Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija izbira prenosnika, rabim pomoč…

izbira prenosnika, rabim pomoč…

Odločamo se za prenosnik, pa ne vemo, katerega bi izbrali…
V ožji izbor smo dali te tri:

1. HP Compaq nx6110
15″XGA Brightview 1024x 768
Intel celeron M processor 370 (1.5 GHz)
RAM 512 MB 333DDR DM
Intel Graphics Media Accelerator 900; 128MB
integrirana zvočna kartica 16bit sound blaster pro
80 GB 4200rpm HDD
DVD+/-RW double layer
LAN 10/100,
WLAN 802.11b/g
2x USB, VGA, zvočniki, vhod za mikrofon, Firewire
čitalec kartic
sledilna naprava
+Windows XP Home
Cena: 185.000

2. TRON M85-CWD
15,4″ LCD WXGA
Intel centrino M 1.6 GHz
512 MB DDR2 RAM
VGA ATI Mobility Radeon X700 128MB
80 GB 5400rpm HDD
DVD+/-RW 8x double layer
LAN 10/100,
WLAN 802.11b/g
TV out
čitalec kartic
sledilna naprava
Cena: 199.900

3. AIRIS N-930
TFT 15,4″ WXGA Glare-Type 1280x 800
Intel pentium M 1.6 GHz 2MB 400MHz
RAM 1024 MB DDR 333 PC 2700
ATI Mobility Radeon 9700 128MB
3D zvočna kartica
80 GB HDD SATA
DVD+/-RW dual layer
LAN 10/100,
WLAN 802.11b/g
4x USB, 1x VGA, TV out, Audio out, zvočniki, mikrofon, Firewire
Čitalec kartic
sledilna naprava
Cena: 185.000

4. DELL Inspirion 1300
15,4″ WXGA 1280x 800
Intel pentium M745A 1.8 GHz 2MB
RAM 512 MB
grafika Intel 915 GM Express 128 MB Shared
16 bitna zvočna kartica
60 GB HDD
DVD+/-RW dual layer
LAN 10/100,
WLAN 802.11b/g
3x USB, 1x VGA, zvočniki
sledilna naprava
Cena: 199.000

Vsi imajo eno leto garancije. Tehtajo približno 3 kg in po zagotovilih prodajalcev baterija deluje nekje tri ure.

Računalnik bomo uporabljali za normalno domače delo: Word (kar dosti pišem), internet (eMule…), igrice (recimo GTA San Andreas), fotke, pečenje CDjev, pogledali bi kakšen film (predvsem otroci med vožnjo)… Nič pretirano kompliciranega. Res pa je, da imamo ponavadi odprtih več programov naenkrat.

Po eni strani me mika Airis, čeprav nima pojma kakšna firma je to, po drugi strani pa bi raje HPjevega, ker je le znamka… Mož pa koleba med dražjima dvema…
Enostavno rečeno, nimam pojma, kako naj se odločimo… Prosimo za kakršen koli uporaben nasvet.

lp, Tina

Za tvoje opisano delo, bi bil najbolj primeren mislim da prenosnik št. 2: TRON M85-CWD. Zato, ker ima zmogljivo grafično kartico. Prvi odpade recimo zaradi 15″ monitorja (edino če te to ne moti). Zadnji ima preslabo grafiko. Tako da ostane samo še AIRIS N-930, ki je kar OK, ampak ima malo bolj slabšo grafiko kot drugi, drugače je pa OK.

Lp, Max

Hvala za mnenje.

Dejansko nam je vseeno za velikost monitorja, zaenkrat še vsi dobro vidimo, in če se ne motim, imamo 15″ monitor tudi pri navadnem, ne-prenosnem računalniku.
OK, Dell potem zagotovo odpade zaradi preslabe grafike…

Je ogromna razlika med kvaliteto grafičnih kartic pri ostalih treh?

lp, Tina

Ko sem zase kupoval prenosnik, sem poleg ostalega gledal tudi kako je vpeta tipkovnica (ali se upogiba ali ne). Ker si napisala, da dosti tipkaš bi morala biti tipkovnica kakovostna.
Meni so dejali, da je bolje, da se čim manj upogiba -> je bila pa zato cena višja.

Moje mnenje glede grafične: absolutno samostojna grafika – ne shared.
Garancija: Ali ti nudijo podaljšanje garancije proti doplačilu (npr. iz 1 na 2 ali 3 leta)? Vprašaj na pooblaščenem servisu koliko stane nova tipkovnica (baje če ni dobra, jo je treba po letu ali dveh zamenjati).

Jaz imam Toshiba Satellite Pro M70-113. Super zadovoljen.

Mobility Radeon X700 je v tem primeru najboljša. Intel Graphics Media Accelerator 900 odpade, ATI Mobility Radeon 9700 se pa tudi ne more kosati z grafično ATI Mobility Radeon X700. Tako da… TRON je zmagovalec kar se tiče grafične…

Lp, Max

mi imamo že eno leto hp,taprvega na tvojem seznamu.smozlo zadovoljni.
mislim da boš ti tud!
LP!

Domnevam: Maxa moti 15″ ekran, ker je 15,4 ” dejansko bolj uporaben – še kako se pozna, če ekran pridobi na širini (v tem je fora 15,4″ ekranov, da se že bližajo filmskim formatom, pa tudi za urejevanje teksta in branje pošte in vse ostalo je super OK, če je bolj širok ekran kot navadni).

Jaz uporabljam notesnik s 15,4 in ne bi šel več nazaj na običajne ekrane.

Meni se zdi RAM zelo pomemben, vse kar je pod 1024 je premalo (če hočeš normalno obdelovati večjo količino podatkov naenkrat). Tudi diska naj ne bo manj kot 80 GB.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close