Irska preko Anglije
Poleti imam možnost prevoza do recimo Londona. Ker vem, da menda na Irskem ni prav veliko železniških povezav, je menda boljši prevoz avtobus. Tako imam v načrtu nekako priti iz Londona do Holyheada. Z EuroDominom to stane 32.045 SIT, torej za 3 dni vožnje – se pravi povratna, pa še kak dan ostane. Ima kdo kako cenejšo varianto? Potem me zanima najcenejša varianta trajekta od HOlyheada do Dublina. Pa koliko kaj stanejo avtobusi na Irskem. Pa kam se mi najbolj splača. Pa koliko bi me to približno vse skupaj stalo, s spanjem v hostlih, pa z najcenejšo hrano. Časa bi pa imela, ko grem iz Londona, pa da se spet vrnem, približno 10 dni. Hvala.
Janja
Ojla!
Jaz sem pred leti (ojej, osem jih bo že!) med štopom proti Irski čisto slučajno naletela na nooro ugoden avtobus London (Victoria) – Dublin, ki je s trajektom vred stal vsega 22 funtov! Če še obstaja, ti ga toplo priporočam. Cene busov na Irskem so nasploh zelo ugodne – nisem stoprocentna, ampak mislim, da sem za pot od Galwaya do Dublina plačala samo okrog pet irskih funtov (ca. našega jurja). Na krajše razdalje pa priporočam štop – je varen in zelo zanimiv, saj Irci komaj čakajo, da lahko povejo kakšno napeto zgodbo. Vsekakor uživaj -hja, ti kar zavidam! 🙁
Hoj, Ojaoja!
Če se spomniš (verjetno se), si mi glede Irske svetovala že pred osmimi meseci. Imam se zdaj shranjen tvoj post. Poleti pa mi zaradi časovne stiske (Interrail velja največ 1 mesec) ni uspelo priti do Irske, saj je še za Anglijo in Škotsko po mojem mnenju bilo premalo čas. Sama sem že pred nekaj dnevi na Internetu našla avtobus od National Express, za katerega je cena povratne vozovnice Victoria – Holyhead – Victoria 38 funtov. Enosmerna je pa 21 funtov. Ni mi pa svanulo, da bi odtipkala namesto Holyheada kar Dublin, pa da vidim, kaj mi izpiše. Bom poskusila. Ker če je to še vedno res, kar si napisala, da je v ceno vštet še trajekt, je to super. Sicer avtobusov preveč ne maram, so mi vlaki bolj všeč, samo bo treba potrpeti, ker je precej ugodno. Mogoče veš, za katero avtobusno firmo je to šlo? Pa a si prej rezervirala, ali si dobila kar prosti sedež na licu mesta?
Hvala.
Janja
Forum je zaprt za komentiranje.