Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Infekcijska klinika – kot da so psihiatrija

Infekcijska klinika – kot da so psihiatrija

Nimajo časa telefona dat polnit, imajo pa čas pisat po forumu. Kako ve una zgoraj za uroinfekt? Mama ima res urinski kateter, česar pa meni sploh niso povedali (meni so rekli, da ima okužbo dihal). Včeraj sem pa videla. Lažejo, zavajajo, dajejo dezinformacije. A pol naj bomo pa mirni?! Naj grejo delat v tovarno, za drugo niso.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1486, 09.08.2025 ob 09:35

eh, 04.08.2025 ob 14:56

enaodta., 04.08.2025 ob 14:45

Tvoja mami je od bolezni in vročine postala dementna, kar se rado zgodi pri starostnikih.

Tukaj pride do teh lažnih informacij, da ni pila, da ni dobila zdravil… Stanje se hitro poslabša. In ja, po telefonu se takšnih informacij ne daje.

bedarija. tudi moja mama je že bila po ogromno bolnicah. z vročino, s covidom, s pljučnico, na psihiatriji. na psihiatriji najmanj problemov. 2x covid – infekcijska bolnica. 1x ok osebje, drugič čista katastrofa. obakrat vročina. osebje včasih zelo nesramno. btw, demenca ne nastane zaradi vročine. tudi otroci, še posebej, otroci, imajo visoke vročine pa nimajo demence. to je začasno stanje ob vročini. vprašanje je tudi koliko je vročina – je vročina ali samo povišana temperatura. in za kaj sploh gre – diagnoza. ravno zaradi bolezni bi bilo osebje lahko malo bolj prijazno.

Ne pametuj kar na pamet. Pri uroinfektu pri starejsih ljudeh dejansko pride do zmedenosti in neobicajnega obnasanja. Ne pride do demence, obnasanje pa je temu podobno.

Tole pa obvezno citiram, da ostane.

Nikjer ni do tebe nihče omenil uroinfekta. Torej si od tam!!

Najslabši v Sloveniji ste tam!

Toliko!

dobre želje, 09.08.2025 ob 13:04

Tole pa obvezno citiram, da ostane.

Nikjer ni do tebe nihče omenil uroinfekta. Torej si od tam!!

Najslabši v Sloveniji ste tam!

Toliko!

Saj grejo stvari naprej – obvestili smo dve sestrični, ena medicinska sestra, druga zdravnica, s to drugo sicer nismo veliko v stikih ampak smo obvestili. In zdaj bom vse bolj natančno povedala tudi mamini sestrični odvetnici.

Še za jest ne dobi. Jedla je zajtrk. Kosila ne, ker je bil samo ričet in ga ne mara. Ne vem a je čisto malo pojedla. In potem nič. Zdaj pa gris, ki ga pa ne je že od malega. Je prosila za kruh in sir, so ji tam pustili gris in adijo.

A je dobra plača a hudiči, ki berete in pišete na mon – sestre? Zato vztrajate. Z dušo ste pa na smetišču!

To JE zrelo za prijavo

– da vzamejo telefon

– ne dajo hrane

– šopajo s pomirjevali in potem rečejo, da je človek zmeden. Ja le zakaj?

– onemogočajo gibanje. Lahko bi vsaj probali in pomagali, da malo hodi. Ne lahko, morali bi. Gibanje je nujno. Še bolnike po najhujših operacijah drugi ali tretji dan začnejo postavljat na noge.

To morajo bit hudi psihiči zaposleni. Tako se definitivno z ljudmi NE DELA.

