Infekcijska klinika – kot da so psihiatrija
Moja mama je bila 2 leti nazaj na infekcijski kliniki. Bila je v neki urgentni sobi, oziroma sprejemni, ne vem kako se reče, čez noč. Ponoči je šla na stranišče in padla, nič hujšega ampak sama ni mogla vstat. Kričala je naj ji pomagajo. Ni bilo nikogar. Se je nekako sama priplazila do postelje in vstala. Pa je bila sicer lepo pokretna, hodila normalno, vse delala sama. Takrat pa je imela neko infuzijo, zdravila zaradi katerih se ji je vrtelo in je bila nestabilna. In ja, nikjer nikogar, ki bi pomagal.
enaodta., 04.08.2025 ob 14:45
Tvoja mami je od bolezni in vročine postala dementna, kar se rado zgodi pri starostnikih.
Tukaj pride do teh lažnih informacij, da ni pila, da ni dobila zdravil… Stanje se hitro poslabša. In ja, po telefonu se takšnih informacij ne daje.
ti si tudi dementna in to ornk
potrdim, 05.08.2025 ob 15:44
Moja mama je bila 2 leti nazaj na infekcijski kliniki. Bila je v neki urgentni sobi, oziroma sprejemni, ne vem kako se reče, čez noč. Ponoči je šla na stranišče in padla, nič hujšega ampak sama ni mogla vstat. Kričala je naj ji pomagajo. Ni bilo nikogar. Se je nekako sama priplazila do postelje in vstala. Pa je bila sicer lepo pokretna, hodila normalno, vse delala sama. Takrat pa je imela neko infuzijo, zdravila zaradi katerih se ji je vrtelo in je bila nestabilna. In ja, nikjer nikogar, ki bi pomagal.
vso to bando je treba prijaviti inšpekciji . To pa pomeni da jih prijaviš tistim, ki ne naredijo nič , ker so to njihovi ljudje gliha skup štriha- nič ne moreš edino da mamo odpelješ domov in skrbiš zanjo, tam jo bodo samo uničili. Infekcijska z Logarco je v času kovida dala na respirator ogromno starčkov- 97% jih ni več zadihalo potem ko so jih priključili po protokolu. Samo stran od te bande. Ponoči morajo dežurati, pa spijo.
Kako pa, 05.08.2025 ob 15:54
Kako je bilo pa takrat, ko še ni bilo prenosnih telefonov?
uf takrat je bilo lepo. So pa svojce poklicali zdravniki ali sestre kadar je prišlo do sprememb, premestitev ali na željo bolnika da govori s svojci so ga peljali v pisarno (so pa takrat tudi že imeli prenosne običajne telefone, ne mobitelov) ali mu prinesli njihov telefon, ali na željo svojca, da bi govoril z bolnikom. Zdaj pa vzamejo telefon, druge možnosti pa sploh ne ponudijo. Zapor, dobesedno, bolnice so danes zapor.
Klicala sem že neštetokrat. Ves čas mi govorijo, da so ji dali telefon, da je dala polnit in, da spi. Že od okoli 13 ure. Pred pol ure sem klicala in so rekli, da je ena sestra pri njej in, da bo vključila telefon, kličem njo zdaj po več kot pol ure, številka še vedno nedosegljiva. Kaj se to dogaja? A mi ves čas lažejo?!
Zanimivo kako ljudje o drugih razmišljamo vse najslabše in napletati neke situacije, ki niso nujno realne. Kaj če ji niso vzeli telefona? Kaj če je res da ni dala telefona polnit? Ti in tvoja mama pričakujeta da bodo sestre pritekle vsakič na njen ukaz? Če bi prišla na obisk, bi jo še vedno našla kljub temu da so jo premestili. Taka drama res ni potrebna. Si poklicala zdrravnika in ti je obrazložil zdravstveno stanje tvoje mame? Ljudi ne hospitalizirajo zato ker imajo mal vročine ki bi jo lahko zbili z Lekadoli. Lahko se zgodi da se ji je stanje poslabšalo.
V vseh ustanovah imaš tako ali drugačno osebje. Ne moreš vse metati v isti koš. Eni so v tem s srcem, drugi se trudijo pa ne shajajo zaradi preobremenjenosti in pomanjkanju kadra, tretji pa delajo po liniji najmanjšega napora. In taki znajo zelo hitro uredit take kričače kot je tvoja mama s pomirjevali.
Mimogrede a si predstavljaš da bi bili vsi pacienti taki?
Moj nasvet bi bil da namesto da tu gor dramatiziraš, jutri vzameš taksi in greš na obisk in preveriš kaj se dogaja.
