Najdi forum

Islandija

Lep pozdrav vsem!

To poletje nameravamo obiskat Islandijo, pa se po pravici povedano ne vemo kje lotiti nacrtovanja, glede na ceno samega potovanja in dostopnosti te drzave. Konkretno me zanima, kaksna je najcenejsa varjanta za potovati do tja (letalo, trajekti in podobno) ter moznost in cene prenocitev (verjetno sotorjenje ni ravno najbolj primerno).
A ima slucajno kdo kaksno izkusnjo s tem; da bi nam olajsal delo?

Hvala in lep dan.

Helena

Bom probal prepricati mojega sodelavca, ki je bil tam na lastno rezijo z motorjem … vem da so sli preko trajekta iz Norveske ( Bergen ) … da bi napisal kaj vec o tem … bomo vidli ce se mu bo dalo …

Ojla,

s punco sva bila tam lansko poletje. Za sotorit sploh ni panike. Potrebujes le dober sotor, da ne bo vse mokro ze ob prvem dezu. Najceneje do tja, kar sva uspela izbrskati je bilo http://www.icelandexpress.com. Low cost letalska firma, ki leti od London-Stansted do Keflavika (cca 20 km od Reykjavika).Do Londona pa gres jasno z EasyJetom. Ce nameravas iti low budget, ti kaj drugega kot sotor ze ne preostane, saj je Islandija ful draga (ampak res). Kampiranje stane pa okrog 700 SIT po osebi. Za naokrog imajo fino varianto Circle Pass, ki ti omogoca narediti en krog okoli otoka z busom. stane kakih 55000 SIT oziroma se dodatnih 30000, ce vzames se zahodne fjorde. Busi ustavljajo zelo blizu kampov.
Toliko za zacetek. Ce te zanima se kaj, pa le vprasaj.

lp
MaRe

Hi.

Mi je sodelavec povedal za tvoje vprasanje, v glavnem kar se spomnim je:

na Islandiji lahko sotoris tudi izven campov, zastonj, samo najmanj enih 250m
od najblizje hise in za seboj ne smes pustiti nicesar (smeti ipd.). To seveda pride
v postev ce kampiras izven vecjih mest, ki jih je pa itak samo ene par.
Jaz sem bil z motorjem in se v vecjih mestih nisem kaj dosti ustavljal, tako da
sem po navadi samo zapeljal malo stran od ceste, do kaksnega potoka in
tam postavil sotor, ki naj bo obvezno nepremocljiv (tudi dno), ker se ti lahko
zgodi da imas vec dni skupaj dez, veter, meglo.
Zaradi motorja sem bil primoran iti s trajektom iz Bergna. Ne spomnim se tocno
cene, samo ni ravno poceni pa se dolgo traja. Ce gres brez prevoznega sredstva,
je res letalo najboljsa varjanta, sploh ce uporabis “low cost” letalske druzbe, pa
kaksne studentske popuste in to … pa se hitro si tam.

Dobro je, ce se naucis kaksno njihovo besedo (dober dan, hvala, …) in se bodo
cisto drugace pogovarjali s tabo, vecina so ful face.

Tudi za povratek, si kupi karto tukaj, ker recimo za trajekt je na Islandiji drazja,
kot ce jo kupis na Norveskem.

To je to, kar sem se na hitro spomnil.

Klemen

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close