Instant azijski rezanci Hofer- še kdo imel težave po zaužitju?
Zanima me, ali je morda še kdo iz zadnje ponudbe kupljenih izdelkov dobil kakšne prebavne motnje, drisko?
Gre za tole:
Okus rakci.
Miočno sumim, da je zadeva malce “kritična” za prebavila, da povzroča hujše prebavne motnje.
prvi dan zaužita ta juha okorg 18. ure. Pol ure po zaužitju šrufanje, prdci, čez cca 1 uro že na wc ju.
Nasldenji dva dni nič hrane, ni šlo, pa tudi z namenim, da se “spuca”, če je karkoli strupenega. Se je umirilo. Potem tačetrti dan spet z namenom ena ta juha z rakci – In spet isto. Smrdeči prdci, hudi krči po črevesju, sluzasto kašasto blato svetle barve, ne driska. Drugače moja prebavila zdrava, BP.
Še serijska številka tega izdelka: Instant nudeln Garnelengeschmack : datum proizvodnje: 20171205A**, L01315, datum uporabe do: 05/06/2019
Če je še kdo imel podobne težave, naj prosim sporoči – hvala!
Še enkrat omenim, da pred zaužitjem nobenih prebavnih težav. 48 ur pavze, nič hrane, samo voda….. Nato pa spet- enako, še hujše.
ha, ha, ha,
zelo slikovit opis. No, jaz nimam takih reakcij, tudi probala rakce, pa tudi svinjsko. Me pa čudi, da si padla 2x na isto foro.
Boš vedela za naslednjič, da ne jej hrane, ki ti ne ustreza.
Drgač pa nisem bila ne vem kako navdušena nad testeninami. Zdelo se mi je, da jem plastiko.
Tako, da jaz jih ne kupim več.
Hofer včasih vmes zamenja dobavitelja. Embalaža ostane zelo podobna ali celo enaka, tudi poimenovanje, fabrika je pa druga. To so ugotovili otroci pri čokoladi, čisto drugačen okus …
Je pa tako, da z leti pride vse sorte. Jaz očitno ne prenašam več divjih gob. Zadnjič sem naredila golaž iz gob, ki sem jih jaz nabrala, očistila, dala takoj v zamrzovalnik, pa mi ni bilo okej. In že nekajkrat prej se mi je tudi zgodilo, prej pa 45 let vedno vse v redu. Da ne govorim za 1. novembra, ko sem jih naročila v gostilni (ni bilo nič drugega brezmesnega) – grozno!
Šampinjoni mi ne delajo problemov.
Mogoče je čas, da začneš poslušat pridige. No, predvsem pa svoje telo.
Ne skrbet zame – svoje telo zelo dobro poslušam. Včasih mu privoščim tudi kakšno azijsko župo – najraje doma, no tale “kupljena” se mi je zadnjč zluštala spet po dveh letih….
Sicer pa tudi v naše kitajske restavracije ne hodim, da ne bo dileme za vse tiste, ki mi pridigate o ojačevalcih okusov: – za tiste, ki še ne veste, tam ojačevalce okusov dodajajo po žlicah v jedi – “wei jing” se pa po kitajsko reče ojačevalcu okusa :)))
Razmišljam, da dam na analizo tele rezance, ne samo vrnem v trgovino…….
Pa lep dan ti želim !
Ne skrbet zame – svoje telo zelo dobro poslušam. Včasih mu privoščim tudi kakšno azijsko župo – najraje doma, no tale “kupljena” se mi je zadnjč zluštala spet po dveh letih….
Sicer pa tudi v naše kitajske restavracije ne hodim, da ne bo dileme za vse tiste, ki mi pridigate o ojačevalcih okusov: – za tiste, ki še ne veste, tam ojačevalce okusov dodajajo po žlicah v jedi – “wei jing” se pa po kitajsko reče ojačevalcu okusa :)))
Razmišljam, da dam na analizo tele rezance, ne samo vrnem v trgovino…….
Pa lep dan ti želim !
[/quote]
Glede na to, da sploh ne dopuščaš niti najmanjše možnosti, da tvoje telo ne prenaša več takšne kemije, bi mogoče morala počasi nabaviti slušni aparat.
Glede na to, da sploh ne dopuščaš niti najmanjše možnosti, da tvoje telo ne prenaša več takšne kemije, bi mogoče morala počasi nabaviti slušni aparat.
[/quote]
Ne skrbi zame….. Ker če ne bi, bi mi takoj avtoimuna ven vsekala, boleči sklepi na ojačevalce okusov.. Pa mi ni.
Pa še enkrat preberi – 7x v 2eh letih pokonzumirane te župce iz vrečke. Nikoli nič. Sem pa drugače iz zdravstvene stroke, zato ne skrbi, ti lahko še jaz kak nasvet v taki meri dam nazaj, kot ga ti meni šibaš…..
Pa ni treba bit žaljiva s slušnim aparatom, hvala. Ker v tem primeru so oči tiste, ki berejo, ne pa ušesa. Pri okoli 50ih pa še brez dioptrije vidim….
