrošnikov ocenjevala, ampak pri digifotu že razrez dobiš tak, da ni za nikamor in je daleč od tega kar oddaš v elektronski obliki. Ima pa tudi kateri manjši s.p. zelo kvalitetne foto knjige, recimo eden takih je Foto Rožman v Brežicah, ki izdela na pravi foto papir, je pa seveda tudi cena temu primerna.[/quote]
Kot sem rekla, imam več kot 10 Digifotovih knjig, A4 s trdimi platnicami, kar ni glih poceni varianta. In vse so bile točno take kot to, kar sem oddala v elektronski obliki, za “arhiv” pa lahko dobiš še komplet knjigo v pdf formatu.
No v glavnem, jaz sem zadovoljna, drugo se me pa ne tiče.
Naredili in naročili smo fotoknjigo preko Cewe in moram povedat, da smo z izdelavo zelo zadovoljni, cenovno gledano pa srednje zadovoljni 🙂 Program je res enostaven za uporabo z možnostjo razširitve določenih okvirjev, sličic, efektov ipd… Naredili in poslali so tudi ekspresno hitro glede na to, da so prazniki že za “vogalom”. To je bilo z moje strani nekaj povratnih informacij, če boste tudi vi izbirali ponudnika za izdelavo fotoknjige.
Forum je zaprt za komentiranje.