Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Iniciativa za ukinitev ženskega in moškega čveka

Iniciativa za ukinitev ženskega in moškega čveka

Sadni sadni, kakšne prostaške pa ti imaš? A ti sploh veš, kaj hoče kulturni Marko povedat? Denimo da neka ženska tebe spozna in vidi, s kakšnim besednjakom operiraš, bo neumna, če s tabo ostane. Očitno boš žleht in nesramen do nje, ker nimaš neke srčne kulture. Torej bo sokriva, če bo zaradi prostaka nasrkala, ker je šla mimo svarilnih znakov. A je kriva potem ona ali on? Oba po malem, bi človek rekel….

No, me veseli, da nekateri razumejo. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Glede na to, da še vedno niso izumili zdravila za to ni, bi verjetno padel v depresijo in se zjokal mamici v naročju, takoj za tem pa ji po tihem zašepetal na uho : “ti si kriva, ker mi nisi kupila kondomov”.

Aha, aha ok. No Marko še eno zanimivo vprašanje imam zate. Kaj pa, če bi se ti jutri zjutraj zbudil ves premočen okoli hlač, se dvignil na noge in jezno odvihral iz tiste tvoje zibelke, stopil pred ogledalo, si pomanil oči, potem pa v njem zagledal tole podobo :

http://www4.slikomat.com/13/0511/yjc-136829.jpg

Bi si bil všeč, bi sprejel odgovornost, da si se nenadoma prelevil v pravega latino laverja, s frizuro Elvisa Presleya ?

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Kaj prostaške, samo par nedolžnih vprašanj sem mu zastavil. Ja vem, jaz ga popolnoma razumem. No to pa ni res, z mano bo pa ja vsaka ostala, ne vidim razloga zakaj ne bi. Nisem žleht in nisem nesramen, daleč od tega, sem prijazen, zanesljiv, skrbeč, pa premožen. Hvala za ta napad, ampak ni bil potreben. Mogoče dobiš še kako sporočilo na zasebca, saj mi deluješ nekoliko na tleh, si bom čas vzel zate kasneje. Vedno s teboj v srčku, Sadni <3

Ja, ko je treba magari opravičit holokavst, so take osebne diskreditacije edini argument, ki ga premoreš. Ma veš kaj, me prav veseli, da nisem tako “daljnoviden” kot ti in tebi podobni.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Najprej se je treba vprašati, zakaj in kako se je znašla v bližini posiljevalca. Eni ljudje so zelo neodgovorni, pripravljeni so tvegati svoje življenje za trohico zabave. Seveda se ne zavedajo posledic, ki bi se lahko zgodile v nekih okoliščinah, v katere se spuščajo. Vidijo le zabavo, ne razmišljajo dlje od tega. In potem se zgodi posilstvo, pri tem pa se ne čutijo niti malo odgovorne. Zakaj si to zasluži? Zato, da postane odgovornejša predvsem, kot je bila, predvsem do sebe. Vedno imamo vpliv na potek dogodkov, le da se tega ne zavedamo. Manj, kot smo odgovorni (tudi izkušeni), manj vidimo in vemo, v kaj se spuščamo.[/quote]

Ufff….

Aja, sama si je kriva, saj “je iskala” in se “izpostavljala” oz. nastavljala posiljevalcem, katerim na nosu piše, kaj so in kakšne namene imajo.!?

Aha, posilstvo si zasluži, da jo “strezni” in postane odgovornejša!!???

Tu te bom sedaj namenoma malo vzpodbodel in ti “odvzel relevanco pisanja” (ker če te čitajo ženske, ki so res to doživele, si jim samo nasul soli na rane in jim naložil še dodatno breme z občutki krivde), ker kar si napisal, je tako, kot da bi povsem izgubil tla pod nogami (stik z realnostjo) in obvisel nekje v redkem zraku v nekih lastnih teorijah suhoparnega intelektualiziranja, hladnega (od čustev odrezanega) racionaliziranja in relativizacije skozi 1001 vprašanje – in obsesivnem repliciranju ljudem v vseh možnih rubrikah na forumu.

Marko, kdaj si bil nazadnje “na luftu” in med/z ljudmi? Kaj še ti ostaja razen neprodušen, zaprt, pust in siv svet lastnih misli, katerih bivanje ali eksistenčnost, kakor tudi svojo, si omejil zgolj na MON forum skozi 24 urno verižno repliciranje?

