Najdi forum

Pozdravljeni!

Že nekaj časa se ukvarjam z idejo in željo po Irski in me vleče tja avgusta. Vem, da je takrat najdražje (in menda tudi najlepše), ampak tako je pač s kolektivnimi dopusti. Zanima me pa od tistih, ki ste to res že dali skozi, kako priti tja z lastnim prevozom čimceneje. Šla bi od doma ponoči iz 3. na 4. avgust, tako da grem lahko čez kanal že v soboto, 4. avgusta zvečer oz. verjetno celo popoldne. Kako priti najceneje skozi (avto + 2 potnika): eni pravijo iz Francije (ko sem gledala cene, je vse dražje in pa tudi že prerezervirano za takrat), ali pa iz Calaisa ali pa bližnjega ne-vem-kako-se-že-reče pristanišča do Dovra in potem nekje iz Walesa čez: ali iz Holyheada ali pa nižje. Je dobro prej rezervirati? Se splača kar priti v pristanišče, ko prideš, in kupiti karto? Je res, da imajo neke last minute variante, da zapolnijo trajekt? Ali mogoče, če ne rezerviraš prej trajekta, ostaneš avgusta lahko praznih rok kljub številčnim trajektom? Pa, če rezerviraš oz. prej kupiš preko interneta, ali se splača vzeti povratno, je cenejša? Vem, da lahko pogledam na internet, sem že gledala, vendar opcij je ogromno. Skratka, ni poceni za dva priti čez, zato iščem optimalno varianto. Lepo prosim, če mi ima kdo kaj konkretnega svetovati, bom zelo hvaležna.

pozdrav janja,

a si dobila že kakšne informacije o katerih si spraševala? mi se tudi pripravljamo na podobno potovanje. a imaš narejen plan?

lp

Mi smo bili v juliju z Ryan airom, tako da ne vem, kako je s trajekti, lahko povem le, da brez vnaprejšnjih rezervacij za hostle zelo težko kaj dobiš, ker je res v avgustu zelo velik naval na irsko, sploh na bolj turističnih točkah.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close