iscem-ne najdem JOGURTOVE TORTE
LEp pozdrav vsem,
zdaj pa en vem ali se mi res ze oci kvarijo ali kaj, ampak v iskalniku ne najdem recepta za jogutrovo torto, ki ga je objavila Nika33 pred nekaj casa….lepo prosim ce mi lhako kdo pomaga. Vem da je bil notri jogurt, zelatina, ….nisem pa 100% ali je bila noter skuta…..Plase, help!
LP, zala (p.s. danes sem pa ze doma:))
jaaaaaaaaaaaaaaaaa, to je to! Sonce rumeno, hvala lepa za pomoc…..ves da res nisem bila preprcana ali je jogurtova ali skutina – v glavnem, danes imam namen nekaj sladkega spcet in tudi tale tortica je v ozjem izboru…ne vem pa se tocno, kaj bom – lahko bi bounty, korenckovo pecivo, skutino tortico, jabolcno pito,….ali?? prevec je dobrega da bi se lahko takoj odlocila 🙂
Se enkrat hvala!
LP, zala
ne vem sicer, če je ta recept pravi-je pa jogurtova torta
Avtor: Q10
Datum: 19-08-04 13:00
Podlaga: zmleti keksi s stopljenim maslom: z njimi obložiš dno tortnega modela in z žlico dobro pritisneš na dno. Vsaj za 1 uro daš v hladilnik
Jogurtova masa:
1/2 l jogurta zmešaš z 1-2 žlicama limoninega soka in 10 dag ( ali po okusu) sladkorja.
Stepeš 1/4 l sladke smetane, primešaš jogurtovi masi.
6 listov želatine raztopiš v hladni vodi, ožameš, jo raztopiš v vroči vodni kopeli.
Ko je želatina tekoča, ji primešaj nekaj žlic jugurtovo/smetanove mase in
vse skupaj vmešaj v maso.
Vliješ na piškotno maso, vsaj za 2 uri daš v hladilnik, da se strdi.
Nato torto obložiš s sadjem ( meni je naj jagodičje: maline, borovnice ..).
Po navodilih na vrečki čez sadje preliješ tortni prliv in to je to.
Je pa še mnogo variant: laho brez smetane, lahko s sadnm jogurtom , laho s kislo smetano in jogurtom ….
Pazi le, da boš dala ustrezno količino želatine : 6 listov na 1/2 l tekočine
(tako mislim, da piše na vrečki ) in vedno dala nekaj mase v tekočo želatino preden jo vmešaš v celo maso.
S tem se “zazihraš”, da se želatina lepo vmeša in ne nastanejo grudice… masa je pa mehka.
Zala povej kako si se privadila na LJ? In na novo vlogo študentke??
Kaj si dala modrostne zobe pukat? Mene še čaka to “veselje” – en je že šel, trije še čakajo. Me pa velikokrat matrajo in bolijo cele čeljusti, ker so ti zobje malo čudno vzrašeni – en leži postrani na boku – le kaj mu je bilo treba tko zrasti??? ;-)). Ampak strah je zaenkrat večji od bolečin, tako da se še ne dam maltretirat ;-)).
Sonce, danes si pa tudi na korosko pokukalo :)) Imamo zelooo lep dan (ravno tak, da ni primeren za ucenje 🙂
Ja, na LJ sem se kar privadila, sam kljub temu da imam super stanovanje in je faks prijeten in ga imam neverjetno blizu….se zeloooooo rada vracam domov konec tedna. Drugace je pa OK.
JA, modrostni so pa sli ven – in me ni niti malo bolelo na sreco. Tk da sem ful zadovoljna. Mene caka se eden, v januarju, na zacetku nasih semestralnih pocitnic….ni lepsega! 😉
LP
Forum je zaprt za komentiranje.