Moja mama prej ni bila taka. Taka že ne. Tako so jo naredili tam, tako so jo naredila pomirjevala. Že večkrat sem tudi njim omenila, da sem jaz tudi bolna. Kako bom jaz pomagala njej, če je še pred kratkim ona pomagala meni? Oni pa jo priklenejo na posteljo, dajejo pomirjevala in potem jo bojo poslali domov. Ji bojo vzeli ven kateter in domov. Doma pa lulat ne bo mogla in ne hodit glede na to, da je nafilana s pomirjevali in že 1 teden ni stala na nogah. In kaj pol, spet nazaj? Prej je hodila, kot sem napisala, še reševalec je rekel “saj hodite pa čisto vredu”. Tam je postala taka, zaradi pomirjeval, zaradi negibanja. A imajo bedaki sploh kakšno izobrazbo? Ko je bil moj oče v bolnici samo 4 dni tako priklenjen na posteljo, je tam 2 dni imel terapevtko, da je hodil in se gibal. Saj vem kakšna je bila doma, ne bojo oni men rekli, da je bila že prej taka, ker ni bila. Hodila je, šla je po stopnicah – po pošto. Ni šla sicer že dolgo ven, prav ven, ampak hodila je. Oni so jo uničili, naj pa še popravijo to. Naj ji tam pomagajo vstat, hodit, vzamejo stran kateter, da bo probala na wc. Oni so jo zdravili, oni so dolžni preveriti, če je ok, če lahko sama lula itd. Ravno tako kot imajo psihologe, socialne delavce… imajo tudi terapevte. Naj ga dobi za 3, 4 dni!

Ves UKC je polna psihiatričnih bolnikov.Zdaj vsakega idiota zaposlijo,ker noben ne želi delat.Tudi test na droge več ne opravljajo.

Ne moreš verjet, 10.08.2025 ob 08:34

Moja mama prej ni bila taka. Taka že ne. Tako so jo naredili tam, tako so jo naredila pomirjevala. Že večkrat sem tudi njim omenila, da sem jaz tudi bolna. Kako bom jaz pomagala njej, če je še pred kratkim ona pomagala meni? Oni pa jo priklenejo na posteljo, dajejo pomirjevala in potem jo bojo poslali domov. Ji bojo vzeli ven kateter in domov. Doma pa lulat ne bo mogla in ne hodit glede na to, da je nafilana s pomirjevali in že 1 teden ni stala na nogah. In kaj pol, spet nazaj? Prej je hodila, kot sem napisala, še reševalec je rekel “saj hodite pa čisto vredu”. Tam je postala taka, zaradi pomirjeval, zaradi negibanja. A imajo bedaki sploh kakšno izobrazbo? Ko je bil moj oče v bolnici samo 4 dni tako priklenjen na posteljo, je tam 2 dni imel terapevtko, da je hodil in se gibal. Saj vem kakšna je bila doma, ne bojo oni men rekli, da je bila že prej taka, ker ni bila. Hodila je, šla je po stopnicah – po pošto. Ni šla sicer že dolgo ven, prav ven, ampak hodila je. Oni so jo uničili, naj pa še popravijo to. Naj ji tam pomagajo vstat, hodit, vzamejo stran kateter, da bo probala na wc. Oni so jo zdravili, oni so dolžni preveriti, če je ok, če lahko sama lula itd. Ravno tako kot imajo psihologe, socialne delavce… imajo tudi terapevte. Naj ga dobi za 3, 4 dni!

Šnela, popolnoma si zblaznela s tem pisanjem. A si jih vprašala, če ji dajejo pomirjevala, ki jih prej ni dobivala? So ti rekli, da je pod pomirjevali ves čas? Najbrž ne, ampak sklepaš po svoje kot za čisto vse o čemer pišeš.

Tvoja mati je glede na tvoje pisanje prišla na infekcijsko z respiratornimi težavami. Prvi dan je norela okoli in norela po telefonu, najbrž se je niti pregledat ni dalo, ves čas je klicarila nekoga in kot praviš, kričala. Je sama v sobi? Najbrž ne in je motila vse ostale, kaj meniš? Zato so ji začasno vzeli telefon in ker se ni in ni umirila in verjetno niti spat ni mogla, dali sedativ. Potem si ti klicarila vsakih 5 min in so ji drugi dan telefon vrnili, vprašali, kje ima polnilec, na kar se ni odzvala, ga dali polnit na drugi polnilec, ampak niso poznali pin. V vmesnem času se je materi poslabšalo, dali so jo na respirator in jo zdravili. Ti si še naprej težila in so odnesli telefon tja in jo vprašali za pin. Ali zaradi bolezni ni več vedela za pin ali pa je s telefonom bilo kaj narobe, vnesla prevečkrat napačno številko itd. Nihče ti ni lagal, trapa! Kateter pa dajo skoraj vsem začasno nepokretnim, ki pač ne morejo na stranišče, ker ne smejo/morejo vstati. Nima to veze z uroinfekom, butara! Tudi moji mami so ga dali v bolnici, pa ni imela nobenih težav z mehurjem, ampak ni smela vstajat nekaj dni po operaciji.

