Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika iz marmornega biskvita-kaj?

iz marmornega biskvita-kaj?

marmorni biskvit se nam suši že dva dni, ker sem poleg njega pekla tudi nutelino torto.
zdaj me pa zanima na kakšen način bi ga lahko “preoblikovala”- npr. ali se da iz njega narediti ježke in kako?

a lahko napišeš recept za nutelino torto prosim

Link za nutelino torto! 🙂

najlepša hvala.sem bolj nova tukaj, pa vidim kako ste eni ustvarjalni, kakšne torte in peciva,mmm
jaz sem danes spekla žerbo pito, ki jo moj mož obožuje. ko jo pospravimo pa se lotim nuteline torte.

Iz marmornega kolača se seveda naredi krasne ježke. Samo zdrobi ga v skledo, dodaj nekaj stvari in oblikuj kroglice.

Ja, kaj dodati? Vsekakor tekočino, tj. mleko za bolj čokoladno varianto ali sadni sok za bolj osvežilno. Tekočine mora biti kar precej, vmes mešaj, pa boš videla. Drugi možni dodatki:
– marmelada
– kokosova moka, mleti orehi
– čokolada v prahu, kakav
– zdrobljeni piškoti

Lahko jih povežeš samo s tekočino, potem so lažji, lahko delaš večje kroglice oz. ježke, so kot kos peciva. Lahko dodaš tudi zmehčano maslo (ali margarino, vendar z maslom je precej boljši okus), v tem primeru so bolj kompaktni, sploh naslednji dan, vendar tudi močnejši, tako da delaš manjše kroglice, lahko povaljaš v kokosu ali čokoladnih mrvicah, so bolj kot čokoladni bonbončki.

Pod “ježki”, “bombice”, “kroglice” boš z iskalcem našla še veliko več…

Aja, če mi ne znese takoj, takšne ostanke peciva porinem v zamrzovalnik in naredim ježke, ko imam čas.
LP Mimi

Skuhaš čokoladni puding, biskvit natrgaš na koščke in vse skupaj premešaš, daš v pekač ali model za torto, malce potlačiš in počakaš, da se ohladi. Tako gredo pri nas vsi ostanki biskvitov, panetonejev…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close