Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek inštrukcije, cena na uro

inštrukcije, cena na uro

Trenutno ne dobim službe in razmišljam o tem, da bi inštruirala, kot sem že 15 let nazaj. Se mogoče kdo ukvarja s tem, da bi mi lahko povedal trenutno tarifo za npr. inštruiranje slovenščine in angleščine za osnovnošolski nivo. Imam univerzitetno izobrazbo, sicer ne s filofaksa, a sem nekaj let dnevno uporablajala angleščino, tako da si upam trdit, da jo obvladam bolje, kot kak novopečeni diplomant. Pravzaprav me najbolj zanima neto, koliko bi želeli na uro (šolsko ali navadno), da bi bili pripravljeni delat. Davek bom potem prištela. Toliko, da vidim, če se mi sploh splača odpirat zadevo.

Jaz plačujem 8€ za inštrukcije matematike – za srednjo šolo.

15€ na šolsko uro, pride na dom. Je bolj za oš.

Plačam po 10€ na uro + 5€ prevoz

Sama sem tudi že razmišljala o tem… recimo 2 uri, rečeš 20 eur. Koliko od tega pa ti dejansko ostane, če ne delaš na črno? Mi lahko kdo pove, ki se s tem ukvarja? (inštrukcije ne bodo iz matematike – potem bi sama zračunala 🙂

Odvisno od tega, ali boš to delala kot s.p., boš imel apodpisano podjemno pogodbo ali pa kot osebno dopolnilno delo.

Če ne boš imela vsaj deset strank na teden ali še več, se ti resnega biznisa jasno ne splača odpirat. To se dela na črno, kdo bo pa sicer preživel. Ko boš imela resne stranke, lahko odpreš s.p. Razen če imaš zaledje za biti v nuli vsaj nekaj mesecev in celo v minusu s plačevanjem prispevkov.

Angleščine pa zagotovo ne obvladaš bolje kot ‘novopečeni diplomant’, ker so ‘novopečeni diplomantje’ ravno tako dnevno v stiku z angleščino, če drugega ne, preko knjig, softwara in filmov. Ne glede na vsakodnevno komunikacijo ali stik z angleščino, nisi imela literature, zgodovine jezika, sintakse, morfologije in kar je še vsega krasnih predmetov, ki resnično naredijo podkovanega jezikoslovca, ki dejansko razume in ve, kaj so slovnične strukture ter pozna finese vsaj do neke mere. Jasno pa je, da je tvoja raven zagotovo povsem dovolj za OŠ pa tudi za kaj več.

Pa nisem anglistka, da ne bo pomote – in tudi vsakodnevno delam z angleščino, celo delala sem v tujini, kjer je bilo vse v angleščini, a si niti slučajno ne domišljam, da ‘obvladam bolje kot novopečeni diplomant’. S takimi samo kažeš, da resnično nimaš pojma, kaj je filofaks, kaj šele, kaj je resen študij jezika. In mimogrede, čisto vsa predavanja na tujih jezikih na FF so v tistem tujem jeziku, ki ga študiraš, tako da so bili ‘novopečeni diplomantje angleščine’ leta v vsakodnevnem, poglobljenem stiku z angleščino, poslušali vsa predavanja v njej, delali s tujimi lektorji in na vseh izpitih, pisnih in ustnih, odgovarjali v angleščini. Zato malo spusti greben. Jasno se najdejo netalentirani, ki se ne morejo najti v jeziku kljub študiju, a to je že stvar individualnega primera.

Saj v bistvu je čisto vseeno, kaj si misli ena oseba, ki očitno ne ve, o čem govori, ampak takale aroganca in omalovaževanje pač nista ostala neopažena.

lp

Sofija, od srca ti hvala za tale zapis. Vem, koliko sem vložila v študij jezika in to pljuvanje čez jezikoslovce in nas s FF nasploh – katastrofa. Žal danes že vsak misli, da angleščino itak obvlada, prevajat ni problem, saj ja delaš z google prevajalnikom, študij jezika je pa popolnoma odveč….

Joj Sofija, pa saj ni rekla, da obvlada angleščino bolje kot novopečeni diplomant anglistike, ampak pač nekega X-faksa, metalurgije recimo ali pa novinarstva. Dajte punce, ne takoj kremplje ven in zobe kazat!

vezano na temo, pa vseeno.

Imam podjetje, v katerem zaposlujem ljudi, ki so dnevno na vezi s tujino. Na delovnem mestu sta se zamenjala tudi dva taka diplomanta anglistike in kar nisem morala verjeti, kako slabo govorita jezik (pa da ne bo pomote, tekoče že, ampak svetlobna leta od profesionalnega poslovnega nivoja). Zato sem nato začela intenzivno preverjati raven znanja na razgovorih in po teh dveh ponesrečenih poskusih zaposlila sociologa, ki si ga lahko zamenjal z native speakerjem.
Kot že rečeno neštetokrat… diploma ti še ne prinese znanja.