Skratka, čisto vse po svoje obrneš, samo da bi okrivila vse ostale.

Ti lahko še vedno ukrepaš tudi, ko bo mama že doma. Če jo pošljejo domov v slabem stanju, kličeš tja in težiš. Vztrajaš, prej ni bila taka in kaj so delali. Še mladega človeka bi tak odnos uničil.

Ukc je res klinika zaposlenih psihopatov. Sem videla na lastne oči. Stari ljudje sami ležijo. Tisti, ki lahko hodijo pa večinoma hodijo okoli, hmmm res hudo bolni, da lahko hodijo v bližnje kafiče. Ležečim bolnikom pa niti ne omogočijo gibanja. Zakaj je v bolnici nekdo, ki se okoli zabava in hodi na kavice? In zakaj nepokretne (ki so jih btw nepokretne naredili oni) pošljejo domov? Narobe svet.

Tako809, 10.08.2025 ob 09:23

Ti lahko še vedno ukrepaš tudi, ko bo mama že doma. Če jo pošljejo domov v slabem stanju, kličeš tja in težiš. Vztrajaš, prej ni bila taka in kaj so delali. Še mladega človeka bi tak odnos uničil.

Ukc je res klinika zaposlenih psihopatov. Sem videla na lastne oči. Stari ljudje sami ležijo. Tisti, ki lahko hodijo pa večinoma hodijo okoli, hmmm res hudo bolni, da lahko hodijo v bližnje kafiče. Ležečim bolnikom pa niti ne omogočijo gibanja. Zakaj je v bolnici nekdo, ki se okoli zabava in hodi na kavice? In zakaj nepokretne (ki so jih btw nepokretne naredili oni) pošljejo domov? Narobe svet.

Še en teleban! Tisti ki hodijo v bližnje kafiče imajo proste izhode in po navadi redno dobivajo neke  terapije, vsakih par ur skozi npr. en teden, zato so tam. Lahko hodijo, so pokretni in vse. Ti bi jim prepovedalo gibanje? Tiste ki so neprokretni, pa so izčrpali vse možnosti zdravljenja, seveda pošljejo domov, kaj pa naj?

tudi meni gre dohteraj na jetra in večkrat delajo sranje, ko jim dol visi za paciente, ampak kar nabijat neumnosti pa tudi nima smisla.

pa ne no, 10.08.2025 ob 09:13

Šnela, popolnoma si zblaznela s tem pisanjem. A si jih vprašala, če ji dajejo pomirjevala, ki jih prej ni dobivala? So ti rekli, da je pod pomirjevali ves čas? Najbrž ne, ampak sklepaš po svoje kot za čisto vse o čemer pišeš.

Tvoja mati je glede na tvoje pisanje prišla na infekcijsko z respiratornimi težavami. Prvi dan je norela okoli in norela po telefonu, najbrž se je niti pregledat ni dalo, ves čas je klicarila nekoga in kot praviš, kričala. Je sama v sobi? Najbrž ne in je motila vse ostale, kaj meniš? Zato so ji začasno vzeli telefon in ker se ni in ni umirila in verjetno niti spat ni mogla, dali sedativ. Potem si ti klicarila vsakih 5 min in so ji drugi dan telefon vrnili, vprašali, kje ima polnilec, na kar se ni odzvala, ga dali polnit na drugi polnilec, ampak niso poznali pin. V vmesnem času se je materi poslabšalo, dali so jo na respirator in jo zdravili. Ti si še naprej težila in so odnesli telefon tja in jo vprašali za pin. Ali zaradi bolezni ni več vedela za pin ali pa je s telefonom bilo kaj narobe, vnesla prevečkrat napačno številko itd. Nihče ti ni lagal, trapa! Kateter pa dajo skoraj vsem začasno nepokretnim, ki pač ne morejo na stranišče, ker ne smejo/morejo vstati. Nima to veze z uroinfekom, butara! Tudi moji mami so ga dali v bolnici, pa ni imela nobenih težav z mehurjem, ampak ni smela vstajat nekaj dni po operaciji.

