Najdi forum

Istanbul

Živjo!

Zanima me kako do najcenejše letalske karte za Istanbul in cenejša prenočišča v njem. Za informacije se vnaprej zahvaljujem!!!

za najcenejso karto mal po internetu poglej, sicer pa ima nasa adria redno linijo v istanbul,…

Ko sem bil dol sem bil v enem hostlu, ki je 20m stran od Aya Sofie – ful dobra lokacija, pa tudi drag ni bil (se ne spomnim tocno, sicer pa itak – glihaj!) Je pa na tistem vogalu kjer je cajnica “green corner”.

LP L

istanbul je zakon!:)

Povprašaj na STA, če si še študent… jaz sem jo pred dvema letoma dobill za približno 40000sit z Adrio Airways.
Prenočišče sem si pa kar na letališču zrihtal….mal pojamraš da maš malo dnarja, pol pa še mal zbarantaš pa je:)) Aja pa še zastonj prevoz sm mel do hotela. Je bla dobra kupčija, glede na to, da avion pride tja enkrat okol 3h zjutraj in se nisem mel kam dat;)) Cena je bla pa tm okol 20 evrov na noč, ker sva bla dva = 10 evrov.

lp, fh

Istanbul je Carigrad, Varanasi je Benares, Venezia so Benetke,…

Ali je ta Forum zbor antislovenistov?

LP!

Samo

Samos, ne bit tok strog 🙂 Sej tud ce na Letalisce Brnik pogledas, letijo samo v Istanbul, v Carigrad pa ne.

A bi ti vedel kam grem, ce bi napisal da grem v Monakovo?

LP

PS: Za tiste ki ne vedo, Monakovo je München po slovensko.

Na Brniku piše v angleščini zaradi mednarodnih standardov, ki veljajo za letališča.

Mislil sem na njihovo internetno strana, kjer med destinacijami pisejo tudi kraji kot so Dunaj, Bruselj, Pariz itd.

LP

Po tej logiki oz. analogiji bi za naslov foruma napisal

Wien ali Vienna, namesto Dunaj?!

LP!

Samo

Po praksi iz drugih postov na tem portalu sodeč, bi večina tukaj verjetno izbrala ime Vienna.

K_ris ! Če si že tak slavist mi povej kakšna slovenska beseda ja destinacija ? Kar se imen tiče pa mislim , oziroma pričakujem , da če sem bil krščen kot Franc , me tako naslavlja vsak ne glede na to v katerem jeziku govori . Nisem niti frenk niti franci niti ne vem kaj še kar bi dalo ta pomen .
Toliko o imenih , pa ni važno ali so imena mest ali ljudi – destinacija pa sigurno ni osebno ime , pa tudi slovenska beseda ne !!!

Franc, ne razumem, kaj mi hoces povedat. Se enkrat si preberi, kaj sem napisal v mojem predzadnjem postu in bos videl, da ne tezim z neko obvezno uporabo slovenskih topografskih imen, ce so bolj uveljavljena tuja imena, kljub temu da imamo slovenske sopomenke. Npr. zdi se mi narobe, ce kdo napise Venezia ali pa Wien, ne zdi se mi pa nic hudega, ce nekdo napise Istanbul ali pa München. Za München tako ali tako vsaj polovica ljudi ne ve, da se mu po slovensko rece Monakovo, tako da je itak boljse, da se uporablja originalno ime.

Pa se to: destinacijo si tudi nisem jaz izmislil, ampak je to tudi iz strani od Aerodroma Ljubljana 🙂

LP

Po pravopisnih pravilih se nekatera krajevna imena lahko slovenijo. To velja v glavnem za kraje, ki so z nami zgodovinsko bolj povezani in so slovenska imena pridobili že v preteklosti na primer mesta iz nekdanjih skupnih držav (Dunaj, Benetke, Budimpešta, Solnograd) ali pa splošno znana večja tuja mesta (Rim). Prav tako se pri nekaterih lahko prilagodi zapis slovenskemu pravopisu (Edinburg, Pariz, Bruselj namesto Bruxelles, …). Za ostala krajevna imena velja originalna oblika.
To je normalno v vseh jezikih. Tako se Dunaju v nemščini reče Wien, v angleščini Vienna, v madžarščini Becs, posledično v hrvaščini Beć, v Češčini Viden,…. Kitajci pa Jugoslavijo imenujejo Nan Si La Fu
Tudi Italijani Ljubljani rečejo Lubiana in imajo na svojih avtocestah tudi smerokaze s takim imenom, Nemci pa Laibach.

