Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Iniciativa za ukinitev ženskega in moškega čveka

Iniciativa za ukinitev ženskega in moškega čveka

99% Nemcev je podpiralo Hitlerja. Ne vem, če je mnenje množice vedno “objektivni kvalifikator”, kar je prav.
Namreč dovolj je ,da si nekdo najde nekaj somišljenikov, in te se naprej združijo v večje frakcije, poltiičen stranke – in si začnejo domišljati, da predstavljajo PRAVICO IN RESNICO:

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Kaj ste se tako “zapičili” v Markota?

Pa dejte mu no pustit, da živi življenje kot hoče, da dela kar hoče, tudi glede pisanja. Ni ne žaljiv, je strpen, skuša stvari pojasnit, in zelo velikokrat ima tudi prav. V čem je potem problem?

Njegovo privat življenje je njegovo privat življenje. Je Petra lepo pojasnila, tako kot ga živita, jima paše. Vsaj zaenkrat. Če nista skupaj vsa in cele popoldneve, pač nista. A ni pri enem odnosu pravzprav bolj kot količina časa preživeta skupaj, pomembna kvaliteta tega časa. A moja soseda, ki ima partnerja, ki ima montersko službo in je večino časa po tujini, a potem ona tudi nima (srečnega) odnosa? Nima partnerja? Ali partnerstvo označuje število ur preživetih skupaj? A mislite, da imam jaz, ki imam svojega partnerja, ki z mano preživlja popoldneve (če ni ravno v službi) kaj bolj partnerja, glede na to, da je v našem gospodinjstvu še gručica otrok, in da je potrebno vsaj z najmlajšim se veliko ukvarjati, mu posvečati pozornost, ga vzgajat… in veliko tega popoldneva ne delaš drugega, kot usklajuješ gospodinjske in starševske obveznosti. Partnerstvo pa pride na koncu dneva, če pride.

Si nekako kar predstavljam, da če bi šli seštevat ure (na mesec) partnerstva (torej tiste, kjer se dva posvečata drug drugemu), da bi ure partnerstva moje sosede ( ko je prisoten pogovor, ali ko skupaj kaj delata, kaj šele, ko skupaj – sama – kam gresta, se sprehajata, kaj doživita) pretehtale ure mojega partnerstva, ko so ves čas prisotni tudi otroci, ali pa gospodinjske dolžnosti, ali pa enostavno utrujenost, ko samo padeš v posteljo in zaspiš. In zato naj bi bila jaz bolj srečna od moje sosede (kar se tiče količine partnerstva).

Dejte no mir…

(Ampak da mi ne bo zdaj kdo metal pod nos, kako smo mi, ki imamo družine, nesrečni. Tega nisem nikamor napisala.)

@it

Ni ne žaljiv, je strpen – Sodeč po tem kolikokrat mi je že napisal, da sem bebast, neumen, otročji ipd izpade, ki jih je imel v preteklosti, bi se težko strinjal s tabo.

skuša stvari pojasnit – Dostikrat jih pa tudi ne in dobiš nazaj “argument” v eni vrstici.

zelo velikokrat ima tudi prav – Aja, kdaj ? Mogoče, če se je to zgodilo enkrat v dveh-treh letih, odkar ga berem.

“Njegovo privat življenje je njegovo privat življenje. Je Petra lepo pojasnila, tako kot ga živita, jima paše. Vsaj zaenkrat.” –> Prvi stavek se ne ujema z drugim. Če bi to bilo res njegovo privat življenje, ne bi o njem razpredal javno, prav tako ne bi imeli priložnost spoznati njegove virtualne punce, ki nam je objasnila kako njuno “razmerje” poteka.

“Če nista skupaj vsa in cele popoldneve, pač nista” – Zjutraj pa zvečer očitno tudi nista. Število objavljenih prispevkov in ura napisana zraven ti lahko pove marsikaj, to so pa objektivni podatki in ne neko moje subjektivno mišljenje.

“Ali partnerstvo označuje število ur preživetih skupaj?” – Človek naj bi bil povrhu tega še zaposlen, imel hobije, prijatelje,… Se ti ne zdi, da bi bilo vse to zelo težko časovno uskladit, sodeč po tem koliko prispevkov nam nakraca dnevno ?

