Najdi forum

Beti! Med osnovne človekove pravice, spada tudi pravica do potovanja, oz. obiskovanja tujih dežel! Dolžnost popotnika pa je, da upošteva njihove zakone, kulturo in način življnja!
Škoda je, da ti nek predsodek onemogoči obisk tako lepe dežele kot je Iran! Lahko si že prebrala, da so Iranci(ke) mad najljubeznivejšimi ljudmi, kar jih tlači to našo kuglo! Morda si se ustrašila kodeksa oblačenja, vendar ni tako hudo. Prav gotovo ne boš mogla skriti, da si Evropejka in marskaj ti bo oproščeno! Če boš uporabila lahko svileno ruto, te bo ta ščitila pred sončarico! Obleci še lahke bombažne ali platnene hlača, čez to pa ohlapno haljo in bo OK! Osnovno pravilo je, da ne kažeš gole kože in povdarjaš ženske obline. Pa tudi to je relativno! Videl sem Iranke, ki so bile tako elegantne,in bi se pojavile sredi Ljubljane, bi bile ene elegantnejših žensk! Mislim, da je izziv prav to, da greš nekam tja kjer ni vse samo po sebi umevno! Osnovno pravilo popotnikov pa je – čim manj izstopaš- lažje boš spoznaval deželo! Če štrliš kot čer, se pač vsi vanjo zaletavajo in zatikajo! Tudi Iranke so emancipirane – boš videla! Sicer pa je ena od njih pravkar dobila Nobelovo nagrado za mir!!

Bravo, nomad! Zelo lepo napisano.

lp

bv

beti napisala:

> stvar je bla v tem, da se mi je iran zazdel zanimiva
> destinacija. zelo. v pogovoru z mojim morebitnim sopotnikom pa
> je prišlo do tega, da mi je reku, da on ne bo potoval z mano po
> državah, kjer bi morala zakrivat samo sebe, ker ne bo poslušal
> mojega stokanja. in potem sem napisala prvi post, glede
> oblacenja. in ste mi odgovorili. in mi je postalo jasno, da bi
> bilo to prevec za mojo emancipiranost. 😉
> no, resnicno tezko trdim, ker tega se nisem poizkusila. se
> strinjam. ampak ne vem, če bi sploh hotela kaj takega
> poizkusit. oglasili ste se 3 moski, da mi poveste kako in kaj.
> zanimivo, prej bi pricakovala mnenje dekleta, ki je to DEJANSKO
> dozivel. vi pa niste in mi tezko solite pamet. in tudi doma ne
> bom ostala.
>
> pa tudi ni fer, da me umescas v turisticna naselja, kajti takih
> se na dalec izogibam. dejstvo pa je, da se nisem bila v drzavi,
> kjer bi islam prevladoval. in bi sla, sem pa vprasala za
> mnenje. in dobila zraven se napotke. clovk sploh ne more
> povedat svojega strahu, ne da bi se kdo nasel in ti govoril
> nekaj, pa te sploh ne pozna. ne veste nic o meni, pa me sodite.
> hvala.
> ne oglasam se vec, mnenje sem dobila!
>
> pa se glede vrocine, se nikoli niti na +46 se nisem pokrivala
> zaradi sonca. ocitno mi sonce zelo pase.
__________________________________________________________________________________

OJOOOJOJJ! :-((
Se bi kar strinjal s “tvojim morebitnim sopotnikom”. S tabo pa verjetno ni lahko potovat!!! Tolko jamranja že vnaprej. Ne bi rad prizadel tvojih čustev, samo zdiš se mi zelo emancipirana feministka.

Kako, da ne vemo nič o tebi Beti. Saj si se s pisanjem predstavila. Pa še odgovori mojih treh predhodnikom so bili zelo prizanesljivi in kulturni, v nasprotju s tvojim pisanjem, ti pa vsa iz sebe. Preberi si še enkrat pa boš razumela. Pa brez svojega zafrustriranega ega.
Lepo potovanje ti želim, kamorkoli boš že šla. Upam, da sama (v dobro tvojim morebitnim sopotnikom)!

beti napisal:

> ………….. clovk sploh ne more
> povedat svojega strahu, ne da bi se kdo nasel in ti govoril
> nekaj, pa te sploh ne pozna. ne veste nic o meni, pa me sodite.
> hvala.

Kako, da ne, saj si sama ogromno povedala o sebi. Človeka veliko bolje spoznaš po vprašanju kot po odgovoru. S tvojim (nesojenim?) sopotnikom pa globoko sočustvujem.

Sonnyboy , feminizem je boj za enakopravnost žensk. In ne za prevlado žensk. In z enakopravnostjo, mislim, da se strinjamo, ni nič narobe.

Jaz pa Beti razumem. Bojan in Nomad sta v končni fazi napisala lepe besede. Mogoče pa Beti premisli zadevo in se odpravi tja. Ni se mi pa zdela zafustrirana.
:))

v iranu so me najbolj fascinirale njihove zenske. nekatere od njih si sicer tudi zelijo, da jim ne bi bilo potrebno nositi rute, glede ostalih cunj se vecinoma ne pritozujejo. so pa zelo odprtega duha in nasploh bolj emancipirane (ce naj uporabim ta termin) kot vecina slovenk. po mojem mnenju. nisem spoznala iranke, ki se ne bi zavedala, kaj se dogaja okrog nje, niti na vaseh ne, kjer smo se sporazumevali z rokami. in v njihovem nacinu oblacenja je veliko osebne odlocitve. zato mi tudi nobena ni tezila, da naj se tudi jaz ves cas pokrivam. pokazes pa doloceno stopnjo spostovanja, ce se vseeno do neke mere prilagodis njihovemu nacinu oblacenja. ki predvsem ponuja dobro zascito za tvojo kozo in lase.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close