Najdi forum

Islandija

Zanima me kako priti tja in pedvsem kako se splača potovati po otoku.
Na voljo ima cca. 3 tedne časa. Varianta z avtom verjetno odpade zaradi predragega trajekta (2 os + avto 1900 EUR) razen če obstajajo kakšne variante, ki mi niso znane. Predvsem me zanima če ima kdo izkušnje kako najbolj ugodno videti in doživeti čim več. Kot verjetno vsakogar med nami. Za pomoč vnaprej hvala!

LP

kolegica je bla to poletje: z avto do nemčije, nato pa z letalom, na islandiji pa lahko zelo ugodno najameš terenca (s svojim avtom raj ne!!!!, ker so ceste obupne). mislm da so bli tud 3 tedne. vzameš šotor in tam lahko kampiraš kjerkoli-vse je zastonj.
je pa fajn da maš en poseben kuhalnik, ker ful veter piha. voda je povsod pitna-reke…
oni so imel en vodnik od enga ful znanga poptnika, prek tega so se čist znašl pa tud ful dožvel.
imaš tud možnost bivat v hiškah-oni so to le eno noč (mislm da je dost drago), je pa not vse (za kuhat, tv, na balkonu imajo pa kot en jacuzzi…)
lp

Hvala za informacije! Kolikor sem jaz preverjal je rent-a-car precej drag (glede na podatke dosegljive na netu). Priporočajo avtobus, mogoče kdo kaj več ve o tem.

Andres,Slovenec, iz tega foruma,
živi na Islandiji. Pa ga kaj povprašaj.

Na Islandiji sem bil preteklo poletje. Ce imas tri tedne casa, bi seveda slo tudi z avtom in trajektom – tam sem videl precej tujcev, ki so tako potovali (npr. Nemci, tudi Italijani). Ko si tam, je prav gotovo dobro imeti lasten prevoz, ker si tako neodvisen in lahko najvec vidis (jaz letel tja prek Copenhagna, tam smo vzeli rent a car). Moznosti za razlicne oblike turizma nudi Islandija ogromno (treking, jahanje islandskih konj, izleti z motornimi sanmi po ledenikih…), vse je v glavnem odvisno od casa in denarja.

Prakticno vsak turist, ki ostane vsaj dober teden, si ogleda otok okoli in okoli (Islandijo obkroza ” cesta No. ! “, ki je kar dobra, le na nekaterih odsekih je makadamska, ampak je ta makadam v glavnem dober in se da voziti okoli 60 km/h). Ceste, po katerih z navadnim avtom ni priporocljivo voziti, so posebej oznacene (na kartah s crtkano crto) in se nanje z rent a carom ni priporocljivo spuscati, ker ce se kaj zgodi, ne velja zavarovanje. Torej – z navadnim avtom lahko vidis precej – npr. Geysir, Pingvelir, Nacionalni park okoli jezera Myvatn, solfatare, Akureyri, slapove Godafoss, Detifoss itd.). Ko si vse to videl, je gotovo posebno dozivetje voznja po notranjosti Islandije oz. precenje otoka v smeri Sever – jug ali obratno, kar je zelo zanimivo, je pa potreben terenec in zelo priprocljivo, da potujeta vsaj dva avta skupaj. Pokrajina je dejansko nekaj posebnega in noro lepa.

Kar se tice poleta tja sem sele kasneje ugotovil, da obstaja neke vrste ” budget ” letalska druzba Iceland Express, ki leti iz Reykjavika med drugim tudi na London Stansted, do Stansteda pa bi se dalo prileteti z Ryanairom recimo iz Trsta ali Celovca. Tako bi se dalo leteti po (za islandkse cene seveda) za kar ugodno ceno.

Hvala za informacije. Tudi jaz sem razmišljal o lastnem avtu pa sem po dobljenih informacijah o ceni trajekta to možnost opustil. Kot sem že zgoraj napisal naj bi povratna vozovnica za trajekt iz Danske stala 1900 EUR (2 osebi + avto). Tudi jaz sem že našel varianto z prevoznikom Iceland Express (budget varianta) in sice pride povratan karta Celovec – London (Ryanair) in London – Reykjavik (Iceland Express) cca. 75.000 SIT na osebo.

Zadnja sprememba (06-02-04 21:19)

Koliko pa znese najem avtomobila na Islandiji za dva tedna?