Skratka, čisto vse po svoje obrneš, samo da bi okrivila vse ostale.

Prvič: nisem šnela!

Drugič: mama je bila prvi dan v eni posebni sobi kjer je bila sama. Več ur nikogar ni bilo. Pregledali so jo že na urgenci. Na infekcijski so jo dali očitno v sobo za čakanje na posteljo in tam pustili. Telefona ji pa še par dni niso dali niti na oddelku.

Kaj ti ni jasno? Kdo pa si ti? O uroinfektu jaz sploh nisem nič rekla ampak je ena tukaj to omenila. Zakaj moja mama ne bi smela vstat, saj je pred tem lahko hodila. Zato, ker so jo nafilali s pomirjevali??!! Bila je že večkrat po bolnicah pa je vedno lahko hodila in ji nikoli niso tega onemogočali. Kaj ti ni jasno? Večkrat sem že napisala, da je prej lahko hodila, da je še reševalec rekel, da hodi pa čisto vredu. V zadnjih 5 letih je imela 3x pljučnico – hospitalizirana. 1x zaradi kopb, 2x covid in 1x prav tako uroinfekt. Nikoli ji niso onemogočili gibanja. Nikoli!!!

Aja, pa še to. Doma sploh ni imela nobenih respiratornih težav, ampak vročino in zeblo jo je, treslo kot mrzlica.

Ne moreš verjet, 10.08.2025 ob 09:39

Prvič: nisem šnela!

Drugič: mama je bila prvi dan v eni posebni sobi kjer je bila sama. Več ur nikogar ni bilo. Pregledali so jo že na urgenci. Na infekcijski so jo dali očitno v sobo za čakanje na posteljo in tam pustili. Telefona ji pa še par dni niso dali niti na oddelku.

Kaj ti ni jasno? Kdo pa si ti? O uroinfektu jaz sploh nisem nič rekla ampak je ena tukaj to omenila. Zakaj moja mama ne bi smela vstat, saj je pred tem lahko hodila. Zato, ker so jo nafilali s pomirjevali??!! Bila je že večkrat po bolnicah pa je vedno lahko hodila in ji nikoli niso tega onemogočali. Kaj ti ni jasno? Večkrat sem že napisala, da je prej lahko hodila, da je še reševalec rekel, da hodi pa čisto vredu. V zadnjih 5 letih je imela 3x pljučnico – hospitalizirana. 1x zaradi kopb, 2x covid in 1x prav tako uroinfekt. Nikoli ji niso onemogočili gibanja. Nikoli!!!

Kaj da nisi nič govorila o uroinfektu??? Tole je tvoj zapis:

“Kako ve una zgoraj za uroinfekt? Mama ima res urinski kateter, česar pa meni sploh niso povedali (meni so rekli, da ima okužbo dihal). Včeraj sem pa videla. Lažejo, zavajajo, dajejo dezinformacije.”

Torej ti povem, da to niso nobene dezinformacije in laži. Urinski kateter so ji dali, ker je začasno nepokretna, ti pa si popolnoma paranoična.

Ja, če je norela in težila, so ji verjetno dali pomirjevala. To lahko določi zdravnik, če je potrebno. Si vprašala zdravnika, kaj je dobila ali samo po forumih noriš kot očitno tudi tvoja mama tam na oddelku.

