Iti v kamp ali ne, slabo vreme sr. Dalmacija
Ni tako huda napoved.
V kampe že kar nekaj časa ne hodimo več. Hodili smo pred 20-25 leti. Takrat nam je bilo všeč. Sedaj ne vidimo ničesar prijetnega (več). Slabo vreme v kampu in ravno prijetno ( vse vlažno, tudi blatno). Če je pa neurje, je še mnogo huje (tudi zelo nevarno).
Ne bi mogla reči, da je teh neurij mnogo več, kot včasih. Sedaj se le bolj govori.
Če je pa že napovedano slabo vreme, pa ne bi rinila v kamp, res ne.
Ti se pa sam odloči.
Z izkoreninjenimi padlimi drevesi?
No, če se spomniš enega pred 40 leti, to pomeni, da jih res ni bilo veliko.
[/quote]
Moji znanci so bili enkrat v kampu ob takem neurju.. Ja, izruvalo je drevesa v njihovi bližini. Ni bilo pred 40 leti, mogoče 35- 37 let nazaj. Tisto leto so ta neurja podrla kar lep kup dreves po kampih (še v stari Jugi). Ni bilo na tv , v časopisih le omenjeno.
S šotorom nisem bila na morju še nikoli in tudi ne bi šla, ni šans, to res ni zame.
Dvajset let smo imeli počitniško prikolico in jo po strašnem neurju prodali, ker mi res ni več za ta strah, ko sem ga doživljala ob prevračanju prikolic, mečkanu šotorov in lomljenju dreves, ki so padala vse naokoli.
Otroci so odrasli in z možem sva si omislila manjši avtodomek.
Rada sva v kampu, hotelu in apartmaji niso za naju ampak ko pa je hudo neurje te pa res vse mine.
Sedaj z avtodomom pa se takoj ko se bliža neurje pospraviva na varno, stran od nevarnosti.
Časi so taki, da v kampu ob neurjih ni več varno, neurja so nenormalna.
Zato vam svetujem…če mislite na morje ta teden s šotorom, raje NE!
Ohladitev ne bo tako huda. Pa tudi z neurji je bolj tako… V Dalmaciji sem doživel par res hudih neurji a, če se primerno pripraviš tudi s šotorom ne bo težav.
Šotor postaviš na položnem grebenu ali vzpetinici. Pač ne sprejmeš katerekoli parcele… Manšete šotora vkoplješ in nanje naložiš kamenje ali skupaj povezane plastenke, napolnjene z vodo. Šotora ne postaviš pod visok bor ali v neposredno bližino tega bora…
Zadnja leta dopustujem na barki in mi je branje napovedi in sledenje navtex poročilom postalo dnevna rutina. Če je napoved slaba, se pač premaknem na varno. Vročinske nevihte pravilom izvenijo, ko pridejo nad morje… Srednja in Južna Dalmacija imata ta čas stabilnejše vreme kot Istra s Kvarnerjem in Severno Dalmacijo.
Forum je zaprt za komentiranje.