Info o zahodu ZDA
ojla.
V juliju se odpravljemo na krožno turo po zahodu ZDA.
Sicer imamo okvirni plan v glavi in tud na netu se da dobit ogromno (preveč…) informacij. Pa tudi sproti se da spoznavat stvari in prilagajat plan.
Pa vseeno za tiste ki ste že bili tam:
Kako je najcenejse glede prenočišč? Sicer smo štirje, in imamo ponekod tudi v mislih spanje v šotorih v kampih kakih nacionalnih parkov. Kako pa je z moteli? A kdo posebej priporoča kako verigo poceni motelov z zajtrkom? Pa glede spanja več ljudi v sobi? Kako je najbolje s prenočišči v velikih mestih (LA, SANF)?
Pa če ima kdo kaj res posebnega za predlagat za ogledat. Kaj kar ni vsem poznanega, pa vseeno spada med “obvezno videti” stvari. Kako je z trekingi v hribih in gorah? A gremo lahko sami z zemljevidom v roki, a je treba iti v kakih skupinah? A je treba pri takem samostojnem raziskovanju pokrajine kaj problemov
Mogoče še kaki drugi splošni nasveti, ki se jih da dobiti samo s prve roke in ne prebrati v vodičih?
Opa, veliko vprašanj zato vsem ki boste kaj posredovali hvala za informacije.
Lahko pa se tudi s kom dobimo na kakem pirčku ali kavi, pa osebno pove malo več?
Lp Andrej
Ojla,
No lepo se imejte v Kaliforniji.Kot prvo glede motelov jz Motelov z zajtrki ne bi vzel k dobiš samo kak toast pa skodelo kofeta(proje).Predlagam ti da spite v motel6 ali pa super 8 motel.Saj se vam bolj spača če grete vn na zajtrk al pa v WALL MART na krofe.(six pack 1.25 dolarjev)
Za vidt vam priporočam če grete iz San Francisca dol proti LA pejte po cesti 101 ki gre skoz ob obali,noro ej kaki clifi.In obvezno se ustavte v Montereyu in pjte na ,,17 mile drive,, Zelo zanimivo za vidt.Potem je tu še San Simeon kjer je na obali poln morskih levov cela naselbina.Glede motelov še to preden najamete sobo jo prej poglejte,,ker lahko dobite pravi skret za mal denarja kar pa vam odsvetujem.Za Motel6 pa vem da so zelo solidno čisti in pospravljeni.Pa tudi največ jih je v Kaliforniji.Še najbolj je ko pridete tja samo na prvo pumpo in pri vhodu so ponavadi revije z Moteli po celi Kaliforniji(kje so,cena, skratka vse)Če boste slučajno šli iz LA v Las Vegas
po I-15 highwayu se obvezno ustavte v BAKER city kjer je največji termometer na svetu(30m visok),takoj iz avtoceste dol in ga že vidiš.Pol pa lahko na pumpi vprašate po LONELYEST TELEPHON CEEL on the world(blizu AMBOYA poglej na karti),in vam bojo povedal kje je ta govorilnica sredi puščave ki še danes mislim da dela in lahko kličete tudi v Slovenijo(collect call).
No tako tok sem se za zdaj spomnu.Če se bom še kej bom še kej napisu.Lahko pa tudi kaki info na
GSM 041-548-353 Simon
Mene pa zanima kolk pride rent a car na dan, se bol pa kolk v Mehiki(ker za Mehiko ni v vodiču) ker nameravamo iti poleg ZDA nardit se severno Mehiko pa me zanima kolko je dražje če pustiš avto na lokaciji pri meji(ker v ZDA je baje to možno). Zaradi stroška zavarovanja in vstopne takse pa mislimo najeti avto spet v M. Pa mi prosim naj pove kakšen izkušen maček kako gre to.
Hvala
Jaz predlagam sicer nekoliko drazje Ramada INN, kjer pa je zajtrk bogat. Pa se to rezervirajte rent a acar in tudi motele, ce imate seveda dosti natancen plan v Sloveniji. Boste privarcevali okoli 15% denarja. Preverjeno. Kupite tudi karto za nacionalne parke, ki velja za celo vozilo in stane okoli 50 dolarjev z njo pa imate celoletni vstop v vecino nacionalih parkov razen v indijanske rezervate. Predlagam vam krozno pot Kalifornija, Arizona, Utah, Nevada, nazaj Kalifornija. V enem mesecu se jo brez problema naredi in ob tem si ogledate stevilne parke, ki so zelo lepi.
