ISTANBUL
V januarju bi rada odpotovala v Istanbul. Kot kaže se bom na pot odpravila kar sama, saj nobenemu ni toliko v interesu kot meni. Doslej še nikamor nisem potovala sama. Zanimajo me vaše izkušnje – punca, sama po Istanbulu, prevoz – najcenejša varianta (Adria?), kakšni so hostli tam, je veliko za videti…skratka vse, kar mi lahko pride prav!
LP
Urška
Po mojem mnenju je Istanbul zelo varno mesto, četudi ga boš sama prečesala. Sicer pa boš slej ko prej dobila družbo. Za videt je kolikor hočeš. Hostli so ob Hagii Sofiji, verjetno v januarju še posebej poceni in z njimi boš prav gotovo zadovoljna, bolj nočno življenje pa si privošči na Taximu, lahko peš, toda taxi je vseeno boljša varianta.
Pazi, zna biti hladno, mrzel veter vleče skozi Bosfor s Črnega morja.
Ma mislim, da bi lahko prišla OK čez. Dobiš tudi OK hotele 3* za ceno hostlov, sploh zdaj ko ni sezona. Lep predel je tam ob Hagii Sofiji, ful trgovinc pa vse znamenitosti, bazar so takoj zraven. Dol do pristanišča ne priporočam, da greš sama, ker je ful reven predel pa tudi hoteli so adijo .. celo nadstropje ima eno kopalnico pa sam neregistriran folk iz bogve katerih držav… Ne puščaj denarja nikjer, meni so ga odnesli iz dna 30kg ruzaka, kar sem ugotovila šele čez 2 dni v Kapadokiji:( Skratka, lepo mesto, samo jaz se mogoče z blond lasmi ne bi najbolj izpostavljala sama ..
Istanbul mi je poleg Kaira in Barcelone najljubše velemesto. Če že greš tja, pojdi še malo po Turčiji. Avtobusi so udobni, pogosti in poceni. Ljudje so prijazni in pošteni. Do punce, ki je sama, pogosto nadležno ustrežljivi. Za videt v Istanbulu sultanova palača, bazar, mesto kar tako, modra mošeja, Hagia sofia od zunaj itd. Glede kraj pa tako. Pojavljajo se povsod v velikih mestih in turističnih krajih. Na splošno so muslimani izredno pošteni. Vendar, če ti prodajo nekaj za petkratno ceno, je to biznis in ne kraja!!! Barantaj povsod in za vse. Uporabljaj money belt. Za spat je polno mali hotelčičev, hostlov in podobnih poceni placov po celi Turčiji. Za notranji prevoz imajo odlično mrežo avtobusov, minibusov in kombijev. Za avion vprašaj na STA. Turkish airlines leti ugodno iz Zagreba.
Lonely planet v roke in pot pod noge. Če te še kaj zanima, pa vprašaj.
Forum je zaprt za komentiranje.