Poglej si video, kako se ti rezanci prebavljajo:
https://moski.hudo.com/moje-zdravje/to-se-dogaja-v-zelodcu-ko-pojemo-rezance-video/amp/
Zaradi ojačevalca okusa zagotovo nisi imela prebavnih težav, najbrž je roba pokvarjena…. Moraš vedeti, da je ogromno robe v Hoferju in Lidlu na meji užitega,nekaj zaradi napol pokvarjenih sestavin, večina pa zaradi nepravilnega transporta in nepravilnega skladiščenja.
Moja kolegica se je z Lidlovim jogurtom tako zastrupila, da je nekaj dni kozlala in srala, njen sin prav tako. Moj brat se je zastrupil s Hoferjevo zamrznjeno hrano (ne spomnim se, ali je šlo za zelenjavne polpete ali panirane zrezke).
Vem tudi za avtoprevoznika, ki je prevažal za Lidl jajca, ki so pred njihovega skladišča čez vikend čakala pod cerado kljub vročini…. tista jajca so šla v prodajo.
hvala za tvoj prispevek in razmišljanje. Tole o jajcih ni nič novega. To se dogaja tudi pri veliko drugih trgovcih in čudno res da za okužbami ali vnetji prebavil po konzumaciji ne zboli še več ljudi.
Ja, tudi jaz razmišljam v tej smeri – glede na to da je datum proizvodnje teh rezancev 12/05 2017, kar je moč razbrati iz te oznake na embalaži:
20171205A**
je torej 10 mesecev od datuma proizvodnje, kar je kar veliko za enega hofra, kjer se obrne in proda dokaj hitro rokba od datuma proizvodnje – a v redni ponudbi….. In to robo, kot so tele župce iz azijske ponudbe “priložnostno” prodajajo,torej ni konstantno v redni ponudbi, jo seveda “šibajo tamo i onamo”, iz skladišč v skladišča. Prekine se tudi neka konstantna temperatura skladiščenja, pa v plastiki je vse – je izpostavljeno med transportom naprimer lahko na +50 ali na -20 stopinj celzija v parih mesecih, predno se odproda….
hvala za tvoj prispevek in razmišljanje. Tole o jajcih ni nič novega. To se dogaja tudi pri veliko drugih trgovcih in čudno res da za okužbami ali vnetji prebavil po konzumaciji ne zboli še več ljudi.
Ja, tudi jaz razmišljam v tej smeri – glede na to da je datum proizvodnje teh rezancev 12/05 2017, kar je moč razbrati iz te oznake na embalaži:
20171205A**
je torej 10 mesecev od datuma proizvodnje, kar je kar veliko za enega hofra, kjer se obrne in proda dokaj hitro rokba od datuma proizvodnje – a v redni ponudbi….. In to robo, kot so tele župce iz azijske ponudbe “priložnostno” prodajajo,torej ni konstantno v redni ponudbi, jo seveda “šibajo tamo i onamo”, iz skladišč v skladišča. Prekine se tudi neka konstantna temperatura skladiščenja, pa v plastiki je vse – je izpostavljeno med transportom naprimer lahko na +50 ali na -20 stopinj celzija v parih mesecih, predno se odproda….
[/quote]
Hofer in Lidl prodajata ogromno robe, ki se valja po skladiščih, ki odkupita in nato prodajata pod lastnimi blagovnimi znamkami.
Sicer je določena roba v Sparu in Mercatorju (znamke S-budget in Mercatorjeva znamka) tudi zelo slabe kvalitete, največkrat gre za robo, ki bi jo proizvajalci sicer morali odpisati….pa jo embalirajo in prodajo trgovcem po smešni ceni, skoraj zastonj. Namesto, da jo vržejo stran, jo vseeno prodajo.
Ne, nisem padla na isto foro. Sem namenoma naredila pavzo 48 ur, samo vodo in ponovno poizkusila samo ta izdelek, da sem izločila vse ostalo…..
ni dvakrat za rečt, da je kakšna salmonela ali kaj drugega noter – samo nekaterim nam bolj reagira, drugim manj…
[/quote]
Pri salmoneli se simptomi ne pojavijo tako hitro kot so nastali pri tebi (v pol ure). Tako da ne bi rekla, da je bila zadeva kontaminirana. Verjetno je kakšna sestavina, ki ti ne odgovarja.
Pri salmoneli se simptomi ne pojavijo tako hitro kot so nastali pri tebi (v pol ure). Tako da ne bi rekla, da je bila zadeva kontaminirana. Verjetno je kakšna sestavina, ki ti ne odgovarja.
[/quote]
Salmonela je samo “češnja na vrhu zastrupitve”, torej pika na i, kadar se zastrupimo s hrano, ki je kontaminirana.
Pokvarjena hrana nima ničesar skupnega z zastrupitvijo s salmonelo – le-ta je lahko prisotna tudi v sveži hrani, kar pa za izdelke, o katerih je govora v tej temi, ne velja….
Forum je zaprt za komentiranje.