Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija internet-razlika med 253/128 kbit,512/128

internet-razlika med 253/128 kbit,512/128

razlika med 256/128 kbit in 512/128 kbit?
gledam ponudbo na siolu pizikato…zdaj pa me zanima kateri je hitrejši,če se splača?aha, rada bi da bi mi npr. slike ko jih pošiljam preko msn mal delal hitreje 🙂

Kaj priporočate?

512/128 kbit je hitrejši sam poglej po številkah ki jih navajaš pa še to je ena revšna. Vsaj 1024/256 bi blo treba.

Na podlagi česa je “treba”? Jaz imam 512/128 in cele dneve veselo igram World of warcraft, ki zahteva neprestano online povezavo (je online igra). Svoje čase so bili 256kbps najeti vodi pravi luxuz, stali pa so tudi celo premoženje. Še Perutnina Ptuj, na primer, ki ni ravno “malo” podjetje, je recimo pred 6imi leti delala čisto vredu na 256kbps vodu.

Potrošništvo, ki ustvarja potrebe. Vista temelji na podobni finti. V njej je tooooliiikoooo novega, uporabniki bodo “pridobili”, blablabla … ustvarjanje potreb. Podobno je z vitaminskimi tabletami. O podlem podtikanju bolezni in preventivnem zdravljenju zdravih ljudi, ki jim medicina in farmacija pove, da imajo nekaj, za kar sploh niso vedeli, da obstaja in da “potrebujejo” to in to tabletko, lahko preberete v članku Izganjanje zdravja na delo.si, ampak je treba članek plačati, če nisi premium uporabnik. Na 256/128 lahko mirno surfaš, plačuješ položnice, sprejemaš in oddajaš el. pošto, po čimer ima veliko ljudi dejansko potrebo. Nato ti začnejo kolegi pošiljati smešne video clipe in PPSje, pa še malce “erotičnih vsebin”, kjer prasci z dolgimi tiči nemalokrat prav ponižujejo igralke, pa tvoje t.i. “potrebe” že malce narastejo. Nato dobiš potrebo po “izmenjavi” datotek, ker ti je kolega pokazal, kako z kopitarji potegneš kakšen filmček dol in potem “potrebe” seveda spet narastejo, ker več, kot uploadaš, boljše ratinge imaš, ipd … Takih norcev, ki imajo po 300gb diskovja “premalo”, je vse polno.

Kakor koli gledaš in obračaš – je tale picikato eno sračkanje. Kakor tudi vse ostalo, kar je povezano s siolom ali telekomom. Žal. Kokurenca jih boli ali boli…, kakor se vzame 🙂

za moje pojme je res to tako tako,pa tud z T-2 je isto sr….Kar se pa tiče kar je pisal ‘rachek’ pa bi sam to reku,da kar se tiče kakega e-maila pogledat pa kake drobne zadeve pogledat po internetu bi bilo morda zadosti ta picikato.Če pa hočeš kaj udobneje delat na interentu kakor ja napisal kake slike na MSN al pa kake druge slike kje kaj potegnit dol al pa kaj naložit na kako stran pa sigurno mora bit najmanj tolk kot sem napisal ali pa še več. Kar se pa tiče perutnine ptuj kaj je imela pred leti pa boljš da se ne govori za kak mail je blo saj kaj druzga pa tud rabil niso,pa sedaj poglej kaj imajo.Pa tud cene so sedaj dokaj drugače kot pred šestimi leti. Vsa stvar se izboljšuje in napreduje še posebno informacijska tehnologija tako da tisto je pač zgodovina in to krepko, samo poglej pred 6-timi leti računalnik in sedaj pa ne da bi ne vem kaj sedaj kako zadnjo novost kupoval.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close