Inteligentni več težav v odnosih
Zanima me ali še kdo to opaža, da imajo osebe z visokim IQ bolj pogosto težave v odnosih kot ostali ljudje?
Jaz to opažam. Ne rečem, da vsi, ampak je pa očitno, da je kar velik tistih z visokim IQ, ki imajo te težave. Tako dobiti prijatelje kot dobiit partnerja.
Visok IQ očitno ne pomeni nujno tudi visokega EQ.
V čem je problem oseb z visokim IQ, da se tako pogosto ne znajdejo v družbi? Privzgojeno ali v genih?
enostavno se motiš. Ljudje imamo navado, da na podlagi ene lastnosti človeka, le temu pripišemo še en kup drugih lastnosti samo na podlagi naših predsodkov. Lastnosti pa med seboj niso povezane. po domače povedano, če je nekdo lep, mu pripišemo še, da je prijazen, pameten, ima visok EQ in IQ in obratno. Če opazuješ socialno dno, boš videla, da so njihovi odnosi zelo nezdravi.
Jaz sem bil Zoisov štipendist, torej naj bi bil med 3% najinteligentnejših v razredu. Ja, zoisovci smo večinoma bili malce čudni. Nismo se našli z ostalimi. Imeli so nas za piflarje pa čudake. Čeprav smo se uresnici bolj malo učili. Pa težko je najti konstruktivne debate, če so pa ostali bili na nivoju MensHealth in Cosmopolitan.
brihta itak težko komunicira in funkcionira s trapci.
Problem vidijo trapci, ker jih je več in so zato brihte pač bolj vidne, štrlijo ven ☺
Brihta, ki npr. zastopi iz česa je narejena žoga, pozna proizvodni in prodajni proces žoge, zna izračunati kot odboja pri brcanju žoge … pač ne more po trapovsko vzdihovati, kakšna škoda je, ker se je žoga odbila od prečke .
Visok IQ jim daje občutek, da so nekaj več, velja samo njihov prav in na ostale gledajo zviška, kar pa velja samo za tiste, ki tako delujejo in taki imajo res te težave, kot si jih opisala.
Zato ker so vzvišeni in včasih tudi arogantno pametni in zbadljivi, vsemogočni, ONI.
Ti pa niso edini, težave ima lahko vsak, ki se ni sposoben vsaj malo prilagodit drugemu/drugim in spoštovat njihov drugačen, a mogoče ravno tako pravi, za njih osebno, kakor splošno dober pogled.
Spoštujem inteligentne ljudi, predvsem pa take, ki so v osnovi samo ljudje, znajo pa svoje znanje širit na ostale. Taki imajo veliko prijateljev, pa ne samo partnerja, imajo družino, so prijazni, komunikacija jim z nikomer ne predstavlja težav, so preprosti in enostavni ljudje.
Zanima me ali še kdo to opaža, da imajo osebe z visokim IQ bolj pogosto težave v odnosih kot ostali ljudje?
Jaz to opažam. Ne rečem, da vsi, ampak je pa očitno, da je kar velik tistih z visokim IQ, ki imajo te težave. Tako dobiti prijatelje kot dobiit partnerja.
Visok IQ očitno ne pomeni nujno tudi visokega EQ.
V čem je problem oseb z visokim IQ, da se tako pogosto ne znajdejo v družbi? Privzgojeno ali v genih?
Oprosti ampak v začetnem postu si se jasno opredelila, do tega da imajo inteligentni ljudje težave v odnosih tako dobiti partnerja kot prijatelje. Ni treba biti inteligenten, da to opaziš : )
Tudi odvisno kdo je brcnil žogo, če jo je npr Andraž Kirm nima tu material žoge prav nobene veze.[/quote]
si se popolnoma jasno postavila kam spadaš ☺
Tudi odvisno kdo je brcnil žogo, če jo je npr Andraž Kirm nima tu material žoge prav nobene veze.[/quote]
si se popolnoma jasno postavila kam spadaš ☺[/quote]
Zguban pikec…tam kjer ti spadaš mene ziher ni. Npr. jaz sem si sposoben dobit žensko ti pa ne. ☺
si se popolnoma jasno postavila kam spadaš ☺[/quote]
Zguban pikec…tam kjer ti spadaš mene ziher ni. Npr. jaz sem si sposoben dobit žensko ti pa ne. ☺[/quote]
brez npr.: ti ženske nimaš (imaš samo sposobnost), jaz jo pa imam ☺
Forum je zaprt za komentiranje.