Iz Indije v Nepal
Sicer nimam lastne izkušnje s potovanjem iz Indije v Nepal, imaš pa iz Delhija na voljo let v Kathmandu z indijsko domačo letalsko družbo Jetairways (http://jetairways.com). Po Indiji je definitivno bolje potovati z vlaki, za cene letalskih vozovnic se pa ne spomnim več točno, malo poglej po netu, lp
Hvala za informacije.
Pa še nekaj bi rada vprašala.
Nomad je napisal, da v Indiji ob monsunu dež ne pada cele dneve, temveč se vlije, se malo ohladi in spet posije sonce.
Alma je junija 2004 napisala, da je bila v Kathmanduju v poletnem času, ko je kar dva tedna neprestano deževalo in zato avtobusi iz Kathmanduja v Indijo niso vozili.
Ali to pomeni, da po Indiji in Nepalu nima smisla potovati poleti?
Lep pozdrav Silva_
zdravo!
ne bi vedel glede monsuna, ker sem doslej doživel le južnoindijski jesenski monsun, ki ni tako hud…
drugače pa je informacija shannti dobra…
sam sem sicer šel konec januarja v obratni smeri, kathmandu – pokhara – sonauli – gorakhpur – varanasi – delhi…
v kathmandu sem namreč prišel z letalom iz mumbaia…
pa če greš kmalu tja ali pa kdo ki ga poznaš (v pokharo), bi prosil za eno majhno uslugico…
lep pozdrav
kris
Zdravo Kris
Težko, da se bom letos odločila za potovanje iz Indije v Nepal, zato ti ne morem nič obljubiti. To kar
popotniki pišejo o monsunskem deževju v poletnem času in kar je napisala Alma o dvotedenskem deževju v Katmanduju me je kar prestrašilo. Letos grem na dopust v juliju ali avgustu (drugače ne morem) in morda bi bilo res bolje, da grem v ta del sveta drugo leto v kakšnem primernejšem mesecu.
Kljub temu bi ti postavila eno vprašanje. V Katmandu si prišel z letalom iz Mumbaia. Koliko stane letalska vozovnica?
Lep pozdrav Silva
Če si v Indiji v monsunskem času si moraš izbirati tiste kraje, ki niso toliko mokri. Za Indijo velja, da so najbolj monsunu izpostavljeni obronki Himalaje, v katere se monsun zaletava in odcedi še zadnje kaplje! Torej HimachalPradesh (Šimla, Haridvar…), Nepal, niso pravi kraji za obisk v monsunu. Jaz bi ti najbolj priporočal Ladakh – Leh (Mali Tibet) in puščavski del – Puškar, Jajasalmer, Bikener, Udajpur, Jodpur, Mt. Abu ali pa obalo (Gojo) – proti koncu monsuna… Vse pa je tudi odvisno od tega, ali bo mosun močan, bo zgoden ali pozen itd.!
enosmerna vozovnica mumbai – kathmandu je bila cca 40.000 sit, kar ni najbolj poceni, je pa bila to najcenejša opcija, ker ne dajejo popustov ne glede na to, da so letala skoraj prazna… sicer pa je nepal v redu da si spočiješ živce ki ti jih načnejo indijci… jaz sem bil sicer v indiji 5krat v nepalu pa prvič, in me je kar pozitivno presenetilo… po drugi strani pa me hriboviti deli sveta ne fascinirajo toliko kot druge…
sicer pa mislim, da so nomadove informacije dobre… edino,… zahodna indija ima enega najhujših monsunov (goa, mumbai)… tako da je proti koncu monsuna (september) mogoče že kar ok, julija in avgusta pa gotovo ne…
za severno indijo in nepal na sploh velja da so najboljša obdobja za obisk – oktober in november, potem pa spet od konca februarja do začetka aprila… za južno indijo pa od decembra do februarja ali marca…
Forum je zaprt za komentiranje.