Pričakujem reply On_a, Robija, pa mogoče še od kakšne ženske predstavnice, ki bo napisala, da je Marko vredu fant. No zame nekdo, ki se ves čas laže ni vredu fant.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

to pa spada med “materialne dokaze” … in ja — je šlampast, ker jih je opredelil samo 10% .

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Kdor nonstop visi po forumih in se kurči o brezveznih stvareh že privzeto (by default) ne more biti perla. Če bi bili prispevki kot se šika, ne bi oporekal, ampak iRC s tematiko osebnega obračunavanja pač ne šteje kot cenjen doprinos skupnosti 🙂 :). Ja, na čveku smo.

Preglejte zadnjih 15 – 20 tem:

— frekvenco pojavljanja avtorjev (ja, presenetilo vas bo, zasebni forum)
— nivo prispevkov (država so ljudje, torej ? :))
— debate kdo je super in kdo je bednik (nič več kdo ima prav in kdo ne ali bog ne daj, kaj bolj strpnega)
— ne manjka niti popestritve z vulgarnimi vložki
— človek dobi idejo, da so tu sami: nezaposleni, upokojenci, glumci, ki drugega dela kot se kurčit itak nimajo. In bi brez tega padli v depresijo in se…

Jah isto lahko potem zame rečeš :>

Meni je marko čisto v redu. Sem napisala, da je to zelo lepo, da najdeš svojo ljubezen in nima veze kje ali kako. Me sploh ne moti in še manj zanima, kako živita in nisem dvomila v to, ali ima punco, pravzaprav se s tem sploh nisem ukvarjala. Ko je prvič napisal, da jo ima, sem mu preprosto verjela. Ampak ker smo vendar tukaj in toliko razpravljamo in vsak lahko pove svoje mnenje, tudi o tem, kako kdo koga doživlja, sem pač napisala, kako ga doživljam kot pisca ter kako si ga predstvaljam kot človeka. Kolikor mi je znano, na srečanje ne želi priti, pa tudi sicer ne vem, če bi ravno dramatično spremenila svoje mnenje o njem. Meni deluje annoying suhoparen s svojimi prispevki, ne toliko na tem čveku, ki je že skoraj chat ampak bolj v drugih podforumih, kjer marsikdo, ko spet vidi njegov relativistični prispevek, opusti nadaljnje branje in komentiranje.

Izjemen je tudi v trivializiranju problemov. Poglej it, če se recimo sama izpoveš o neki svoji bolečini ali osebni psihopatologiji in si vsaj potiho želiš mnenje koga, ki je doživel podobno ali morda celo (pol)strokovno mnenje, nenazadnje na te foruma zaide nekaj laičnih ali profesoinalnih osebkov z dobro intuicijo in/ali analitičnim vpogledom, pa je tu stalno marko, ki s svojimi parklji potaca tvoje izvirne občutke z večnim vedno istim tisočič napisanim, kako še nimaš zadosti spoznanja, in to ne enkrat ampak sedem let na sedmem mestu piše na to vižo
hja, pa a si nekdo takšen, vztrajen in večen v svoji vnemi, ne zasluži vendar posebne obravnave na vsaj takšnem čveku…….

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

99% Nemcev je podpiralo Hitlerja. Ne vem, če je mnenje množice vedno “objektivni kvalifikator”, kar je prav.
Namreč dovolj je ,da si nekdo najde nekaj somišljenikov, in te se naprej združijo v večje frakcije, poltiičen stranke – in si začnejo domišljati, da predstavljajo PRAVICO IN RESNICO:[/quote]Niti slučajno ni 99% nemcev podpiralo hitlerja. V tistih razrvanih časih politične in gospodarske krize, ko niso imeli kaj jesti in se je našel nekdo, ki je obljubljal in ne samo obljubljal kruha in lepega življenja, če nemčija postane to, kar sta bili anglija in francija, ki sta si nakradli blagostanje iz kolonij, so se pač potulili za ceno preživetja in raje molčali. In niti slučajno niso vsi avstrijci podpirali hitlerja.
In še manj so bili domobranci za nemce, kot se trudijo in potvarjati zgodovino še danes.
Pa kaj bi jaz, bukova naravoslovka, ki formalno niti to nisem, pisala o obnašanju množic… in o tem, ko včasih ne gre drugače in za kos kruha prodaš svoje najsvetejše stališče…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Vse kar se človeku v življenju zgodi, si zasluži. Vidiš Katenjka, saj počasi dojemaš mojo teorijo, ki jo zagovarjam. Mogoče je le še ne razumeš 😉
Meni je jasno, da vsak tukaj piše le o svojih predstavah o drugih in to je vse, kaj je za povedat. Eni jemljejo stvar življenjsko resno, drugi pa malo manj. Še vedno pa si vsak v svoje življenje prikliče (nevede ali vede) točno to, kar potrebuje za svojo rast. In jaz sem zelo zadovoljen s tem, kar mi ta forum daje oziroma mi je dal. Super zadeva. Lahko bi se kar vsem zahvalil, pa vem, da sem za vse to zaslužen tudi sam. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Vse kar se človeku v življenju zgodi, si zasluži. Vidiš Katenjka, saj počasi dojemaš mojo teorijo, ki jo zagovarjam. Mogoče je le še ne razumeš [/quote]Prazna in grozovita teorija. Seveda je ne razumem, nikoli je ne bom…

