Najdi forum

Hojla, v mesecu maju greva z možem na Irsko. Imam eno vprašanje in sicer: kakšne so ceste na Irskem – preseneča me recimo dejstvo da mi na netu pokaže relacija Galaway – Dublin 187 kilometrov in poraba časa 3,30 ure.

Ima kdo izkušnje s tem, da bi prvi dan takoj na letališču vzela renta car in šla ven iz Dublina prenočiti – uro in pol iz Dublina – bova to zmogla glede na to, da je pristanek letala ob 16:30. Predvsem zaradi cest me zanima.

Ste se vožnje navadili hitro – mislim položaj volana:):) in način vožnje po nasprotnem pasu?

Najlepša hvala za odgovore

Urška

Ojla,

ceste na Irskem so zelo različne čeprav so vse grozno ozke in vijugaste. Čeprav se ti relacije zdijo majhne ti cesta vzame ogromno časa posebno če se vmes še ustavljaš.
Midva sva šla na Irsko in Škotsko kar z najinim avtomobilom direktno iz Slovenije in vožnja po levi nama ni delala problema, se zelo hitro navadiš na drugo stran ( tako hitro, da imaš potem malo problem se zopet navadit na naš način vožnje ) 🙂
Posebno slaba je cesta po zahodni obali, zlasti jugozahodni del. ker je najin avto malo spuščen sva z zadnjim koncem udarjala ob cesto, ker je cesta grozno vijugasta in se skoz dviga in spušča.
Dublin ni takšen problem, ker ima avtocesto skozi mesto in se hitro prebiješ čez razen seveda ob ” rush hours ” takrat se ne premakneš tudi eno uro iz mesta.

LP,
Tjasa

Tudi midva sva šla z avto kar iz Slovenije. Imela sva kar nekaj “kilometrine” za seboj že drugje, tako da sva šla na Irsko kar z lahkim srcem.

No, nisva se motila. Res je, da so ceste kar ozke, ampak tako slabe vseeno nisva našla. Dobro, ni avtocest, ni širokih cest, kjer bi imel odstavne pasove in pdoobno, ampak nikjer nisva imela problemov glede tega. Tako da mislim, da bosta tistih nekaj kilometrov v eni uri in pol brez težav naredila.

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close