iz blond na rjavo
Pred kratkim sem se po15 letih od kar se barvam na blond spomnila da bi mogoče probala rjavo.(Naravno barvo imam mišje sivo)
Vendar mi ne paše preveč, ker zgledam preveč bleda.
Frizerka mi je rekla, da naj si ne dajem pramen , ker se mi bo barva itak sčasoma sprala, vendar nič ne kaže v to smer.Naj dodam, da sem se barvala prej s platinasto blond od Martisa zdaj pa z temno zlato blond tudi od Martisa. Ali menite, da se barva res spere?
ja zihr se sperejo,,, sm mela rdece pa sm dala crno cez pa se je sprala,,, pa mela crno pa rdeco cez,,, pa se je tut sprala,,, odvisn od lasu, kolk si glavo peres itd itd,,,, bo se spralo.
Nisi pa nc kej bolj bleda kot si ponavad, sam ker je temnejsa barva mas tak obcutek pa nisi navajena… mogoce pa rajs skoc v kak solarij. bo boljs pa cenej kot pa da si unicis laske.
vse oksidacijske barve sčasoma zbledijo. blond barve se ne spirajo, temveč dodatno posvetlijo ali oksidirajo zlasti na soncu. rdeči toni pa dokaj hitro zbledijo, pigmenti se spirajo, ker niso oprijemljivi na las. Vendar niti rdeči toni niti blond, niso pri dveh strankah enaki. To pa zaradi njenega naravnega pigmenta v lasu.
lp alenka
Kako je to mogoče? Zdaj sem si sama hotela narediti malo svetlejših pramen,da ne bi bila tako pusta barva. Uporabila sem platinasto blond barvo in rezultat je sledeč….ni spremembe.Probala sem še enkrat in barvo pustila gor eno uro namesto pol ure in še vedno nič. Tudi za odtenek se ne pozna.Še vedno temno rjava. Ni mi jasno zakaj, saj sem prej vsa leta barvala temen narastek in je zmeraj posvetlelo(in to za par odtenkov)
Ali je bistvo v tem , da je las že obarvan?
Kot sem že dejala velikokrat:najceneje, vas včasih lahko stane najdražje. Pri nas v Sloveniji se vsak gre svojega mostra, ampak vseeno je potrebno imeti nekaj znanja:-) , pa za katerokoli področje že gre!
Zakaj vam ni prijelo? BARVA,, BARVE NE SVETLI! NIKOLI!!!
Se pravi: s temno barvo greste lahko čez blond, obratno pa ne. Barva prime svetlo samo po naravnih laseh, se pravi po narastku!
Brez pobiranja pigmenta, oziroma beljenja, pa četudi samo z 1,5% hidrogenom, ne gre!!!!Ne počnite tega sami, pojdite k frizerju!
Če ste se premislili glede barve v roku nekaj dni, bo tudi frizer mogoče to malo upošteval in za kak tolar pogledal čez prste. Če pa se barvate doma in moramo mi potem popravlajti, je to zelo nehvaležno. Pri nas celo včasih tega nočemo, ker se zavedamo v določenih primerih posledic!
lp alenka
Forum je zaprt za komentiranje.