Irska Dublin
Dublin je mene navdušim manj kot kakšno drugo irsko mestece – recimo Galway ali Kilkenny. Ima sicer svoj čar in številne stvari za pogledati, ampak se mi zdi, da je zaradi številnih priseljencev in modernega načina življenja precej manj “irski” kot druga mesta.
Štirje dnevi so sicer čisto dovolj, midva sva večino mesta kar prehodila, ker so razdalje obvladljive, pe še čisto drugače ga doživiš, kot če se prepelješ samo iz točke A do B.
Mislim, da ne boš nič zamudila, če izpustiš tako zelo opevano pivovarno Guinessa – ker je resnično samo past za turiste ali pa podobno neznosno turistično katedralo St. Patricka. Obvezno pa je treba videti zapore (upam, da dobiš dobro vodičko, kot sva jo midva) in se kar na slepo potepati po manj prometnih ulicah.
OOOh,
zelo dobro si se odločila :))
4 dni boš imela dovolj za Dublin. Poglej si trinity college in book of kels, zapore, guinnes tovarno oz. muzej, grafton street – nakupovalna ulica, en park je tudi, se ne spomnim imena, nujno zvečer v pub, ker ga žurajo kot norci :)))
če boš pa še po irski kruzala, pa pojdi še v Belfast, na Severno Irsko v Derry, potem oglej si Giant causeways – naravna znamenitost, da ti zame dih, potem še kakšna viski destilarna, pa cliffs of moher…
Aja pa v kakšen zgodovinski park pojdi, saj jih je kar nekaj, ki prikazujejo npr. selitve ircev v ameriko
To bi bilo na hitro, vzemi si lonely planet ali pa slovensko izdajo Mesto na dlani – dublin.
Imej se prelepo, jaz sem zaljubljena v irsko
LP
K.
O hvala hvala… toliko časa se že odločam… in več ko berem bolj sem tudi sama zaljubljena – pa je sploh še nisem obiskala… upam da bom zdržala do septembra – šele takrat namreč imam čas (vse že zaplanirano – predvsem denar) verjetno pa si bom že danes kupila karte- sam da dragi pride domov s kartico:))) (sama namreč nimam kreditne…moje mi pa ne vzame..)
hm, sedaj sem se spomnila… nekaj dobrega mu moram skuhat…
Jaz sem se 14 dni potepala po Irski. Pa sem ogromno stvari še spustila. Meni je Irska čudovita dežela (saj moj nick pove vse). Za Dublin so 4 dnevi dovolj. Obvezno si moraš ogledati zapore v Dublinu.
Meni je krasen zahod Irske: Galway, Cliffs of Moher,Conemmara, Burren. Tud na S.Irsko sem šla, Giant’s cousways si le oglej, če boš imela priložnost.
Če te še kaj zanima kar vprašaj. Aja, spala sva največ po BB, na irskem jih je ogromno, ne rabiš nič v naprej rezervirati (razen mogoče v Dublinu). Ker gresta septembra (tudi jaz sem šla takrat), ni več high sezona in ni več take gužve.
Jaz si tako želim, da bi šla še kdaj.
Pa lepo se imejta (sem vama kar malo fouš 🙂 )
Forum je zaprt za komentiranje.