Vse kar se človeku v življenju zgodi, si zasluži. Vidiš Katenjka, saj počasi dojemaš mojo teorijo, ki jo zagovarjam. Mogoče je le še ne razumeš 😉
Meni je jasno, da vsak tukaj piše le o svojih predstavah o drugih in to je vse, kaj je za povedat. Eni jemljejo stvar življenjsko resno, drugi pa malo manj. Še vedno pa si vsak v svoje življenje prikliče (nevede ali vede) točno to, kar potrebuje za svojo rast. In jaz sem zelo zadovoljen s tem, kar mi ta forum daje oziroma mi je dal. Super zadeva. Lahko bi se kar vsem zahvalil, pa vem, da sem za vse to zaslužen tudi sam. :))[/quote]

S tem postom si dal le krono na vse tvoje 7 letne zoprne poste. To je problem, ki ga večino uporabnikov ima z Markom, zoprn nakladač je. Toda, priznati moram da mu povprečno 1x na 14 dni rata napisati 2 smiselna stavka, vse ostalo pa je kot duševno mučenje. Vsaj tako doživljam njegovov pisanje in ga ne berem rada. Hvala bogu, da ga zasebno ne poznam, ker ne vem no – verjetno bi pobegnila iz države :)))

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Aha, nekdo, ki nima za jest in strada tam v Afriki si zasluži to.

Meni je jasno, da vsak tukaj piše le o svojih predstavah o drugih in to je vse, kaj je za povedat. Eni jemljejo stvar življenjsko resno, drugi pa malo manj. Še vedno pa si vsak v svoje življenje prikliče (nevede ali vede) točno to, kar potrebuje za svojo rast. In jaz sem zelo zadovoljen s tem, kar mi ta forum daje oziroma mi je dal. Super zadeva. Lahko bi se kar vsem zahvalil, pa vem, da sem za vse to zaslužen tudi sam. :))[/quote]

S tem postom si dal le krono na vse tvoje 7 letne zoprne poste. To je problem, ki ga večino uporabnikov ima z Markom, zoprn nakladač je. Toda, priznati moram da mu povprečno 1x na 14 dni rata napisati 2 smiselna stavka, vse ostalo pa je kot duševno mučenje. Vsaj tako doživljam njegovov pisanje in ga ne berem rada. Hvala bogu, da ga zasebno ne poznam, ker ne vem no – verjetno bi pobegnila iz države :)))[/quote]Ah ne no tako, zmedena samica, midve si verjetno ne zasluživa, da bi ga osebno spoznali cccccc

Vse kar se človeku v življenju zgodi, si zasluži. Vidiš Katenjka, saj počasi dojemaš mojo teorijo, ki jo zagovarjam. Mogoče je le še ne razumeš [/quote]
Prazna in grozovita teorija. Seveda je ne razumem, nikoli je ne bom…[/quote]
Na tej grozoviti teoriji temeljijo Markova razglabljanja in nasveti. Izhaja iz tega, da je vsak posameznik sam odgovoren za svoje življenje in dejanja. Seveda ni sam kriv, če se je rodil v določeni družini ali okolju…Je pa pozneje odgovoren za svoja dejanja in le sam lahko vpliva na svoje življenje, če življenje vzame v svoje roke.
Ne vem, če si v sosednjem forumu prebrala “marinca”, ko je spisal svoja spoznanja. Stvar je v tem, da tako ali tako nimaš kaj drugega spoznati, kot sebe. Mi smo tisti vir in razlog, ki določa usodo.
Čutimo sebe in se zavedamo sebe in zato tudi srečo in nesrečo najdemo v sebi….