Obvezno oglejte. Bryce, Sekvoja, mislim da je Monument valley nisem siguren, Death Valley, Las Vegas, San Francisco, 17 miles drive. pa se kaj se najde pa se ne spomnim sedaj
Lepo potovanje
Eagle
Enostavno ko prideš pred prvi nacionalni park in ko te vpraša da moraš plačat pač povej da bi rada kupila to ALL PASS CARD ki velja celo leto.In res cena je je samo 50 dolarjev,skoda da je moja ze potekla.Bi ti jo z veseljem posodu.Samo reč zato kartico in jo dobiš.Ker če ne je drugač skoraj povsod vstopnina po osebi 10 dorajev.Jz sem si lansko leto in letos s to kartico za 50 dol. ogledu skoraj 12 nacionalnih parkov.In mam skor vso že preščipano.
No to je to.
Spanje:
1. V McDonaldsu ali kaki drugi fast food restavraciji si vzamite brosuro, kjer so popusti za motele + kako se tam pride. Zelo uporabna zadeva!
2. Moteli 6 so najcenejsa veriga motelov. Ze na zacetku poti se pri kaksnem ustavite in vzamite njihovo brosuro z vsemi njihovimi moteli, lokacijami, cenami, … Prednost motelov 6 je, da jih je dosti, so poceni in so so ok. Ce ste pripravljeni kompromisirati ste lahko tudi stirje v sobi z dvema postlama:)
3. Sotorjenje je zanimiva opcija glede na suho vreme v Kaliforniji. Cene so za vecino kampov $12. To je cena na “site”, kjer lahko vsi prespite v vec sotorih. Izjema so kampi ob morju, vecijih mestih in sploh juzni CA. V San Diegu se lahko za kampiranje placa tudi do $50. Kampiranje v nacionalnih parkih je lahko problematicno, se posebno ob vikendih (zasedenost!). Ce veste kdaj boste kje, predlagam da rezervirate v naprej.
Se ene omembe vredna misel o spanju, ce zelite znizati stroske potovanja. Sobe po motelih 6 & company (Days Inn, …) so majhne in vam ne bo najbolj potegnilo, da ste vsi v eni sobi spali, razen ce ne boste po dva v queen postli. Na tleh namrec ne bo kaj ekstra prostora za druga dva. Alternativa je, da greste v nekoliko bolje motele/hotele ala Ramada Inn, Holiday Inn, …, kjer boste poleg visjega nivoja sobe, imeli tudi vec prostora, da dva soborca komot prespita na tleh v spalki. Predvidevam, da boste imeli osnovno opremo za kaj takega saj nameravate tudi kampirati.
Prenocevanje v vecjih mestih ni nic drugace kot kje drugje, le da boste nekoliko vec placali. Vam pa svetujem, da se v motele ne pripeljete prepozno v noc, saj so le ti pogosto lahko polni. Se posebno med vikendom.
Nasplosno je dobro vedeti, da so sobe cez vikend lahko tudi precej drazje kot sicer in morda temu primerno nacrtovati pot.
Vsi hoteli in moteli imajo limite na to koliko ljudi gre lahko v sobo. Moteli 6 so sploh poznani po tem, da vec zaracunajo za 2,3 in 4 ljudi. Vecina ostalih racuna le na sobo, vseeno pa imajo limite, koliko jih pustiji not. Zato vam za ziher svetujem, da se praviloma prijavita le dva in vzamete sobe z dvema queen poslama, druga dva pa potem prideta notri naknadno. S tem ni problemov, ce le ne boste prevec ocitni. Razen seveda, ce boste po dveh sobah.
G’d luck!
jaz nimam mednarodnega vozniškega dovoljenja, za rent-a-car v ZDA je bilo vedno dovolj slovensko vozniško in ena kreditna kartica (npr. jaz imam samo Eurocard). Moram pa povedat, da sem prevozila ogromno kilometrov po celi ZDA in me policija ni niti 1x ustavila. Se pa vedno držim prometnih predpisov in vseh omejitev hitrosti.
LP
Ojla,
Mednarodno vozniško dovoljenje vsekakor vzemi s sabo.Mene so enkrat v Utahu ustavla Highway Patrol zaradi prehitre vožnje(limit 75 jz pelu 80).Kazen 110 dolarjev.In sem mu najprej pokazu naše slovensko dovoljenje,je reku da ja da je uredu sam je hotu vidt še mednarodno kjer vse piše tudi v Angleščini in ostalih jezikih.Sicer drgač ne boš videla da bi policija ustavljala kr iz lepga kurca k pr nas tuki.Saj kar veliko ljudi nosi osebno oborožitev,in policaji kr cvikajo ko koga ustavljajo.In pri prvem kontaktu z policajem ,, USE SMILE 🙂 ,,
oK CIAO
Forum je zaprt za komentiranje.