In kaj mene sprašuješ, zakaj tvoja mama ne bi smela vstati? Očitno ni bila ravno okej, če je bila na respiratorju. Ali so jo tudi na respirator prisilno dali, čeprav ga sploh ne rabi? Kaj sploh govoriš? Da so jo namenoma zastrupljali in napačno zdravili, ali kaj točno??

Močno dvomim, da nisi Šnela, ker dve taki odštekani paranoidno usmerjeni ženski tu na forumu res težko dobiš.

Verjamem pa, da se niso kaj dosti posvečali njenim teženjem. Najbrž so prvič in drugič prišli, ko je klicala, potem so jo pa ignorirali. Dokler ni toliko norela, da so ji telefon vzeli in ji dali pomirjevala najbrž. Ja, tudi po ves dan čakajo na infekcijski, da se jih kdo usmili in sprejme na oddelek. Oblečejo se v pižamo in potem jim rečejo, naj počakajo. In ja, nedopustno je, da čakajo po 6 ur, da se jih obdela. Ampak to ni zato, ker sestre pijejo kavico in čvekajo, ampak ker čakajo na zdravniško obravnavo. Kako je danes z dohtarji pa vemo. dve uri v javni ustanovi, vse ostalo zasebniška praksa. Preden pride, se načakaš. To je kriza, seveda, ampak da bi pa tvojo mater nalašč nekaj maltretirali, je pa bosa. Očitno dejstvo je, da je pretirano norela, pa so jo utišali tudi zaradi ostalih bolnikov.

Poleg tega, če je imela samo vročino in jo treslo, zakaj je šla v bolnico?? Ljudje imajo gripo in cel teden vročino in mrzlico, pa nima kaj v bolnici počet, ker je pač treba vročino zbijat, odležat in to je to. Torej če so jo obdržali, je očitno imela še kaj drugega (pljučnica itd.), kaj meniš?? Pojma o ničemer nimaš, sploh ne veš, kaj so ji našli in ugotovili, zakaj je bila na respiratorju, nič o njenem zdravstvenem stanju ne veš, ampak telebanit tukaj kako so jo nalašč zastrupljali in napačno zdravili, pa znaš. odpelji jo k unim tvojim vračem, bodo oni ugotovili, kaj ji je. Najbrž je kdo urok nadnjo poslal.

Zakaj pa tak naslov? Ker na psihiatriji je pa ok, da se dela tako z ljudmi ali kaj, ker so itak norci, ki jim nihče ne bo verjel?

Jah no, če se tako zdi pa…tokrat so pač prišli pote..oz po tvojo mamo. Ki ji, kot vidiš, tudi tukaj ne verjamejo kaj preveč.

Ima pa okužbo dihal in je dobila kisik.

o vsem ostalem nakladaš ko nora, o diagnozi pa samo tole. Torej ima okužbo dihal in je bila na kisiku. Si ti videla človeka na kisiku ki teksta po telefonu? Če je preveč nemiren in se ne more umiriti, dobi sedativ, da se umiri in da obdrži masko na sebi, vmes se dovajajo antibiotiki in podobne zadeve. Nihče od osebja se nima časa ukvarjat s telefonom od takega bolnika. S tabo so se ker si neprestano težila. Ker je vedno bila kakšna druga sestra, ki spet ni vedela nič o telefonu, se take zadeve različno interpretirajo. Dejstvo je, da če je bila tvoja mati na zdravljenju s kisikom in najbrž drugimi zdravili, ne sme okoli skakat. Če je bolnik neprilagojen ali dementen ali kaj drugega, kar onemogoča mirno zdravljenje, mu dajo sedativ.

Nihče nič noče tvoji materi! Umiri se že enkrat! Namesto da odkrivaš, kako niso prišli vsakič, ko jih je klicarila, se raje pozanimaj o njeni diagnozi in kaj narediti na tem področju.Če se ji pljučnice ves čas ponavljajo, to ni okej, tu je treba nekaj narediti.  Da pa ostareli ljudje pridejo domov iz bolnice v fizično slabšem stanju, kot so bili prej, je jasno. Ker že po nekaj dneh ležanja izgubijo še tisto malo miščične mase, ki so jo prej imeli in je potrebno vadit, da pridejo nazaj na prejšnje.

