Najdi forum

Istambul

Mi lahko kdo predlaga kakšno posebno izkušnjo v Istambulu. Mesto sem že obiskal, tokrat pa sem po naključju zopet namenjen tja pa bi rad videl še kaj poleg klasičnih turističnih točk.
Hvala vnaprej.

Živjo!
Pred slabim mesecem sem se vrnila iz potepanja po Turčiji, ki me je popolnoma prevzela. Ker se sama nekako borim z alergijo na turiste in množično obiskane turistične točke, sem se tudi v Istanbulu potikala po manjših ulicah, si ogledovala mošeje kamor hodijo domačini itd. Le tako namreč lahko prideš v stik z domačini, če ti je to seveda v interesu… Drugače sem si ogledala tudi vse “Must see”, ampak Turčija mi bo ostala v spominu predvsem zaradi pozitivnih ljudi, ki sem jih spoznala. Pozdravček!

Če še nisi obiskal dela mesta “Moda” in tiste gostilnice al neki takega, ko imajo stole in mize kar sredi parka..je zanimivo, pa tud zelo romantično ob večerih. Lep pogled na Hagio Sofio, … sploh ob sončnem zahodu in tam imajo fajne vafeljne.
Pa morda po Bagdat streetu navzdol ob morju..sem že pozabila kak se tam reče. Ali pa princesini otoki, so baje ful lepi. Pa v Kadikoyu je en park na otočku, kjer ima tudi vojska nekaj svojega ozemlja, ampak se da vse lepo sprehodit. Pa če se še nisi, se sprehodi po ulicah Uskudarja.
Pa veselo raziskovanje ti želim.

LP

Hoj?
Kdaj pa se odpravljaš v Istanbul? Namreč tudi jaz se odpravljam tja, pa bi mi prišel prav kakšen nasvet, lahk pa se tud kej zmenva tam in skupaj kaj pogledava (en teden sem tam sama in bi mi družba prišla kar prav:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close