ISKANJE SLUŽBE
Sem zaposlena že tri leta in zelo nesrečna v svoji službi. Imam končano fak. izobrazbo in pospešeno iščem novo službo že kake dve leti. Non stop spremljam razpise na internetu, v Delu, na zavodu…In seveda pišem prošnje. Bila sem na kakih štirih, petih razgovorih, dlje žal nisem prišla. Naj tudi dodam, da imam za sabo že kar precej izkušenj, tudi v tujini. Ampak,ne , nikakor mi ne uspe. Tudi moj CV in spremne dopise, reference so mi pregledali tisti, ki se na to spoznajo, pa nič!
In ppotem počasi začnejo curljati novice, kako so drugi prišli do DOBRE službe. Eden pozna strica od kolega, drugi ima “očkota na položaju”, no in ta zrihta službo drugemu kolegu… In na koncu izveš, da so vsi ti razpisi sami sebi namen, čista formalnost, ker je del. mesto že zdavnaj oddano.
Zelo sem razočarana, žalostna, ker se res trudim, tudi pri delu, povsod, da bi mi uspelo.
Punce, žene, kašne so vaše izkušnje? Prav želim si slišati nekaj lepega…
Od kolegice sem slišala, da tud za najino izobrazno (obe sva isto), rabiš veze… No jaz še ne iščem službe, sam sreča, poznam nekaj ljudi… Pa vseen nisem prepričana, da bom kaj dobila, ko bom iskala… Se mi pa eni kolegi tok smilijo, eni so izgubili čez noč službo, ker je šlo podjetje v …. Eni so že dost čez 30, pa še nimajo redne zaposlitve…
Jaz sem si (hvala bogu) trenutno zrihtala eno delo, pri eni od slovenskih revij, sem srečala urednika na enem sejmu, pa sem se mu mal nasmehnla, pa mal sm se mu priliznla, priznam :))) Sem pa imela še podporo od nkoga, ki je tud delal tam, in mi ej najprej cele dneve težil, da naj… Tako,d a so tud priporočila, no in ravno včeraj me je poklical 🙂
Jaz še v bistvu nisem diplomirala- ta naloga me čaka letos- profesor razrednega pouka (česar pa nikol ne mislim počet, upam, da mi bo uspelo vpisat podiplomca na športni). Drugače pa trenutno še delam preko študenstskega servisa.
Aja, nekateri pravijo, da se je bolje it osebno menit za službo, ker vizualni vtis (ne mislim na splošno zunanjost….) bolj pusti vtis. Pošlješ prošnjo, pa če še ni odgovora, greš mal “zatežit”. No, ja, neprijetna stvar, ampak jaz bi tvegala, če bi mi šlo na tesno… In ti povem, upam, da bom čim dlje študentka, da se mi ne bo treba kmalu soočat s takimi problemi, ko me kar brrrr… 🙂 Velik sreče pri iskanju službe 🙂
Tudi jaz sem prof. (angl.-enopredmetna). In ravno v tem je problem. Na šolah moraš imeti kombinacijo predmetov, če ne si adijo, drugod je pa isto težko samo z enim jezikom nekam priti.
Tudi jaz bi še najraje študirala…Diplomirala sem že, rabila sem službo (podnajemnik, položnice,…) in enostavno nisem imela druge izbire. Sem bila prisiljena vzeti prvo možnost, ker je treba živet z nečim. Zdej sem pa,kjer pač sem.
Xtmr, zgleda, hvala za tolažbo. Tudi jaz ti želim, da čimprej najdeš nekaj uredu. Tudi jaz sem že delala za časopis, prevodi, pisanje člankov itd. Je zelo zanimivo delo, ampak ne preveč perspektivno.
Forum je zaprt za komentiranje.