Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika iščem recept za neko torto

iščem recept za neko torto

Iščem nek recept za torto in sicer: zadnjič sem po TV gledala Jamie Oliver-ja, kako je skup zmetal na 1,2,3 sestavine- v multipraktik je vrgel neke oreščke (lešnike, mandlje, orehe ali nekaj podobnega), dodal sladkor, eno celo jedilno čokolado in rumenjake. vse skupal zmlel in dodal sneg iz beljakov, vrgel v pekač, do polovice potopl kočke čokolade in spekel. Verjetno je recept od kateri od njegovih knjig, ki pa jih nimam. Škoda mi je kupovati, saj rabim le ta recept. Če slučajno katera recept pozna, bi jo prosila, če mi napiše točne količine. Bi jo poskusila narediti.
Hvala.

Morda tole:

p,

Tole imam od Jamieja v svoji zbirki, prekopirano s foruma. Dokaj odgovarja tvojemu opisu. Mora pa biti ful dobro, specialna čoko torta za čokoljubce, bolj tiste ta odrasle :-))
Fino peci in lep pozdrav, Mimi

 Oreškasta čokoladna torta
(čokoladno-oreškasto testo, brez moke in pecilnega, stepena smetana)
 15 dag mandeljev
 15 dag orehov
 30 dar dobre jedilne čokolade
 1 zvrhana žlička kakava
 25 dag masla
 10 dag sladkorja
 6 velikih jajc
 sol
V multipraktiku oreščke fino zmeljemo, dodamo čokolado in kakav ter meljemo še 30 sekund, da se čokolada dodobra nalomi. Čokoladno-oreščkasto mešanico preložimo v skledo. Penasto stepemo še maslo in sladkor, lahko kar v multipraktiku. Nato postopno, enega po enega, v masleno zmes vtepamo rumenjake, nato primešamo še mešanico čokolade in orehov. V drugi skledi stepemo beljake s ščepcem soli v čvrst sneg. Sneg nežno umešamo v zmes čokolade, masla in orehov. Dno modela 20-25 cm obložimo s papirjem za peko, po dnu in stranicah ga namastimo in potresemo z moko. Maso nalijemo v model in kakšno uro pečemo v segreti pečici na 190°C. Ponudimo s stepeno smetano, sladoledom ali kislo smetano. (Jamie Oliver)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close