Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Izdelava domačega sladoleda

Izdelava domačega sladoleda

Kako ga delate? Mate kake modelčke? Včeraj sem zmiksala krasno mešanico navadnega jogurta, maline in jagode pa malo cukra, božansko je prišlo. Pa sem hotla delat sladoled, ne vem točno, v kakšno posodo ali modelček bi dala, ker ne bi dala v plastično posodo, iz katere bi mogla “sladoled” izdolbst.

Kakšno mešanico uporabite?

Jaz nekaj podobnega delam kot ti krivokljun. Samo da kupim že zamrznjeno sadje in ga stresem v eno posodo, dam potem notri kakšen jogurt, tekočo sladko smetano, sladkor v prahu in zmixam in pride direkt že ven sladoled.

Ali pa tudi brez jogurta je full dobri samo če streseš recimo malo zamrznjenih borovnic pa malin v posodo pa dodaš sladkor v prahu po okusu in zmixaš pride potem sorbet. Hitro in enostavno.

zamrznjena banana in riževo mleko (za robija) sicer lahko tudi brez mleka. Pa jagode ali borovnice.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Pišuka Poldi, saj imam zmrznjene banane že skor celo leto v hladilniku :(((( No, jaz sem nardila sladoled in se že hladi v skrinji.

Dala sem pa malo gostejši jogurt (grškega pa un Na planincah), sveže breskve, sveže marelice, sveže domače višnje, svež domač ribez, zmrznjene (kupljene) maline in zmrznjene (kupljene) jagode in malo mletega rjavega sladkorja. Zmiksala in dala v obične posode, si moram nabavit une modelčke za lučke.

Sladka smetana me požene, jogurt pa še prenesem. Ja no, zdaj sem pa jezna nase, drugič bom dala še zmrznjene banane, jasno, s tem namenom pripravljene. Naredijo fantastično strukturo pa še naravno osladijo.

A ima kdo od vas strojček za sladoled doma, pa je delal z njim ice cream?

Me zanima kakšen je čokoladni ali pa vanilijev sladoled iz tega strojčka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close