V življenju se pa vidi, da večina udeležencev tega foruma uporablja angleško literaturo in zato tukaj zelo pogosto naletimo na poangleženo obliko raznih krajevnih imen.

Igor napisal:

>
>
> Živjo!
>
> Zanima me kako do najcenejše letalske karte za Istanbul in
> cenejša prenočišča v njem. Za informacije se vnaprej
> zahvaljujem!!!

Ljudje! Človeka zanima cena letalske vozovnice za Istanbul in cena prenočišč…….torej pomagajte mu v tej smeri ali pa ne pišite sporočil v to temo.
Če pa želite debatirati o rabi slovenskega jezika si odprite novo temo.

Hvala za razumevanje:)

lp, fh

Imaš prav, flyhigh, debata se je razvila v svojo smer. Ampak tudi ti si popolnoma enako pripomogel k odgovoru, kot mi.
Če bi bilo vprašanje postavljeno v forumu “Kam in kako na počitnice” ali “Popotniški oglasi”, ki sta takim vprašanjem namenjena, bi verjetno prej dobil odgovor. Ker pa je tole forum “O travel.over.net”, je tudi debata o rabi jezika na travelu čisto na pravem mestu.

Tako je prav. Spet smo pri vsakdanji govorici, kjer

z jezikom delamo kot svinja z mehom, medtem,

ko naj bi bil akademskih skrajno “čist”…

Začeti je treba pri malih vsakdanjih stvareh.

LP!

Samo

cao,
lan sm dala za letalsko vozovnico Brnik-Istanbul 50.000 sit s takso vred prek Erazma.
Letos je 60.000, sm se pozanimala ker grem jst tud.

V Istanbulu pejt v Sultanahmet, to je območje hostlov in hotelov, ful je pocen.
Ne morm se zdej spomnt ker hostl je biu, ampak sej so vsi v glavnem pocen.

Problem je edin prevoz z letališča, ker avion pristane sred noči in midva nisva dobila avtobusa, tko da sva mogla na taksi.
Sam nama je ful ratal zbarantat, tko da sva se za 10 eurov pelala do hostla, drgač ti vzanejo 30 al pa še več.
Ful ful morš barantat, pa če ne popustijo kr pejt stran, pa pol spet prid nazaja in pol itak popustijo k vidjo da drgač nau zaslužka:)
lp

Nekateri hostli ponujajo prevoz z letališča, vsaj tako piše na straneh. Prevoz s kombijem DO letališča stane 6 M TRL. Prav tako se mogoče bolj splača rezervirati hostel že prej. Vsaj jaz sem imel tako izkušnjo, da je bila potem cena, ki je bila napisana v hostlu višja, kot tista, ki sem jo dobil prek interneta.
Še mimogrede, toplo odsvetujem Cordial guesthouse zaradi nesposobnega in pohlepnega osebja. Na nekaterih internetnih straneh so hostli ocenjeni (s strani uporabnikov) in tam lahko preveriš, kateri imajo višje ocene. Cene na Sultanahmetu so približno ~8 EUR postelja, ~11 EUR v dvoposteljni sobi.

jst sm bla v Orient hostel, ful fajn, cena je pa bla lani mislim da 8 eurov na osebo, dvoposteljna soba.
Dorm room so pa okrog 6.

Kako ste si zrihtal zastonj prevoz z letališča?
Midva s fantom sva komi dobila taksi pa se to ful ugodno za 10 eurov.Komi.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close