Kaj ti kadiš, ješ ali piješ ali snifaš? Posebnost in ironija življenj je ravno v tem, da se dogajajo stvari, katere si posameznik ni zaslužil ali do katerih ni upravičen, pa vendar ga doletijo.
Primer 1: dojenček se rodi s prirojeno srčno okvaro, po dobrih 2 tednih umre – s čim si je to zaslužil?
Primer 2: par je imel 4 sinove, ki so bili po pozivu države vsi odvedeni v vojno, da bi branili domovino, pri tem vsi 4 izgubijo življenje – s čim sta si starša zaslužila to tragedijo potomcev?
Primer 3: tvoja polovica gre ne pot v Indijo, tam pride do tega, da jo skupina Indijcev posili – s čim si je to zaslužila?
Primer 4: otroci npr v Sudanu, Etiopiji itd, so tako lačni da poginjajo od lakote – s čim so si to zaslužili?
Primer 5: ZDA razvija nove viruse, da bi določene narode iztrebljala, ker je Zemlja prenaseljena – s čim si je to x narod to zaslužil?
Primer 5:….vstavimo po želji; vsak ki to bere ima kakšnega na zalogi.

Marko, s to tvojo večno teorijo, da si vse zaslužimo, si le dokazal, da si bolan v glavi; bralcem dobronamerno priporočam, da te nehajo brati.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

In potem se čudite, zakaj sem zadnjič šel primerjat Robija z Markotom…

Naj ti sedaj napišem, da se strinjam z vsemi tvojimi prispevki in miselnimi zaključki, ki si jih izpeljal iz njih, z vsemi.

Imam pa pripombe na vhodne podatke, ki jih vstavljaš v svoje “enačbe”, ker so preveč površno izmerjeni oz z napačnim merili, v napačnih enotah… 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Marko s to svojo večno teorijo skoraj v vsakem stavku omenja in spominja na odgovornost. Zato Marko gre najbolj na živce najbolj neodgovornim ljudem.

A on je pa bolj odgovoren od nas na podlagi čega ? Ker presedi več časa zraven računalnika ?

Torej, nekdo, ki je pred kratkim umrl, ker se je en klipan vozil po avtocesti po nasprotni smeri in trčil vanj, je sam kriv. In je dobil, kar si zasluži.

Robi in marko, očitno živita v vato zavita že cleo življenje, zato si ne znata predstavljati, kako je, ko se človeku zgodi nekaj, na kar nima nobenega vpliva. Vajino pisarjenje mi gre na bruhanje.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Marko s to svojo večno teorijo skoraj v vsakem stavku omenja in spominja na odgovornost. Zato Marko gre najbolj na živce najbolj neodgovornim ljudem.[/quote]

Potrebno je ločiti objektivno in neobjektivno odgovornost – se pravi na tisto, pri čemer na posledice/rezultate smo imeli vpliv in na tisto pri čemer nimamo absolutno nobenega vpliva.
Seveda, tudi sama zagovarjam stališče, da odgovornost osmišlja življenje, mu daje pomen, vendar so izjeme in ravno zato je takšno posploševanje krivično.

Tudi meni sili na bruhanje, sploh ne vem čemu se trgam s svojim dokazovanjem…ljudem, ki so se (verjetno z razlogi) oprijeli neke x teorije, da lahko z njo preživotarijo skozi svoje mizerno življenje, je nemogoče to tolažbo vzeti..naj jo imajo, toda mene bi zelo veselio, če je ne bi konstantno vsiljevali.

Očitno pričakujem preveč :/

Marko s to svojo večno teorijo skoraj v vsakem stavku omenja in spominja na odgovornost. Zato Marko gre najbolj na živce najbolj neodgovornim ljudem.[/quote]
In Marko se tega zelo dobro zaveda. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Neodgovoren pacinet bo trobezljal o odgovornosti…pa kaj je to meni treba prenašati…..ajde čao!

Ja.
Težko je za “vse” sprejemat odgovornost. Težko nam je to sprejeti. Vsi bi nekako radi bili “otroci”. Da bi drugi nam omogočili neke ugodnosti, da bi lažje in boljše živeli v življenju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close