Iran
Pozdravljeni
Z punco bi se rada avgusta podala v Iran, pa naju zanima ali je bil že kdo tam in z katero agencijo? Razlog da sva izbrala avgust, kljub temu da je tedaj najbolj vroče je to da, je to edini termin ko dobim dopust v službi.
Vesela bi bila informacij v zvezi z agencijo, proračunom, v glavnem vsem kar bi nama lahko prišlo prav.
D&D
Vse slovenske potovalne agencije bi že zdavnaj propadle, če ne bi redno vodile potovanj- odgovor na vprašanje “Ali je že kdo bil tam” !!
Agencije , ki vodijo v ta del sveta so ; Oskar, Pisanec,včarih tudi Šapci pa še kaj bi se našlo na guglu.
Proračun je odvisen od načina potovanja, udobja na poti itd.. Iran sam po sebi ni drag, še več je poceni, če skromno ješ in potuješ- agencijske cene pa so na spletu tako vsem dosegljive.
tukaj je moje doživetje Irana. V kolikor bo v tistem koncu mir imamo še namen, da ponovimo dogodivščino, seveda v kolikor se nas zbere dovolj, da si pokrijemo stroške.
Več lahko odgovorim po tel. 041 804 028, v kolikor še koga kaj zanima.
Odsvetujem pa potovanje v avgustu zaradi res prevelike vročine, nimaš nič od dopusta, če od tebe teče.
LP Zoran
Bil v Iranu lani aprila.V Teheranu okrog 28-30 stopinj.Avgusta bi odsvetoval zaradi vročine.
Šli smo z agencijo Oskar.Prepotovali približno 1360km.(manjša skupina)
Videli Teheran,Shiraz,Isfahan,Yazd,Kashan,Meybod,Qom,Persepolis,…
Spali tudi v eni gorski vasici na 2200 metrih (Abyaneh)
Izkušnje? Eden mojih najboljših dopustov.
Nimam se za nekega strašnega popotnika.
Do sedaj sem bil mnenja,da so najprijaznejši ljudje na Malti.
Ko sem prišel iz Irana sem to mnenje spremenil.Same dobre izkušnje.
Res prijazni,kulturni,prisrčni,nevsiljivi ljudje.V Iranu ti bo prej kdo kaj dal,kot pa vzel.
Na bazarjih ti nihče ne teži.Vse lahko primeš v roko in pogledaš.To ni Afrika.
Sem prebiral tuje forume o Iranu preden sem šel.Mimogrede sem naletel na Američanko,
ki je pisala,da je ob 3h zjutraj hodila po Teheranu z iPhonom in videokamero za 2500$.
Seveda se ni nič zgodilo.Edino kar je omenila,da si pa tega doma v Los angelesu ne upa naredit.
Mimogrede še tole.Recimo Teheran 17 milionov ljudi.
Mesto je izredno čisto.papirček na tleh res moraš iskat,da ga najdeš.
Prideš v mestni park in imaš recimo 80 fitnes naprav v vrsti.Vse zastonj in kot novo.
Ne vem,če alexica zgoraj provocira? Irana sigurno nikoli ni videla.Bolje,da ljudje z takšnim razmišljanjem raje ne gredo tja.
Moje osebne izkušnje.Z ženo sve šla v pekarno (Yazd) kupit kruh.Za mano pride ženska Iranka (ca.50 let).Preden sem sploh uspel seči po denarnici je že ona plačala moj in svoj kruh.Poskušal sem se ji zahvaliti po Angleško.Kaj dosti ni razumela.Je pa rekla:”Welcome to Iran”.
Naslednji dan.Eno drugo večje mesto.Približno enaka zgodba.Pekarna,kruh…
Pek bi mi moral vrnit nekaj drobiža.Recimo 15 Evrski centov.Zamahnil sem z roko,rekel OK,vzel kruh in šel skozi vrata.Pritekel je za mano na ulico in mi v vrečko potisnil žemljo.
On pa meni že ne bo ostal dolžan.To bi bila za njih sramota.
Pa,da ne bom več težil.Iran vsekakor priporočam.Jaz bi še šel tja.
Za videt je ogromno.Mošeje so fenomenalne.Posebej tale:(svetišče Ali Ebne Hamze Shiraz, Iran)
http://www.youtube.com/watch?v=hA51b_Of85o
Če te pa kaj še extra zanima pa vprašaj.
Jaz sem bila pa novembra lani. Tudi z agencijo Oskar. Načeloma raje potujem v lastni režiji, in bi šla tudi v Iran, a bi bilo fino met družbo, ki je nisem našla, zato agencija. Pa mi ni žal, saj je bila organizacija, vodička, in družba super, Iran je pa prekrasen in prečudovit in 10 dni, kolikor je program, je kar malo premalo. Vidiš sicer vse glavno, (kot je opisal Ratter) a jaz bi ostala veliko dlje. Ljudje so krasni, prijazni, ponosni, ženske se pridejo pogovarjat (k ženskam). Resnično drugačen, izjemno zanimiv svet. Stran s predsodki. Politika je eno, dežela in ljudje pa nekaj čisto drugega.
Forum je zaprt za komentiranje.