Da pa ostareli ljudje pridejo domov iz bolnice v fizično slabšem stanju, kot so bili prej, je jasno.

Hm?

Anonimno 3033, 10.08.2025 ob 11:32

Da pa ostareli ljudje pridejo domov iz bolnice v fizično slabšem stanju, kot so bili prej, je jasno.

Hm?

Kaj hm? Tudi mlad človek, ki zaradi bolezni leži en teden v postelji, je potem oslabel,kaj šele starostnik.

Jaz se po gripi pred dvema letoma še tri tedne nisem pobrala. Utrujenost kar naprej, komaj sem po bajti hodila, ko sem prišla v službo, sem bila že na mrtvo utrujena. Še ves mesec sem samo posedala in počivala.

kaj točno ni jasno?

nejša, 10.08.2025 ob 11:16

Ima pa okužbo dihal in je dobila kisik.

o vsem ostalem nakladaš ko nora, o diagnozi pa samo tole. Torej ima okužbo dihal in je bila na kisiku. Si ti videla človeka na kisiku ki teksta po telefonu? Če je preveč nemiren in se ne more umiriti, dobi sedativ, da se umiri in da obdrži masko na sebi, vmes se dovajajo antibiotiki in podobne zadeve. Nihče od osebja se nima časa ukvarjat s telefonom od takega bolnika. S tabo so se ker si neprestano težila. Ker je vedno bila kakšna druga sestra, ki spet ni vedela nič o telefonu, se take zadeve različno interpretirajo. Dejstvo je, da če je bila tvoja mati na zdravljenju s kisikom in najbrž drugimi zdravili, ne sme okoli skakat. Če je bolnik neprilagojen ali dementen ali kaj drugega, kar onemogoča mirno zdravljenje, mu dajo sedativ.

Nihče nič noče tvoji materi! Umiri se že enkrat! Namesto da odkrivaš, kako niso prišli vsakič, ko jih je klicarila, se raje pozanimaj o njeni diagnozi in kaj narediti na tem področju.Če se ji pljučnice ves čas ponavljajo, to ni okej, tu je treba nekaj narediti.  Da pa ostareli ljudje pridejo domov iz bolnice v fizično slabšem stanju, kot so bili prej, je jasno. Ker že po nekaj dneh ležanja izgubijo še tisto malo miščične mase, ki so jo prej imeli in je potrebno vadit, da pridejo nazaj na prejšnje.

Večkrat je že prej imela kisik pa nikjer, nikoli ni imela omejitve gibanja.

Za uroinfekt sem jaz vprašala kako una ve, šele nato sem jaz napisala. A ni malo čudno, da je nekdo na forumu to vedel pred mano?! Vemo kam pes taco moli… no vsaj nekateri vejo. Drugi ste pa… od tam.

Ne moreš verjet, 10.08.2025 ob 11:52

Pa kaj ti pomeni “omejitve gibanja”? So jo priklenili na posteljo z lisicami ali kaj? Saj si pisala, da bi se lahko gibala, če bi se hotela ali zmogla in da sestre niti vedele ne bi. V čem je stvar? Kako ji je bilo gibanje omejeno? Drugače pa omejijo gibanje tistim, ki nekontrolirano norijo in se ne zmorejo umiriti. Ne vem, če jih smejo dobesedno prikleniti na posteljo (razen če so dementni in svojci privolijo), lahko jim pa dajo sedative.

Ja, seveda smo zdaj vsi od tam, ti si res en hud paranoik. Ena je povedala primer svojega očeta ki je imel uroinfekt, ti pa potem pod večimi niki noriš, kako je sigurno od tam ker ve za kateter. skratka paranoik  si. Vsi hočejo tvoji materi slabo, seveda. Da pa so jo umirili ker je nekontrolirano norela in kričala, pa ni možnost ali kaj?po tem, ko so ji očitno večkrat razložili, da bo treba malo počakat in potrpet. In potem noriš, kako ni dobila nič za jest, hkrati pa praviš, da je dobila, samo da je zavrnila obroke, ker ne je tega, pa ne je onega… torej ji prinašaj posebne obroke v bolnico, bog te nima rad.

