Najdi forum

ingver

LP,ali kdo ve,kako se skuha ingverjev čaj,oz.o uživanju ungverja nasploh.Hvala,pa lep dan!
Ponyta

Hojla!

Poznam kandirani ihgver. Dober ja za redčenje krvi.

LP Mihaela

Hej!

Ingver v korenini veliko uporabljam ( tudi v prahu); ne samo v kitajskih receptih. Prakticno, ko dusim zelenjavo, v omakah, k pecenkam, v sladicah, naredila sem tudi kutinov zele, pomarancno marmelado z dodatkom ingverja…Dober je kandiran in tudi vlozen v sirupu.
Ko kuham kompot, dodam redno tudi malo ingverja. Caja pa res se nisem in tudi vem ne, kako bi zgledalo.Mogoce kot dodatek drugim cajem…

Niti ne vem, kako koristi telesu… Ker ga v vzhodnih dezelah veliko uporabljajo, predvidevam, da cemu res koristi. Aha, slisala sem, da pomaga pri nosecniskih slabostih in glavobolu. Ne vem.
Enostavno mi je zelo vsec njegov okus:) Cokolada je naravnost odlicna:)

Lep pozdrav

Jaz sem ga parkrat dala v vok k zelenjavi in mesu (korenina), pa mi ni bilo všeč. Se mi je zdelo, da ima okus po detergentu za posodo pomivat. 🙂 Tako da me Babi res presenečaš … koliko pa ga daš v jedi? Jaz sem bila res skromna, malo malo, pa očitno še vedno preveč?

Hola !

Na tej strani je en recept za ingverjev čaj

lp, Maja

Mancacanca, haha!

Verjetno je odvisno od tega, ali ga sprejmes ali ne. Meni in nam vsem je zelooo vsec. Koliko ga dam? Enih sest kolesc ze. Verjetno bi ti pri meni tako kosilo odklonila:)

Z vnukom ga jeva tudi ocvrtega kot cips in na japonski susi grem samo zaradi ingverja v lastnem soku – malo karameliziran.

Ko ga rezem za v omake, ga kar surovega malo zvecim.

Svak je pred veliko leti prinesel s Svedske tri kozarce v sirupu vlozenih (izrezani kot kroglice), mislec, da so majhne marelice. Seveda je bil totalno razocaran in takrat sem prvic prisla pri ingverju na svoj racun. Mi jih je kar dal in mi smo jih jedli kar tako ali kot prilogo k pecenki, kuhani govedini…,
kot brusnice.

Ta sladkopikantni okusje naravnost …krasen. Kolacki, cokoladni biskvit, vse je dobro. Severne drzave ga res veliko uporabljajo.

Ni kaj, ali se ga privadis, ali pa ne:) Poskusi najprej s kandiranim in ce ti ni vsec, potem ti tudi drugace ne bo. Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close