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Kulturni Marko med drugim pravi, da je posiljena ženska sama kriva. Me veseli, da ti bodo besede kulturnega Marka v uteho, če se ti bo zgodilo kot mladi hostesi v LJ, ki jo je ponoči zunaj en manjak posilil nedolgo nazaj. Sama boš kriva, veš..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Potem bo pa vložila tožbo, namesto, da bi prevzela odgovornost nase in se opravičila posiljevalcu.

No, če naj vsak sam nosi “krivdo” za vse, kar mu drugi zločinskega povzročijo, potem se čudim, da new agerji, ki to “filozofijo” širijo, ne začnejo v javnosti še ponujati peticij za ukinitev policije, sodišč, zaporov in sploh vseh represivnih institucij. Namreč, pričakoval bi, da ta svoja prepričanja razširijo v kak bolj angažiran aktivizem, glede na to, kako strastni so v zagovarjanju svojih tez na internetu. Zakaj bi iskali storilce za kazniva dejanja, kar naprej zapravljali energijo in čas za posodabljanje zakonodaje, za sodne procese, obsojali na kazni, če pa si je človek za vse sam kriv? Zakaj vzdrževati represivne institucije, ki se ukvarjajo s storilci, če lahko vse pripišemo žrtvam in vse te ustanove postanejo nepotrebne? To bi bil res revolucionaren politični program: ukinimo vse službe in ustanove za zatiranje kriminala, ker je ta samo mentalni družbeni konstrukt. Niso krivi storilci zla ampak njegove žrtve, ki naj same nosijo vse posledice. Veste kakšen prihranek je to za javne blagajne, če se odpovemo pregonu zločincev?!

Sploh pa ne vem, čemu je potrebno potem moderatorstvo, če sam moderator ne verjame v svoje represivno poslanstvo? Zakaj brisati žaljive prispevke? Naj si užaljeni sami pripišejo krivdo za neljuba jim pisanja. Saj so jih sami sprovocirali, a ne’? Naj še prevzamejo odgovornost za tuje svinjarije, namenjene njim. Kaj je tukaj za cenzurirat?

Tudi k zdravniku ti ni potrebno več hodit, kaj ti bo on pomagal, pomagaj si sam, saj ni on kriv, da si padel po štengah pa si zlomil ključnico. Prevzemi odgovornost za svoja dejanja in se sam pozdravi.

Kaj reče new agerka, ko izve, da je bil njen otrok žrtev pedofilskega posiljevalca?

“Hči moja, za vse v življenju si sama kriva in tudi tole posilstvo si si sama povzročila s signali, ki si jih pošiljala tistemu stričku. To izkušnjo jemlji kot učno uro odgovornosti za potek dogodkov v katerih sodeluješ.”

Se hecaš? Naši impotentni organi že zdavnaj ne preganjajo več zločincev v finih oblekah, čeprav jih državljani mastno plačujemo. Najbolj žalostna “karma” naroda je, da ima vse od sodstva do policije in inšpektorjev, da so vsi dobro plačani, pa niso vzpostavili normalno delujoče pravne države. Živimo v mafijski državi, kjer je že zdavnaj vse ukinjeno, razen za kurje tatove sistem še deluje.

Tudi zdravstvo propada, plačaj pregled, podkupi dohtarje z darilcem ali med čakanjem umri.Dosti je takih primerov žal, pa jih bo vsak dan več. In ti se smeješ new agerjem, ki bi radi vse to ukinili, jaz se pa lahko nasmehnem tebi, ki ne vidiš, da je vse že crknilo.

Marko, malo se zapletaš, enkrat si zasluži, drugič praviš da ne.

Še vedno pa nisem dobila konkretnega odgovora na moja vprašanja, ki niso bila retorična! Saj mi je jasno zakaj jih nisem dobila – odgovori ne zdržijo vajine teorije – ampak še vedno me zanima kakšen je vajin odgovor.

------------------------ "And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair." (Khalil Gibran)

Kaj pa, če zato, ker ne dežuramo si tu gor 24 ur dnevno ?