No, moj oče pa je imel omejitev, ko je bil na respiratorju. 9 ur je moral ležati na postelji. če bi si zadevo dol trgal in norel, bi mu dali pomirjevala. Lahko pa bi podpisal da noče respiratorja. to je naredila gospa poleg njega. In ji niso ničesar na silo dajali. No, potem se je tej gospe stanje zelo poslabšalo in so svojci pristali na respirator.

Za akutna infekcijska stanja ko bolnik rabi respirator, kisik, to dobi tako da leži. Takrat ima omejeno gibanje. Če stanje ni tako hudo ima lahko samo kisik s tistim držalom in se lahko giblje. V hujših primerih pač leži na postelji. Če je tvoja mama imela mrzlico, hudo vročino in pljučnico, je morala seveda ležat.

tebi marsikaj ni jasno.

Anonimno 3033, 10.08.2025 ob 11:03

Zakaj pa tak naslov? Ker na psihiatriji je pa ok, da se dela tako z ljudmi ali kaj, ker so itak norci, ki jim nihče ne bo verjel?

Jah no, če se tako zdi pa…tokrat so pač prišli pote..oz po tvojo mamo. Ki ji, kot vidiš, tudi tukaj ne verjamejo kaj preveč.

Ne, nikakor ne bi smeli zaposleni nikjer tako ravnati z pacienti, tudi na psihiatriji ne. Hotela sem povedat to, da nikjer še nisem videla takega odnosa v običajnih bolnicah. Za psihiatrijo sem pa slišala in brala – vezanje na posteljo, prisilno dajanje zdravil pa ne na zaprtem…

Aja in še to. Moja mama ni bila na respiratorju!!! Ne mešajte tega. Bila je na kisiku. Kisiku! Maska. Pa še to samo ene 2 dni.

A SI OD TAM, 09.08.2025 ob 09:48

A SI OD TAM, 09.08.2025 ob 09:47

Ti ne klamfaj! Če govorimo o tej temi, avtoričina mama je bila zmedena zaradi pomirjeval, ki so ji jih dajali, da so imeli mir. Saj je avtorica večkrat napisala, da prej mama ni bila zmedena, da je zmedena postala po pomirjevalih. Vsi pa vemo, da pomirjevala povzročajo zmedenost, nezmožnost, presoje, padce, nezmožnost vožnje in še marsikaj.

Za Anonimno 1486

Pomirjevala dajo tistemu, ki ima indikacije za to. Tu zganjate cirkus, verjamete eni zenski, ki od dalec opisuje svoje paranoicne strahove, kaj vse baje njeni mami delajo, pa se niti na lastne oci ni prepricala, kaj se zares dogaja. In po teh nebulozah tule gor sodec, je sedaj ze cela bolnica, ne kar ceu ukc nastrojen proti eni zmedeni mamci, ki je letom in zrd.stanju primerno zmedena, nemirna jasno skoz nekan hoce, pa ker ni postrescka zraven, je takoj halo! Hotel ali bolnica ni isto, bo slo!? V bolnicah zdravijo, v hotelu vas strezejo, ja?

Tricetrt tukaj bi vas moralo na kaksno terapijo, resno!

Ne moreš verjet, 10.08.2025 ob 12:12

Aja in še to. Moja mama ni bila na respiratorju!!! Ne mešajte tega. Bila je na kisiku. Kisiku! Maska. Pa še to samo ene 2 dni.

Saj vidiš, da nimajo pojma.

Pametnjakoviči. Kisik je samo kisik, butlji, maska ali “brčice” za v nos, kar si pacijent lahko tudi sam da gor in dol. In zato ne rabi bit priklenjen na posteljo. Respirator gre pa cevka skozi usta  preko grla – na nek način umetno predihavanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close