irska-škotska
Irska je krasna dežela. zelena, mene spominja na dolenjsko. Obvezno moraš gledat klife in spit čimveč piva. krasno. ljudje so prijazni pokrajina urejena.
O Škotski pa govorim o tisti, ki je severno od Invernesa. Do Invernesa je tudi Škotska lepa, urejena, skratka čisto zanimiva.
Severno pa pride del, ki ni tako turističen. hribovita, precej nepredvidljiva, polna zalivov in vetra, enosmerne ozke ceste, precej gola (večinoma raste le mah), z ljudmi ki so me tako presenetili, da sem rekel, da grem na starost tam živet.
To je moja ocena, s katero se lahko kdo ne strinja. Zagotovo tam ne moreš pričakovati, da se boš šel lahko do nezavesti napijat (tudi to lahko dobiš, ampak ne toliko kot na Irskem), skratka precej je drugačno okolje kot na Irskem. Popolnoma neprimerljivo s katerokoli pokrajino, ki sem jo videl do sedaj.
Tudi ljudje so me presenetili s svojo radodarnostjo in prijaznostjo. Ljubijo kič, govorijo angleščino, ki jo razume le bog, skratka precej drugačna in samosvoja.
Ne gre za primerjavo lepot posameznih dežel, ampak le za oseben občutek.
lp
bv
midva sva vozila iz ljubljane s svojim avtom več ali manj direktno do škotske. Potem sva se obrnila in šla počasi nazaj (anglija, Irska,…). Nisva vozila ravno brez postankov in ovinkov. Vozila sva 5 dni do konca Škotske.
Ko sem vozil Lj.-London brez prestanka, pa sem bil tam v 12 urah. Službeno, 2 voznika, brez prestanka, ustavila sva se samo na črpalkah. V 36 urah sem bil nazaj v LJ.
Povezave med otoki so, iz Škotske na Irsko sva šla v Glasgowu, brez težav. Trajektov je dovolj, različno so hitri in različne cene. Tako da ni rpoblem. Če greš tam, je prednost, ker se lahko za dan ali dva ustaviš v Lake district narodni park.
lp
bv
Forum je zaprt za komentiranje.