Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice italija z avtodomom

italija z avtodomom

ojla..

za prvomajske počitnice imamo namen se odpraviti po italiji z avtodomom- proti jugu do calabrije
in nazaj ob jadranski obali. Ima kdo izkušnje na tem področju? Zanima me kako je s prenočevanjem? So bolj primerni campi, ali se da parkirat in prespati tudi drugje? Kaj pa kar se tiče varnosti? In če ima kdo kakšno zanimivo ruto…npr Firence..toscana..do obale ..Rim, Neapelj…
in kje se da prespati, kaj videti… bi bila vesela kakršne koli informacije…:-)

lp

Italjani imajo to precej dobro urejeno. Poleg avtokampov imajo prav posebna varovana ter komunalno opremljena parkirišča za avtodome in prikolice. Kje so, kdaj so odprta, kakšne so cene, ne vem, vem pa, da imajo tudi take informacije dobro urejene v raznih knjigah in brošurah. Kupiš jih pomoje lahko na bencinskih servisih ob avtocestah v Italiji, sicer pa v bolje založenih knjigarnah po Italiji. Verjetno imajo tovrstne informacije tudi na slovenskem AMZS.

hvala za odgovor. a mogoče veš tudi..kje v sloveniji se da dobiti najcenejši avtodom v najem?

Uh, to pa res ne vem…

Samo nasvet – če greste za prvomajske počitnice, je to verjetno največ teden do 10 dni? Za toliko časa nima smisla hodit tako daleč, že v Toskani je toliko za videt – Firence, Siena, San Giminano, Voltera… potem potegneš še malo proti obali, če je na razpolago več časa, dol do Elbe, pa ob obali nazaj gor, mimo Pise, Lucce, pa čez Cinque Terre… Po moje je tole čez in čez dovolj za 10 dni. Če ti še ostane kaj časa, se lahko vračaš domov mimo gardskega jezera in še tam ostaneš kak dan. Seveda prideš tudi do Kalabrije in nazaj v tem času, ampak kaj dosti pa vmes ne vidiš.
Pa še tole za orientacijo: http://www.big-italy-map.co.uk/

Lepe počitnice, jaz imam same lepe spomine iz Italije!

Se opravičujem poznemu odgovoru, a žal služba in ostale obveznosti zahtevajo svoj davek. Ta varianta je mogoče res boljša, sicer pa glede na cene avtodomov obstaja možnost da švignemo samo do RIma in okolice..npr z avionom. S 15. majem začne tudi Adria letiti 4 x tedensko v Rim, cena povratne karte je 118 € kar se mi zdi dokaj sprejemljivo. skratka hvala za ideje in lp.
Nataša

Nataša, kje si našla informacije o letih Adrie v Rim? Baje, da bodo leteli tudi v Barcelono, kar me še bolj zanima, saj si po nekaj letih spet zelo želim tja vsaj za par dni.

LP, Miša

O tem so poročali vsi večji slovenski mediji:
npr:

Internetna rezervacija kart trenutno še ni možna. Pokliči kar na adrio, če te mika let v kratkem.

Niko, hvala za malce več informacij. Sama sem nekje prebrala samo, da bo Adria letela v Barcelono, kaj več pa nisem našla. Upam na kakšne ugodne promocijske cene!?

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close