Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Išijas – kateri tablet prime?

Išijas – kateri tablet prime?

Dvojna hernija – enkrat ledveni del, enkrat vratni – enkrat boli v nogo (išijas), drugič vrat, lopatica in v roko… Kateri tablet najbolj pomaga, da omili bolečino, spet imam napad in je neznosno….se mi zdi, da prav nič ne prime…. še malo in se mi bo zmešalo :C

Moja sorodnica je dobila Doreto za prvih 5 dni, potem pa Nalgesin forte*.

* če imaš občutljiv želodec, razmisli o kakšni zaščiti zanj

Polovica tablete Tramal. Reci zdravnici zanj.  Ampak bodi doma na varnem. Ne pij in ne jej nič te urice. Ker boš nerodna. Otopi bolečino.

Odgovor na objavo uporabnika
Vzemi to, 26.08.2023 ob 16:37

Polovica tablete Tramal. Reci zdravnici zanj.  Ampak bodi doma na varnem. Ne pij in ne jej nič te urice. Ker boš nerodna. Otopi bolečino.

Doreta je v bistvu kombinacija tramadola (Tramal) in paracetamola (ki je v Lekadolu, recimo).

Velja opozoriti tudi na slabost in bruhanje pri uživanju opioidov.

macola 100 % pomaga

Tableta!

KaterA tabletA!

TistA tabletA!

Nobenih tramalov, kaj ste nori. Fizioterapija in prilagoditi življenje, gibanje tej bolezni. Hernija je ozdravljiva, a ne z zdravili, temveč pravilnim gibanjem.

Odgovor na objavo uporabnika
?, 26.08.2023 ob 17:35

Nobenih tramalov, kaj ste nori. Fizioterapija in prilagoditi življenje, gibanje tej bolezni. Hernija je ozdravljiva, a ne z zdravili, temveč pravilnim gibanjem.

Seveda da fizioterapija, vaje, pravilno gibanje …

Vendar avtorico zanima, kaj vzeti, ko neznosno boli. Sem šel čez to in meni je pomagal ketonal, doreta, naklofen, tadol, popolno mirovanje, masaža. ko neha boleti pa vaje, vaje, vaje in fizioterapija. Če ne pomaga nič na urgenco po blokado.

Pred leti, ko mi nobena stvar več ni pomagala pri bolečinah v križu, sem na prigovarjanje frendice poskusila še njen recept. Sprva vanj nisem verjela, a je pomagal njej, meni in še drugim.

V mrzlo vodo namočiš preslico in koprive (lahko kupiš v lekarni). Po nekaj urah precediš v banjico, dodaš zelo toplo vodo. V banjici ležiš 30 minut tako, da je srce zunaj, križ pa v vodi. Ovije še v haljo, namažeš s šentjanževim oljem in greš v posteljo. Priporočenih kopeli je 10, meni vedno pomaga že peta.

Za vratno hernijo je pa težje. Včasih pomaga gretje vratu in hrbta s termoforjem. Meni je težave rešila samo operacija.

Meni samo analgin 2 tbl. Pa injekcije, ko se nisem mogla premikat

Ketanol tatrd. (Mislm ,da je pravilno ketonal retard, ima moja mama, ko jo stisne išijas).

Dobro vem, kako vas boli. Imela išijas 3x, vsakič dalj časa, nazadnje 6.mesecev. Niso mi dali blokade, samo protibolečinske tablete, ki so bolj malo pomagale. Na fizioterapijo čakaš par mesecev. Doreto sem vzela, da sem se lahko vsaj sama umila in oblekla. Kdor ni probal teh bolečin, težko razume.

Mi je pa kar veliko pomagalo šentjanževo olje. V dlani ga naliješ, samo toliko, da je dovolj mastno, dobro pomencaš, da olje postane toplo, potem ga pa na spodnji del križa vmasiraš, najmanj 20 minut. No, ne sama, ker ne moreš. Rabiš pomoč.

Tudi nogo lahko mažeš, vendar bolečina izhaja iz spodnjega dela križa.

Želim vam čimprejšnje okrevanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close