Sicer ne vem, kaj je imela v mislih avtorica, jo pa razumem. Če je npr. živela in delala v tujini, mi sploh ne bi bilo težko razumeti, da obvlada bolje kot anglist.

In kakšen je približno razpon pri vsem trojem?

Itak je jasno, da se potem pojavijo osebki, ki iz neke kravje riti vlečejo neke kobajagi primere. Argumenti na nivoju tržnice.

Itak je jasno, da se potem pojavijo osebki, ki iz neke kravje riti vlečejo neke kobajagi primere. Argumenti na nivoju tržnice.[/quote]

Bi ti verjela, če ni poznala ogromno nezaposlenih kolegov jezikoslovcev s filofaksa. In ja, tudi slišala za primer, ko so v jezikovni šoli, pazi to, diplomantko španščine nadomestili z osebo, ki ne da sploh ni hodila na fax, levji del njenega znanja je prišel iz telenovel, nato pa je naredila 6. stopenj tečaja, tako da je skapirala slovnico.

Kam gre ta svet?

Itak je jasno, da se potem pojavijo osebki, ki iz neke kravje riti vlečejo neke kobajagi primere. Argumenti na nivoju tržnice.[/quote]

Bi ti verjela, če ni poznala ogromno nezaposlenih kolegov jezikoslovcev s filofaksa. In ja, tudi slišala za primer, ko so v jezikovni šoli, pazi to, diplomantko španščine nadomestili z osebo, ki ne da sploh ni hodila na fax, levji del njenega znanja je prišel iz telenovel, nato pa je naredila 6. stopenj tečaja, tako da je skapirala slovnico.

Kam gre ta svet?[/quote]

To, da so nezaposleni, ne pove nič o tem, koliko znajo. Imaš tudi veliko nezaposlenih pravnikov in zdravnikov. Tvoje pričice iz neke jezikovne šole pa sploh ni vredno komentirat. Človek, ki sploh pada na take štorije iz nekih žnj virov in jih celo navaja kot argumente, ne da bi sploh dejansko res razumel ali poznal ozadje, pač samo kaže svojo slaboumnost. In s slaboumnimi ne debatiram, sori.

lp

Vsi obvladajo briljantno, zato pa so na Zavodu. Ker so delodajalci slaboumni, da ne prepoznajo veličine znanja, ki ga imajo.

Ta forum je pod tvojo ravnjo, kaj sploh delaš tu?

Give me a break!

Imela bi kakšnih 13 rednih stank. Kaj se mi nabolj splača?

P.S. O ostalem ne bi debatirala.

Kam gre ta svet?[/quote]

To, da so nezaposleni, ne pove nič o tem, koliko znajo. Imaš tudi veliko nezaposlenih pravnikov in zdravnikov. Tvoje pričice iz neke jezikovne šole pa sploh ni vredno komentirat. Človek, ki sploh pada na take štorije iz nekih žnj virov in jih celo navaja kot argumente, ne da bi sploh dejansko res razumel ali poznal ozadje, pač samo kaže svojo slaboumnost. In s slaboumnimi ne debatiram, sori.

lp[/quote]

Naj ugibam, ta kvaziintelektualka je brezposelna? haha… je zelo očitno. Tudi če ne boš priznala.

poznam eno, ki inštruira angleščino za 45 min oš je 8 eur, za sš ne vem, za fakulteto pa 15 eur.

lp[/quote]

Naj ugibam, ta kvaziintelektualka je brezposelna? haha… je zelo očitno. Tudi če ne boš priznala.[/quote]

Res je, tako je besna ta generacija Y, prepričana, da jim svet dolguje nekaj, že samo zato, ker so šli na faks. Trdo boste še padli… trdo.

Če osebam zaupaš, je še vedno najbolje imeti inštrukcije na črno..drugače nima smisla se sploh iti..razen, če bi imela s.p. in potem nabiješ ceno ure na 20 evrov, moraš pa imeti ogromno strank, da takole preživiš.

Sama sem zaposlena, vendar pa imam popoldne in med vikendi tudi inštrukcije – kot osebno dopolnilno delo.
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/delovna_razmerja_in_pravice_iz_dela/delovna_razmerja/delo_na_crno/osebno_dopolnilno_delo_po_1_1_2015/

Malo si preberi..to ti je najboljše, da si ziher, da te ne prijavijo..pa tudi tistim, ki vozijo otroka k tebi ni problem plačati to vrednotnico.

Te smem vprašat, koliko računaš in koliko je tvoj neto potem? In na kakšnem nivoju so inštrukcije?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close