Intoleranca na hrano
Je kdo kdaj opravljal kak test na intoleranco oz alergijo na hrano? Namreč že dlje časa se soočam z raznimi problemi (srbeča koža, izpuščaji, napihnjenost, slabo počutje…) in sem začel razmišljati, kaj pa če mi škoduje kakšna prehrana oz sem alergičen na kaj, kar pojem?
Sicer laboratorijev, ki se s tem ukvarjajo je malo morje, samo ali res lahko že na podlagi odvzete krvi ugotovijo, kaj ti paše in kaj ne? Sej vem, da je sedaj malo da ne modna muha, da si alergičen na gluten ali laktozo. Bi pa vseeno rad izključil to možnost?
So kakšna priporočila/nasveti? Hvala
Mogoce ni alergija na hrano, ampak intoleranca na histamin. Moja hci se je praskala po pregibih, zatecene oci, razjede na prstih, pa je bila diagnoza dermatitis. Ko je dobila reakcijo na antibiotik, pa so se zdravniki v ukc malo bolj poglobili. Rabis samo imunologa, pa merjenje DAO v krvi. Rezultati so po cca. 3 tednih.
Koža je dodatni izločevalni organ in ob nabiranju odpadnih snovi v podkožju pač srbi. Danes se lahko takoj zapacamo, ker je hrana polna pesticidov in drugih kemikalij, s katerimi tretirajo rastline. Napihnjenost je znak, da nekaj ne štima s črevesno floro. Pij glino ali Zeolit prah, za ureditev črevesne flore pa uporabi katerega izmed Biostil pripravkov. Pa brez umetne hrane in pijače!
Forum je zaprt za komentiranje.