Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Iz skute nekaj slanega

Iz skute nekaj slanega

Porabiti moram skuto, pa bi za jutri naredila nekaj za kosilo. Nekaj slanega. Kaj naj, če mi ni ravno za štruklje ali zavitek?

Kopiram s Kulinarike, ker na MONu originalni recept ni več dosegljiv:

Potrebuješ sicer vlečeno testo, ampak je zeeeeelo dobro. Poišči na netu Pitulice.

Dober tek!

Tole je delala moja prababica. Mi temu rečemo gibenca. (Ne gibanica)

v bistvu narediš testo kot za pico – lahko tudi polnozrnatega ali mešanega, če ga imate v družini radi. testo daš na okrogel pekač, razporediš kot za pico. Za maso daš skuto, vmešaš jajce ali dve in soliš – mora biti malce bolj slano in primešaš še malo kisle smetane. To namažeš na debelo čez testo in pustiš rob nenamazan, kot pri pici. Čisto po vrhu na tanko namažeš kislo smetano. Daš pečt, peče se cca 35 minut, da je lepo zapečeno in da se testo povsem speče. Narežeš na trikotnike kot pico – masa ostane lepo mokra in zadeva je za moj okus ena najboljših stvari. Narejeno ap cap, okusno pa za znort.

Polnjene paprike:
Zmešam en del skute in enak del zrnatega sira, dodam drobnjak, česen, mleto papriko, poper, curry in mešanico semen (sončnična, bučna, lanena, ajdova, sezamova) in s tem namazom napolnim polovičke rdečih paprik, vse polijem z bučnim oljem in jem kot ‘sendvič’…..Je surovo in zdravo in meni okusno…

Sicer pa lahko tudi tako polnjenje paprike tudi zapečeš v pečici in dodaš malo sira, lahko pa tudi bučke….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close