Neprijavljena, 05.08.2025 ob 20:54
Zanimivo kako ljudje o drugih razmišljamo vse najslabše in napletati neke situacije, ki niso nujno realne. Kaj če ji niso vzeli telefona? Kaj če je res da ni dala telefona polnit? Ti in tvoja mama pričakujeta da bodo sestre pritekle vsakič na njen ukaz? Če bi prišla na obisk, bi jo še vedno našla kljub temu da so jo premestili. Taka drama res ni potrebna. Si poklicala zdrravnika in ti je obrazložil zdravstveno stanje tvoje mame? Ljudi ne hospitalizirajo zato ker imajo mal vročine ki bi jo lahko zbili z Lekadoli. Lahko se zgodi da se ji je stanje poslabšalo.
V vseh ustanovah imaš tako ali drugačno osebje. Ne moreš vse metati v isti koš. Eni so v tem s srcem, drugi se trudijo pa ne shajajo zaradi preobremenjenosti in pomanjkanju kadra, tretji pa delajo po liniji najmanjšega napora. In taki znajo zelo hitro uredit take kričače kot je tvoja mama s pomirjevali.
Mimogrede a si predstavljaš da bi bili vsi pacienti taki?
Moj nasvet bi bil da namesto da tu gor dramatiziraš, jutri vzameš taksi in greš na obisk in preveriš kaj se dogaja.
Telefon so ji vzeli, ker so mi sami povedali, da so ji ga vzeli, ker je klicala okoli, ker ji niso dali niti vode… in to verjamem, ker sem bila predvčerajšnjim z njo na telefonu ravno takrat, ko je klicala sestre pa noben ni prišel kar bi jaz slišala čez telefon, če bi kdo z njo govoril oz. prišel. Zdaj so mi rekli, da kao ne ve pin kode. Če je to res, se to ne bi zgodilo, če jo ne bi vzeli telefona. Če je 3x napačno vnesla pin, rabi puk kodo, ki pa je ne najdemo. Št je stara in nimamo več puk kode.
Bila je že večkrat v bolnicah, tud po 1 mesec brez telefona, pa ni nikoli pozabila pin.
Tukaj se dogaja nekaj čudnega!
Ne moreš verjet, 05.08.2025 ob 21:22
Telefon so ji vzeli, ker so mi sami povedali, da so ji ga vzeli, ker je klicala okoli, ker ji niso dali niti vode… in to verjamem, ker sem bila predvčerajšnjim z njo na telefonu ravno takrat, ko je klicala sestre pa noben ni prišel kar bi jaz slišala čez telefon, če bi kdo z njo govoril oz. prišel. Zdaj so mi rekli, da kao ne ve pin kode. Če je to res, se to ne bi zgodilo, če jo ne bi vzeli telefona. Če je 3x napačno vnesla pin, rabi puk kodo, ki pa je ne najdemo. Št je stara in nimamo več puk kode.
Bila je že večkrat v bolnicah, tud po 1 mesec brez telefona, pa ni nikoli pozabila pin.
Tukaj se dogaja nekaj čudnega!
Zelo ti verjamem. Nekaj naredi, da jo dobiš od tam ven! Čimprej. Ali pa pojdi tja in bodi tam večino dneva. Kljub tvoji bolezni.
Cel dan mi lažejo. 2x so mi rekli, da so ji vzeli telefon – včeraj in danes. Danes so rekli, da ji ga bodo dali že okoli 13h. Kličem spet par ur kasneje – rečejo, da spi. Kličem še par ur kasneje – rečejo, da ima telefon in, da ga bo vklopila. Kličem eno uro po tem in rečejo, da je pozabila pin… telefon je dala na polnenje okoli 13h, pin je pa pozabila šele ob 21h. In ona vedno prvo vpiše pin, če že ima telefon v roki in ga da polnit. Je malo čudno, da so mi vsakič rekli nekaj drugega.
Ne moreš verjet, 05.08.2025 ob 21:48
Ko sem rekla, če mi jo dajo na telefon, je bila vmes par sekund tišina potem pa rečejo, da nimajo prenosnih telefonov. Ko rečem, če ji predajo pin, ker jo jaz vem, spet tišina, nato pa rečejo naj kličem jutri. Kaj bo jutri drugače?!
Morala bi tja, da vidiš če je ok!
Kaj boš naredila?
Si že razmislila, kaj boš naredila?
zelo verjamem, 05.08.2025 ob 21:45
Saj ti pravim, da pojdi tja, nujno-že jutri.
Ali pa prosi koga, ki jo ima rad, da gre in da se bo zavzel zanjo.
