Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Italija zapira tovarne

Italija zapira tovarne

Na mesec potegnemo za 500k surovine iz Italije. Do novega leta več ni možno nič dobit, ker se tovarne zapirajo zaradi podražitve elektrike. V medijih nič.

pa jim plačajte elektriko.

To je corona after party.

Odgovor na objavo uporabnika
tretser, 18.10.2021 ob 13:51

Na mesec potegnemo za 500k surovine iz Italije. Do novega leta več ni možno nič dobit, ker se tovarne zapirajo zaradi podražitve elektrike. V medijih nič.

Pri nas v tovarni je podobno. Verjetno bomo odpustili polovico ali celo zaprli tovarno pri nas – čez 1.000 ljudi.

Cene elektrike so se povečale za 4x za podjetja – govorimo o več 10 miljonih višjih stroškov, ki bi jih rada država potegnila iz našega podjetja. Bo pač plačevala ljudi na zavodu.

zelena elektrika ni poceni.

mijav mijav, 18.10.2021 ob 14:20

zelena elektrika ni poceni.

Seveda so druge stvari zadaj in ne zelena elektrika….

Nekaterim bo zacingljalo v glavi šele v kako globoki gospodarski krizi smo  šele takrat, ko ne bodo več mogli dobit v štacuni tako omiljene tunine , italijanske znamke Rio Mare….

Vsesplošna gospodarska kriza je. Nekateri se tega še ne zavedajo, v kaj smo padli s to korona psiho vojno.

how how, 18.10.2021 ob 14:22

Seveda so druge stvari zadaj in ne zelena elektrika….

najbolj zelena, finančno poštena elektrika je samo tista, ki si jo sam narediš na svoji strehi preko sončnih celic in svoje lastne elektrarne. Žal, taki časi prihajajo, da bo to edina najbolj poštena opcija.

Teče že 9i mesec, kar smo dali not vlogo za sončno elektrarno za lastne potrebe. Sfinancirali bi jo s svojim denarjem, samo dovoljenje nam naj dajo. Vse stoji.

Sem ze zadnjic govoril za italijo. Italija zna biti naslednja grcija.

Kako radidajac napise…

Ni to nic…

Janez529, 18.10.2021 ob 14:36

Sem ze zadnjic govoril za italijo. Italija zna biti naslednja grcija.

Kako radidajac napise…

Ni to nic…

Te cene elektrike niso samo v Italiji ampak v celi Evropi.

informiraj se, 18.10.2021 ob 14:38

Te cene elektrike niso samo v Italiji ampak v celi Evropi.

Zakaj pa anonimno? A noces da se ve kdo je ta ki bolje zna?

Jaaaa. Po celi evropi. Italija ima druge stvari. Dolg. Gospodarstvo bolj tako… Politicna situacija tudi se mi zdi ni najbolj roznata… Ne vem kako je brezposelnost. Tudi druge stvari… Skratka vem da imajo dosti problemov.

As ti vido/la majciku nasu? Prava bucika. Ljepsa od voditeljice! I od pola vas ovde!

Janez529, 18.10.2021 ob 14:56

Zakaj pa anonimno? A noces da se ve kdo je ta ki bolje zna?

Jaaaa. Po celi evropi. Italija ima druge stvari. Dolg. Gospodarstvo bolj tako… Politicna situacija tudi se mi zdi ni najbolj roznata… Ne vem kako je brezposelnost. Tudi druge stvari… Skratka vem da imajo dosti problemov.

As ti vido/la majciku nasu? Prava bucika. Ljepsa od voditeljice! I od pola vas ovde!

Lepo, da si priznal, da ne veš in da samo nakladaš.

tretser, 18.10.2021 ob 14:35

Teče že 9i mesec, kar smo dali not vlogo za sončno elektrarno za lastne potrebe. Sfinancirali bi jo s svojim denarjem, samo dovoljenje nam naj dajo. Vse stoji.

Uf, držim pesti.

Koliko so vam prizanali iz Eko sklada in koliko pribl. je vaša  soinvesticija? Če ni skrivnost, prosim – ker se tudi jaz odločam za to po hitrem postopku. Kvadrature imate koliko – med 100-150m2, ali več?  Tudi toplotna črpalka za ogrevanje, tudi sanitarne vode morda ? Najlepša hvala!

Pa boli me džola za testenine in rio mare pa italjanski paradajz. Mi rabimo surovino za izdelek, ki ga dalje prodajamo našim tovarnam in če ga ne dostavimo, bodo stali tudi pri nas.

Ja, Italijani so že 80% precepljeni in se vračajo v normalo.

Med Italijo in Grčijo je ogromna razlika. Italija je 7 svetovno gospodarstvo med tem ko je Grčija žnj-to. Italija ima z Nemčijo že od nekdaj gospodarsko vez. Italija, Nemčija in Francija odločajo o vsem v evropski uniji, poglej si kdaj samo koliko lobistov imajo v parlamentu. EU si preprosto nemore privoščiti še ene Grčije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close