Sem samo na hitro preletel informacije na internetu in po tem sklepam da minimalno 400.000 SIT, ampak ne me za besedo držat. Krožna karta za avtobus pa stane cca. 90.000 SIT na osebo (tista ki vključuje tudi zahodne fjorde).

Zadnja sprememba (06-02-04 21:18)

A mogoče kdo ve, kako bi blo po Islandiji potovati s kolesom?

A lahko dobim kakšen podatek kaj naj bi bilo:
“en vodnik od enga ful znanga poptnika”
Mislim, da bi mi utegnilo biti v pomoč!

LP in hvala

Zadnja sprememba (14-02-04 10:02)

Kolo po Islandiji – ideja je zanimiva, sem tudi videl kolesarje. Stvar je seveda izvedljiva, vendar v glavnem zelo piha, vreme se hitro spreminja…kogar to ne moti, je dober kolesar, ima dobro opremo in dosti casa.

A ja se to – v zvezi s prevoznimi sredstvi – da se tudi stopati. Samo ne sme se ti muditi, ker je na nekaterih odsekih zelo malo prometa.

Islandija je posebno primerna za potovanje s kolesom, kolega mi je pokazal slike-celo na avtobusih imajo zadaj posebne prtljažnike za bicikle.

uH, MIDVA Z MOŽEM SVA TUDI SANJARILA O iSLANDIJI, A ME JE CENA 400.000 ZA NAJEM AVTOMOBILA RAHLO STIRILA. IMA MORDA ŠE KDO PODATEK O NAJEMU AVTOMOBILA? LEP POZDRAV , TANJA

Letos sma bila s punco na Islandiji in bilo je enkratno. Pot je nas je vodila iz Frankfurta z letalom (59.000) last minute ticket, nato z avtom okoli otoka in ogled znamenitosti. Najem avta je stal cirka 130.000 SIT za en teden, naslednji teden je bil dost cenejši 80.000 SIT (Opel Astra) – po ogledih na netu smo ga izbrali in rezervirali pri SS Car rental agency. Čakal nas je na letališču, kjer pa sma ga tudi pustila ob odhodu. Drugače je za potovanje in oglede v notranjost potreben terenc, organizirajo se tudi eno,dvo-dnevni izlet – po moje se najbolj splača samo časa mora biti dovolj. Lonely planet vodič se je iskazal kot odličen in vreden 5000 SIT. Aja kje sma bila Westfjordi – najbolj zahodna točka Evrope (vzame veliko časa cca 4 dni), pa okoli Islandije Keflavik, Grindavik, Reykjavik, Pingvelir, Glymur (peš cca tri ure), Akureyri, Mywatn (na miljone tečnih mušic, drugače zelo lepo), Husavik (ogled kitov), Dettifoss, Egilsstadirm, Jokulsarlon (ledenik v morju), Vik, Geysir, in krog je bil zaključen.Čas potovanja 14 dni, s šotorom. Za kolo moraš imeti dost kondicije in biti pripravljen na makadam. Tudi drugače je veliko makadama vendar je voziti lepše kot pri nas asfalt, glavna cesta 100 km/h. Vendar ne pretiravat, mene so ustavili policaji- drag špas, a turist, “študent” pa je šlo brez kazni. Islandija je zelo lepa, se splača, je pa zelo draga – vse cene krat 2,5.

Zdravo The One,

Ce te zanima, kaj se splaca videti na Islandiji, potem poglej fotogalerije na spletni strani: http://pd-vg.velenje.si Ze dvakrat sem bil na predavanju, ki ga je imel mislim da vodnik. Fotke so nore, a ne.

Pozdrav,
Boni

da dobiš kakšno dodatno idejo si oglej tudi to stran
http://www.dimensioneavventura.org/iniziative.htm

Leta 1997 je bil avto+ 2 osebi 3200 DEM torej 1600 DEM na osebo za trajekt Smyril Line. Skratka vsi stroški so prišli takrat 2400 DEM na osebo (24 dni Ljubljana- Danska- trajekt Smyril line- Faroe island – Islandija z avtom okoli po cesti 1 približno 4000 km) . Takrat se je dalo z avtom voziti po makadamu tudi 120 km, razen če je bila cesta na frišno splužena :). Takrat je bilo zelo zanimivo ker je na južnem delu takrat pred pol leta odneslo cca 80 km ceste zaradi izbruha vulkana in je bila urejena zasilna in varovana pot.
Skratka če želiš kaj videti, je najceneje iti z avtom, oziroma z džipom, če želiš v notranjost. Ni noben bav bav iti z avtom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close