Ingverjeva jabolka v vinski omaki-za ljubitelje ingverja
Drage forumovke (ci),
za vse ljubiteljice ingverja (za Babi že vem, da to je) pošiljam en recept, ki izgleda zelo dobro. Prepisan je iz lanske One, ki je izšla enkrat okoli Božiča. Na zalogi imaš še nekaj receptov s pečenimi jabolki, en je tudi tak, kjer jabolka nekako oblečeš v vlečeno testo, vse v kombinaciji z belim vinom…..potem se ne spomnim več kako naprej. Če koga zanima, bom poiskala in napišem cel recept.
Babi, če so z možem vajina priljubljena zimska sladica pečena jabolka (sem brala spodaj), potem lahko to enkrat poskusiš 😉
INGVERJEVA JABOLKA V VINSKI OMAKI
za 4 osebe:
4 jabolka
2 žlici rjavega sladkorja
košček ingverja
4 žlice sladkorja v prahu
200 mL belega vina
200 mL jabolčnega soka
cimetova skorjica
1/2 stroka vanilije
2 žlici masla
sladkor v prahu za dekoracijo
Jabolkom odrežemo vrh (na sliki je tako, kot če bi odrezali 1,5 – 2 cm pod pecljem, malo sami presodite – pač tako, da bo imela jabolčna skledica lep pokrovček), odstarnimo peščišča in pazimo, da ne prerežemo dna.
Nadevamo jih z rjavim sladkorjem in jih pokrijemo z odrezanim vrhom. SLadkor v prahu karameliziramo v teflonski ponvi ter zalijemo z vinom in jabolčnim sokom.
Dodamo cimetovo skorjico, olupljen in na tanke rezine narezan ingver ter prerezan vanilijev strok. Omako na hitro prevremo in prilijemo v pekač. Dodamo jaboka, ki naj stojijo pokončno, in pečemo v predhodno segreti pečici 20 – 25 minut pri 180 °C. Pečena jabolka vzamemo iz omake in jih shranimo na toplem. Omako medtem izboljšamo z malsom, še vročo prelijemo čez jabolka in na koncu vse posujemo z sladkorjem v prahu.
Na sliki izgleda zelo dobro…..Kar preveč! 🙂
LP, zala
Ja, ni problema – zala.tovsak@email.si. Sicer sem registrirana in imam tudi vpisan email, ampak ne vem zakaj me včasih sploh ne prepozna kot že registrirano…..včasih je moje ime na vrhu sporočila za besedo Avtor: podčrtano, včasih pa ne. Ne vem kaj je to! oh, oprosti, sem zavila s poti. Mail je zgoraj. LP
Forum je zaprt za komentiranje.