Iran
Ko sem bil jeseni zadnjič v Iranu, sem srečal nekaj Slovencev, ki so pridobili vizo na Dunaju in to brez težav. Mi jo vedno dvigamo v Ankari in to na priporočilno pismo od slovenske ambasade. Lani oktobra smo čakali 4 dni. Tudi letos gremo v Iran konec sebtembra. Če te o Iranu še kaj zanima – vprašaj.
Igor
Iran je dežela, ki je le nekoliko specifična kar se tiče popotnic. Čeprav je Iran v zadnjih letih postal veliko bolj odprt kot pred leti je vseeno še nepripravljen na samostojne popotnice brez moškega spremstva. Vendar tudi že te srečaš. Več deklet skupaj je pa že povsem OK. Mi potujemo vedno over land s kombijem-potovalnikom za 33-34 dni. Grupa se šele formira in ponavadi je vedno več žensk kot fantov.
Igor
Torej imate nekaksno agencijo? No, kot sem že rekla, raje potujem sama ali v majhnih skupinah, me je pa vedno nekoliko strah prvih dni v tako drugacnih dezelah, posebej v velikih mestih. V vsakem primeru bi se rada kaj dobila z vami. Ce bo se kaksen prostor morda opravila tudi kaksen del poti z vami. Sicer pa nameravam ostati v Iranu tudi do 3 mesece, odvisno, kako mi bo vsec. Ce pa drugace en dobim vize, bi se vam morda tudi tako pridruzila.
Forum je zaprt za komentiranje.