Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ironija

Ironija

Ko Darwin reče, da ima vse prav mu nihče ne verjame, ko pa nekdo drug reče, da se morajo vsi cepiti pa mu mnogi verjamejo, kot, da bi imel vse prav.

SVAŠTA

Egocentrizem je ena izmed omejitev mišljenja na predoperativni stopnji po Piagetovi teoriji mišljenja. Pomeni, da otrok ni zmožen razlikovati svoje perspektive (svojih dejavnosti, zanznavanja, mišljenja in doživljanja) od perspektiv drugih, kar pomeni, da otrok ne razume, da drugi vidijo določene stvari drugače kot on. [1]

Pa lep dan

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5176, 17.10.2021 ob 12:48

Egocentrizem je ena izmed omejitev mišljenja na predoperativni stopnji po Piagetovi teoriji mišljenja. Pomeni, da otrok ni zmožen razlikovati svoje perspektive (svojih dejavnosti, zanznavanja, mišljenja in doživljanja) od perspektiv drugih, kar pomeni, da otrok ne razume, da drugi vidijo določene stvari drugače kot on. [1]

Pa lep dan

Wau , kok si pa ti pameten. A ti maš tud prav?

Ne vem kva vas tok mot, če rečem, da imam vedno prav. Če bi pa reku da nimam vedno prav bi se pa mogoč nekdo našel in to pritrdil ampak potem bi spet imel prav.

Samo varovanec iz psihiatricne klinike lahko vse verjame gospodu Darwinu.   Ali pa gospodu Robiju…

Darwin483, 17.10.2021 ob 12:59

Ne vem kva vas tok mot, če rečem, da imam vedno prav. Če bi pa reku da nimam vedno prav bi se pa mogoč nekdo našel in to pritrdil ampak potem bi spet imel prav.

A sem napisu, da me moti? Podav sem ti razlago zakaj misliš, da imaš vedno prav. Mene ne moti več, sem se že navadil, da imaš ti pač vedno prav v tvoji glavi.

Anonimno 5888, 17.10.2021 ob 13:04

A sem napisu, da me moti? Podav sem ti razlago zakaj misliš, da imaš vedno prav. Mene ne moti več, sem se že navadil, da imaš ti pač vedno prav v tvoji glavi.

Kako pa ti veš, da imam vedno prav v moji glavi?

Jst lahko napišem, da imam vedno prav ampak vi to takoj povezujete z egom in iščete razloge, zakaj ne bi imel. Dejansko s tem kažete, da verjamete, da ne morem imeti. Ampak, kako potem lahko kdo drug ima, ko isto lajna ves čas pa mu mnogi verjamejo, verjamete?, da on pa ima?

Vas pomirim. Darwin je zmotljiv tako, kot so lahko drugi zmotljivi. Človek se lahko moti.

Ampak že dlje časa ne mine dan, da mnogi nebi nekaterim verjeli, da pa imajo vse prav. Ob tem jim seveda ne mečejo pod nos egocentričnosti, kot meni, ampak jih celo hvalijo pa čeprav je več, kot očitno, da nimajo prav sploh pa ne vedno.

Se razumemo? Eh seveda ne. No dokler je tako ima Darwin prav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close