infra rdeča sauna- izkušnje
V infri si max. 30 min ampak to je res max., potem se moraš pa vsaj 20 min ohlajat.
Jaz grem noter, ko začutim, da me hoče kak prehlad ulovit. Grem za cca.15-20 min. se grem ven ohladit za cca 3/4 ure pa ponovno not.Po potrebi grem tudi trikrat in sem drug dan kot nova. Tudi koža se ti sčisti.
udi, če me bolijo mišice je dobro za kakšne 15 min noter it pa je takoj bolje. Je pa odvisno na koliko stopinj si naštimaš.
Rada grem v IR savno. Temperaturo si naštimaš sam, notri sem ponavadi okrog 20, največ 30 minut. POZOR: po infra rdeči savni se ne smeš tuširat z mrzlo vodo ali pa skakat v bazen z mrzlo vodo. Raje se stuširaj z mlačno vodo, vmes pa počivaj vsaj 20 do 30 minut, preden greš spet nazaj v savno. IR savna telo greje od znotraj, dobra je za prekrvavitev organov, za splošno dobro počutje, in ni podobna turški ali finski savni.
savno imamo doma. savnam se 1-2 x tedensko. v savno se gre LE ENKRAT, za tako dolgo, da začneš švicat. odvisno v kako ogreto savno prideš in zato je težko reč kako dolgo. jaz sem običajno 40-50 min, ker je predhodno segrevam le 5 minut. po savnanju se stuširam in mi je prijetno toplo še 2 uri.
če ša miša26 segreva savno cel dan in skače v njo po 3x na dan je pa to njen problem.
Infraworld ne vem zakaj se razburjaš.
Napisala si, da greš v savno po petih minutah ogrevanja. Takrat ni niti 40 stopinj v savni.V takem primeru je normalno, da si notri 50 min saj se od tega najmanj 15 min samo segreva.
Jaz savno pustim, da pride do 57 stopinj(pri teh stopinjah se jaz najbolje počutim) in sem potem notri od 20-30 min. Včasih pa tudi samo 15 min.
Če na koncu potegneš črto je to približno isti čas.
Nisem pa ravno laik pri tem (ne rabiš niti bit kakšen znanstvenik) ker imam tudi jaz infra doma in to že kar nekaj let.
Pismo, bejbe
Ti pa kar pojdi v savno saj ti bo samo dobro naredilo. Prilagajaj se pa svojemu telesu in boš videla da se boš fino počutila.
Uživaj
Re: infra rdeča sauna- izkušnje
Napisal: nemi3
Datum: 06.03.2009 07:35
20-25 minut v finski savni pri 80-90 stopinjah pa ni običajno, sorry!!! Ne se hecat, da ne bo kakšen zaradi tebe skupaj padel. Od 10-15 minut je čisto v redu!
Se strinjam,prav imaš, ni običajno. Napisal sem samo,kako jaz prakticiram savno in to skoraj že 30 let.Res pa sem včasih v finski zgolj 5 minut,odvisno pač,.. Kot sem napisal, najboljši indikator je telo.
Forum je zaprt za komentiranje.