Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek iščem prevoz za vsak dan

iščem prevoz za vsak dan

Za ca. 10 dni moram zorganizirati prevoz za 1 osebo štirikrat dnevno (od doma v bolnico, iz bolnice nazaj in potem popoldan še enkrat). V Mariboru, ca. 2 km v eno smer. Malo gledam prevoze oseb in taksi službe, pa ne vem, kaj naj. Je to že kdo prakticiral? Kak predlog?

s stalno napotnico? Ne bi šlo? Pozanimaj se! Če je kronična diagnoza?

Pokliči v vse taxi službe in najdi nekoga ki bo to opravil najbolj profesionalno in cenovno pošteno (najugodneje še ne pomeni profesionalno). Srečno!

Rešilec žal ne gre, sem se že pozanimala. Prevoznika sem pripravljena pošteno plačati, samo da je korekten, prijazen, vsaj približno točen (ne mislim na minuto, oseba lahko počaka nanj v rangu pol ure). Ja, v ponedeljek začnem klicat taksije…upam, da njadem kaj.

Obstajajo privatna podjetja, ki ponujajo prevoze z reševalnimi vozili. Verjetno ni na nivoju javne urgentne službe, ampak vseeno boljše kot navaden taxi. No, tudi odvisno od tega, kaj potrebujete oz. ali gre za pokretno osebo ali ne, ipd. Na vašem koncu morda tole[/url]?

Hvala za idejo, a vem, da to ne bo šlo. Te zasebne firme, ki opravljajo nenujne reševalne prevoze, v avto natrpajo toliko oseb, koliko se le da, potem pa morajo te osebe čakati, dokler niso vse opravile preglede in se spet skupaj peljejo nazaj, to pa odpade. Jaz rabim prevoz za osebo, ki je povsem mobilna in psihično ok, tako da nekega posebnega vozila sploh ni treba.

Aja? Zanimivo, imam drugačno izkušnjo, res pa je, da smo na drugem koncu države in je šlo zgolj za 2 prevoza pred par leti, ko res ni bilo druge možnosti. Sicer pa smo se zorganizirali v sorodstvu, da je vsak prevzel en dan in tako ni bilo preveč stresa na enemu.

Če je oseba mobilna in pri sebi, kot praviš, zakaj pa potem sama ne pokliče taxija? To lahko naredi tudi sestra ali vratar, če ta oseba ne zna. Vsaj v Lj taxi res pride takoj.

http://www.prostofer.si/kaj-je-prostofer poskusi tule

Zato, ker bo potem šel na avtobus. Starejši človek, vajen šparanja od nekdaj, zdaj pa mu dopovej, da je taksi tudi za navadne ljudi.
Vsekakor rabim nekoga, ki bo prišel iskat samo njega in mu potem povem: plačali smo ti prevoz, ta in ta te bo vozil, na tem mestu ga čakaj, ker te bo tu pobral in te bo peljal domov do vrat.

To sem že gledala in sem poslala mail, sedaj čakam, kaj mi bodo odgovorili. Vseeno hvala za info.

http://resilec.si/#domov

Imaš tudi tole na vašem koncu. Ampak res ne razumem dobro, v čem je problem, če je oseba pokretna, psihično stabilna in se rada vozi z avtobusom, čeprav samo 2 kilometra?
Če je človek starejši in če praviš, da je vse ok, le da je starejši, ni potrebno ravno imeti vsega pod kontrolo al kako je zdej s tamlajšimi?

Je tole že včeraj eden predlagal, pa sem tudi odgovorila, zakaj ne. Če ti ne razumeš, da star človek po terapiji v bolnišnici pač ni za na avtobus, je to tvoj problem. Če pa se hočeš kregat, kot izhaja iz tvojega zadnjega stavka, potem pa te prosim, da si odpri svojo temo in tam debatiraj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close