Pravzaprav, da bo pazil nanjo.
Sestrična bi verjetno pomagala, ki je sicer tudi medicinska sestra. Nimam njene št, če bi še vedno delala v istem zdr domu bi jo lahko tja poklicala, pa so preselili ambulanto v drug zdr pa ne vem kater, sem šele pred kratkim izvedela, da ni več v istem.
ja no, 05.08.2025 ob 21:59
Poskusi najt po imeniku strica ali teto. Poglej na fb, če je sestrična gor in če ga imaš. Skratka, akcija! Najdi nekoga, ki bo šel jutri zjutraj k mami!
Sestrične ni na fb. Verjetno bom poklicala mamino patronažno, ki bi mogoče lahko po telefonu uradno komunicirala in bi mogoče kaj uredila. Tja pa verjetno patronažna ne bo šla.
Kako čudno je tam – zelo dobro opisano, saj se vse ve, kar precej so jim ”pomagali”, v 2020 je bilo kar 3.500 presežnih smrti in verjemite mi, to ni bilo zaradi preimenovanega rahlo močnejšega virusa gripe s turbo-marketingom. In počasi je ta številka padala, a je tudi v 2024 še vedno 1.000 preveč smrti. Ni to mala številka! Seveda so bili ravno na Infekcijski ta ‘glavni’.
Poglejte si odličen film Koma… iz 70. let.
Jaz bi zelo pazil, v katero bolnišnico pošiljam bližnje, ki so ranljivi… najbolj bi odsvetoval take ”z izkušnjami”, se pravi Infekcijsko, Golnik, sploh pa Topolšico… osebno nimam prav nobenega zaupanja več v zdravnike; če še uzakonijo ”pomoč pri prenehanju življena” oz. evtanazijo… pol se bo res bolje izogibati… Skratka, za kratek čas, s stalnim kontaktom, nadzorom, potem pa hitro domov! Ve se, kdo so bile tudi ‘prednostne skupine’ za cepljenje, a to je zdaj že dovolj za danes…
Šnelca, ti si res čudaška, ti najraje pišeš kot da kaj delaš. Zgini jutri zgodaj iz postelje in se spravi v bolnico k mami !!! Kake omotice imaš halo, zakaj pretiravaš, a ti sploh veš kaj je to? Če bi ti to imela, ne bi bila sposobna niti gledat črk na ukranu mobitela ne računalnika. Vsak.dan pojdi k mami ob 15.00! ZBUDI jo in nesi njen mobi na servis da ji ga odklenejo! Ne bodi še ti mona kot so te zajebantske sestre!!!
Demenca je zaradi dehidracije, 05.08.2025 ob 22:21
Šnelca, ti si res čudaška, ti najraje pišeš kot da kaj delaš. Zgini jutri zgodaj iz postelje in se spravi v bolnico k mami !!! Kake omotice imaš halo, zakaj pretiravaš, a ti sploh veš kaj je to? Če bi ti to imela, ne bi bila sposobna niti gledat črk na ukranu mobitela ne računalnika. Vsak.dan pojdi k mami ob 15.00! ZBUDI jo in nesi njen mobi na servis da ji ga odklenejo! Ne bodi še ti mona kot so te zajebantske sestre!!!
Nehajte se delat norca iz resne situacije. Nehajte že s to Šnelco. Niso vsi ona.
Berem po drugih forumih tudi slabe izkušnje z infekcijsko kliniko. Celo na otroškem oddelku. Od kraj oblekic iz strani sester, do več 10x vstavljanja kanalčka.
Ena gospa piše, da prav tako ni dobila ne kosila, ne večerje, na koncu je dobila par piškotov in čaj.
Sestre se ti rugajo v glavo čisto vseeno jim je.
Tudi če greš tja, vzemi nekoga zraven, če si bolna ali ne, imej nekoga zraven. Dobro bi bilo res nekoga bolj uradnega, kot si rekla sestricna medicinska sestra, patronažna če se da, spomni se še koga. Nekdo se bo sigurno našel, ali gre s tabo, ali pa sam.
ja no, 06.08.2025 ob 08:48
Avtorica, si uspela najti nekoga, da te pelje k mami ali da gre on namesto tebe?
Jaz imam tudi zdravstvene težave. Danes sem zaradi včerajšnih dogodkov še slabše.
Spomnila sem se na mamino sestrično, ki je odvetnica. Poslala sem ji mail, ker nimam št.
Jaz ne vem zakaj morajo biti v ustanovah kot je bolnica tako zlobni?!
Forum je zaprt za komentiranje.