Za svoje odločitve smo odgovorni v vsakem primeru, saj smo v vsakem primeru soočeni s posledicami.
Seveda odgovornost za posledice ni težava in probelm, če smo zadovoljni s posledicami svojih odločitev.
Zato predvidevam, da je ženska, ki brez težav pride do doma odgovorna za svoje odločitve, da je šla ravno na tisti poti in ob tistem času domov…Če pa jo na poti, za katero se je sama odločila, čaka posiljevalec, pa več ni (so)odgovorna ?
Torej smo odgovorni le takrat, ko nimamo težav zaradi svojih odločitev ? Ko pa imamo težave, pa so drugi krivi ?
Torej do trenutka, ko ženska hodi po poti domov tako kot si je zamislila, je odgovorna, ko pa več ni tako kot bi rada, pa več ni odgovorna.
Pa ni takšno razmišljanje neodgovorno ? 🙂

Tvoje razmišljanje izhaja iz pravil, ki jih je postavila družba in ki trenutno veljajo v naši družbi, da se potem po pravni poti določi odgovornost.
Jaz pa izhajam iz tega, da smo ne glede na to, če smo po zakonu odgovorni ali ne, soočeni s posledicami svojih dejanj. Biti odgovoren zame pomeni, da si priznamo dejstva in življenje sprejmemo kot posledico tega kdo smo in za kar smo se včasih in dandanes odločili.
Napisal sem že večkrat, da otrok ne more biti kriv…Vendar pa vsak otrok prej ali slej odraste in pride čas, ko se je treba soočiti s tem kar je. Želja po tem, da si še naprej kot otrok in nedolžen in s tem beg od odgovornosti, te ne bo odrešilo posledic tvojih dejanj.
Bolj se izogibaš odgovornosti, več je možnosti, da boš žrtev neodgovornih

Vem, da ta teorija zveni kruta in neusmiljena…A ravno takšno je življenje in naravni zakoni. Kruti in neusmiljeni. Delujejo v vsakem primeru in nam nič ne koristi, če se slepimo in prikrivamo resnico. Posledice pridejo v vsakem primeru.
Pomembno je le, koliko bomo ozavestili sebe ter se zavedali posledic svojih dejanj.

Če bi to bil moj forum, ne bi nič brisal. Naj ljudje vidijo kakšni so in kako se obnašajo.

A ker ljudi ni možno prepričati v to, da bi postali odgovorni za tiste posledice, ki jih nočejo videti, želijo, da se z resnico manipulira in briše. A v realnem življenju pa ni možno manipulirati s posledicami in brisati dogodkov.
Zato neodgovorni vidijo ta forum kot neko pošast, ki jo je treba odstraniti, pa čeprav je le odsev njihovega neodgovornega obnašanja.

Robi,

se ti ne zdi, da posplošuješ. Kaj ljudje vidijo, kako kaj doživljajo… saj pa ni vse tako črno-belo.

Glede (so)odgovornosti…. težko je o tem potegniti neko tezo, nek napotek, ki bi bil pravičen. Stvar je enostavno preveč vsestranska. Preveč nekih naprotujočih se zaključkov je.

Ljudje smo si (predvidevam) razvili nek način razmišljanja iz izhodišča, da nam je olajšano življenje. In tako, če se napr. žrtev posiljevalca ob svojem razmišljanju, kako se je meni to lahko zgodilo, ob sovraštvu do posiljevalca… počuti v nedogled kot žrtev, ji to razmišljanje nič ne koristi. In mogoče, poudarek na mogoče, bi se ob mislih, da je soodgovorna, da se je v nekem času nahajala na nekem kraju, lažje znebila občutka jeze, agresije, prizadetosti… lažje bi zacelila svoje rane.

Ne vem, kaj lažje prenašaš, kaj bolj boli, jeza, prizadetost, trpljenje kot posledica okrivljanju drugega, ali občutek krivde ob okrivljanju svojih lastnih dejanj… Se je za vprašat. V katerem primeru bomo dlje v sebi gojili tovrstne občutke.

Ne moreš na podlagi pravičnosti spoznati resnico in naravnih zakonov. S tem, ko vmešaš pravičnost, vmešaš svoja pričakovanja in želje.

Čemu pa potem toliko žalosti, nasilja in bolezni, če je bil to namen ?
Mogoče pa izhodiščno razmišljanje ni pravo, ker v to izhodiščće nismo vnesli samega življenja in njegovih zakonitosti. Ampak le nekaj zahtevamo, ko pa ni tako, pa so drugi krivi…

Saj ravno o tem pišem.
Lažje se sprijaznimo, če razumemo. In razumemo lahko le takrat, ko uvidimo razloge in povezave med nami in samimi dogodki.
Nasilnež bo seveda kaznovan, a to še ni zadosten razlog, da bomo tudi v sebi začutili zadoščenje.

Če bi to bil moj forum, ne bi nič brisal. Naj ljudje vidijo kakšni so in kako se obnašajo.

