irska z renta a carom, kaj priporočate?
zdravo..
s prijatelji gremo za 14 dni po irski z renta carom.(od 20.julija naprej) večinoma gremo za nosom, da pa ne bomo preveč falili me zanima kaj priporočate da se splača videti.(kakšnih cerkev in samostanov, če niso nič posebnega raje ne, ) predvsem kakšni zanimivi dogodki, festivali, naravne znamenitosti in kaj takega kar tu pri nas ne vidiš ravno vsak dan:)
zanimajo me tudi okvirne cene prenočišč in dnevne porabe..??
cena goriva,raztresenost bencinskih črpalk( so tako pogoste kot v BIH ali vsake tolko da jo komaj najdeš:)
kateri del bolj priporočate za ogled, sever, jug…?
hvala ter lepa potovanja tudi vam:)
barbs
Potovati v lastni režiji je najboljša investicija.Rent a car je edina pametna varijanta. Posluževati se Bed&Breakfast cena min.30-35 do 50 ali več eur/osebo. Če ste več kot 3-4 je priporočljivo rezervirati.14 dni se mi zdi za Irsko idealen taiming, ravno dovolj da nekaj vidiš in doživiš, dovolj da jo brez naglice obkrožiš. Vodič npr. Lonely Planet zelo priporočljiv.
Mesto Dublin je polno znamenitosti, za katere porabiš cel dan ali dva, tu je vredno ogledat čimveč muzejev, parkov, cerkva, pa grad, za Guinessa ja bolje ne zgubljat cajta ker je navadno nagužvan,..zvečer pa obvezno na ulico in zaviti v pub (probaj različne pirčke npr. Bulmersa!)…vse to gre pešake. Naprej Uporabljaj stranske ceste in uživaj v lepotah narave, parkov, gradov, kontrastov barv in temperamentu domačinov.Počitnice so naju stale prek 2000 EUR.
Vredno ogleda:Kildare-park in konjušnice, Wiklow-park,Avoca,Waterford-cristal,kilkenny-grad in mesto, Cashel-grad,Midleton-Jameson destilarna=o.k.,Blarney-tud če ne(gužva),mesto Cork, vsekakor Ring of Kerry po stranskih cestah! pa počas, Adare-stara vasica, Cliffs of Moher-čimbolj zgodaj ker full gužva, Galway-?konjske dirke, Aran Islands priporočeno!, Connemara po obalni cesti, skozi Severno Irsko lahko potujete hitreje ker ni tolk zanimiva, Omagh-heritage park,Londonderry obzidje,Atrimska obala je divota, Giants Causeway-nujno, Belfast- drag in grd+turoben še iz časa revolucij-treba videt, Drogheda vzame pol dneva ampak splača;negativno:Wexford-ni kej videt, prireditve se dogajajo sproti (konjske dirke, tekma kriketa, nastop irskih plesov,…nič od tega?, v pubih zvečer vedno dogaja
pa veliko užitkov na poti (pa sreče na cesti!)
Mi smo po Irski tudi potovali z renta car-om. Najprej smo šli v Dublin, za kar smo vzeli 2 dni časa (čist zadosti). Dublin smo si v celoti ogledali peš, priporočam ogled Trinity collega. Renta car smo vzeli šele ko smo odhajali iz Dublina. Večnoma smo pronočevali v kampih, ki jih je dovolj, so tudi čisti in v hostlih. Kljub temu, da smo bili v začetku avgusta, nismo imeli nobene rezervacije (razen v Dublinu), vedno se je našel prostor. V notranjosti Irske ni praktično nič za videti, zato je potovanje ob obali tisto “taglavno”. Nas je fasciniral ogled Newgrange. Čar potovanja pa so tako in tako stvari, ki se sproti dogajajo in so izven načrta, vedno ko prideš v nek kraj greš v turistične informacije in tam marsikaj izveš.
hvala obema,..
smo stalna družbica, ki že nekaj let hodimo na naše “nore road tripe”, tako da glede tega ni pomiselkov, se imamo zmeraj fajn…
sem vama pa hvaležna za informacije, kaj pogledati in kje se ustaviti, saj veste kako je, hitro ti kaj zbeži mimo..
drugače je pa kar drag zalogajček tale IRSKA:)
en lep popotniški, navihan in nasmejan pozdrav:)
barbs
Forum je zaprt za komentiranje.