innerkrems
Odpravljamo se na družinsko smučanje (en skoraj -letnik, en 10-letnik in midva). Naletela sem na smučišče Innerkrems, odkrila nek simpatičen apartma v večji apartmajski hiši, menda oddaljeni 50 m od smučarske šole in 80 m od začetka žičnic. Zveni zelo obetavno, pa vseeno nisem čisto prepričana – ali ima kdo kakšne osebne izkušnje s tem smučiščem – mi iščemo nekaj takega, da bi res stanovali zraven smučišča, brez gondol, saj bi se s partnerjem izmenjavala pri tamalem, ki še ne bo smučal. In da bi bil po možnosti še kraj simpatičen:-)) Ali bi bilo to to? Hvala za kakršnokoli informacijo!
Pozdravljeni, sam sem bil v Innerkremsu 3 dni februarja 2012, takrat ko je bil tudi pri nas v Sloveniji hud mraz. Če je bilo takrat v Ljubljani okrog -15, je bilo v Innerkremsu ob jutrih okrog -18 do -25, saj ima sam kraj visoko nadmorsko višino, več kot 1500m. Kljub temu je zelo lahko dostopen, saj so ceste dobre, le zadnjih 10 km je cesta malo bolj zavita, vendar pa ni nobenih hudih vzponov in serpentin. Kraj je zelo majhen, ima samo okrog 150 stalnih prebivalcev, sicer pa zelo zimsko športno turističen. Žičnice so razporejene na obeh straneh glavne ceste( podobno kot B. Kleinkirchheim), vendar je dolina bistveno ožja tako kot tudi sam kraj. Zato so hoteli in apartmaji dejansko skoraj vsi na smučišču, ali pa je do njega morda največ 100-150 m hoje. Na strani hriba, kamor pelje dvosedežnica (prisojno pobočje) je nekaj lažjih prog, spodaj pa sta tudi dve žičnici primerni otrokom. Na strani kamor vodi štirisedežnica (severno pobočje), pa so bistveno težje proge, med njimi tudi ena ali dve tekmovalni.
Skratka, za družino že zaradi velikosti zelo primerno smučišče (samih prog malo več kot Krvavec), vendar je zaradi nadmorske višine in posledično temperatur morda najbolj primerno za obisk marca ali decembra. Ima pa nadmorska višina tudi to prednost, da je vedno dovolj naravnega snega. Tudi letos, ko je bolj zelena zima zaenkrat, ga imajo v “dolini” na 1500m 60 cm, zgoraj (ca.2100m) pa okrog enega metra. Zagotovo pa je vredno opozoriti, da NIMA kraj niti ene živilske trgovine. Najbližja se nahaja 10 km stran v kraju Kremsbrücke.
Sam se ravno naslednji vikend odpravljam v Innerkrems, saj je zaenkrat vremenska napoved dobra, temperature pa solidne, okrog ničle.
Forum je zaprt za komentiranje.