A ker ljudi ni možno prepričati v to, da bi postali odgovorni za tiste posledice, ki jih nočejo videti, želijo, da se z resnico manipulira in briše. A v realnem življenju pa ni možno manipulirati s posledicami in brisati dogodkov.
Zato neodgovorni vidijo ta forum kot neko pošast, ki jo je treba odstraniti, pa čeprav je le odsev njihovega neodgovornega obnašanja.[/quote]

Potem slej ko prej zaideš v anarhijo, kjer bi bilo onemogočeno pisanje “kulturnim piscem” oz. sploh ne bi hoteli sodelovati ravno zaradi nivoja pisanja, če se nekateri ne bi držali nekih osnovnih pravil komuniciranja.

Zelo idealistična (nestvarna) je tudi ta (tvoja) “klasična (new-age) kamiličarska ideja” :)) , da je takšno (prostaško, žaljivo…) pisanja kot zrcalo in v opomin piscem samim, ki se ne obnašajo “lepo” – torej da spet temelji na nekakšni samoregulaciji ali homeostazi “kozmičnega reda”, ki poskrbi, da je vse prav in pošteno. In zato neprestano trka na njihovo vest skozi obžalovanje in samorefleksijo, jim daje velikodušne uvide, kjer so pisali “grdo”, in jim samokaznovanje z moralnim mačkom ne uide. Ja, kje pa, če bi bili vsi takšni, ne bi bilo vojn, nepoštenosti, krivičnosti, egoizma…

Hilda Tovšak je šla za zapahe, ampak to še ni zadosten razlog, da bomo tudi v sebi začutili zadoščenje.!? :)))

Robi, vsaj malo ruma v kamilični čajček iz blagodejnih naravnih bio zelišč,da boš bolj “udarniški”! 😀

Hilda Tovšak je šla za zapahe, ampak to še ni zadosten razlog, da bomo tudi v sebi začutili zadoščenje.!? :)))

Robi, vsaj malo ruma v kamilični čajček iz blagodejnih naravnih bio zelišč,da boš bolj “udarniški”! :D[/quote]

Matjažko, že ob devetih zjutraj v nedeljo tipkaš? To ni običajno zate. :)))

Robi bi moral biti bolj oster moderator, to je vse preveč buci buci stil.

[/quote]

Mislil je na žrtev. Da bo žrtev v sebi začutila zadoščenje. Kaznovanost drugega še ni pogoj, ki dovoljuje, da se žrtev osvobodi jarma občutkov, ki jo težijo.

In ko še sami začnemo pisati prostaško in nesramno, so drugi krivi.. Mi smo se le “primerno” odzvali. 🙂

Brez vojakov, ni vojn..Če razumeš kaj želim povedati.

Mogoče pa izhodiščno razmišljanje ni pravo, ker v to izhodiščće nismo vnesli samega življenja in njegovih zakonitosti. Ampak le nekaj zahtevamo, ko pa ni tako, pa so drugi krivi…
[/quote]

Stvar je v tem, da razmišljanje v začetku ni naše, ampak naših staršev, okolice… ki pa si ga po koncu najstništva prilastimo, vzamemo za svojega… Razmišljanja pa se ne moremo kar tako znebiti. Nekaj zato, ker nam vsaj v določenih trenutkih prinaša neko ugodje, nekaj pa zato, ker nismo nagnjeni k samouničevalnosti (na tak način) saj so razmišljanja del nas, in če bi “v nič dali” svoje razmišljanje, bi v “nič dali” del samega sebe.
Recimo.

Če bom preveč oster in bolj dosledno zagovarjal svojo resnico, pa bodo ljudje užaljeni ter jokali Primožu, ki mi bo pisal, da sem preveč resno vzel svojo funkcijo. 🙂

Kar si boste skuhali, to boste morali pojesti. Če bi ljudje bili odgovorni, ne bi bilo problemov ali pa bi skuhali kaj bolj dobrega, da potem ne bi bruhali.

[/quote]

Stvar je v tem, da razmišljanje v začetku ni naše, ampak naših staršev, okolice… ki pa si ga po koncu najstništva prilastimo, vzamemo za svojega… Razmišljanja pa se ne moremo kar tako znebiti. Nekaj zato, ker nam vsaj v določenih trenutkih prinaša neko ugodje, nekaj pa zato, ker nismo nagnjeni k samouničevalnosti (na tak način) saj so razmišljanja del nas, in če bi “v nič dali” svoje razmišljanje, bi v “nič dali” del samega sebe.
Recimo.[/quote]
A vseeno bolje v nič dati del svojega razmišljanja, kot pa svoje življenje….Ker pa delujemo po liniji najmanjšega odpora, najraje dajemo v nič nekoga drugega, ki je “odgovoren” za naše nezadovoljstvo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close