Najdi forum

Infekcije!!

Živjo!

Zanima me, kolikšna je možnost infekcije, če si preluknjaš popek (seveda v studiu) in je vse sterilno?
Kako sploh izgledajo infekcije?
Kako okrepati, če jo dobiš*

Pozdravljena!

Infekcijo dobiš težko … sama sem si dala preluknjat popek pred 6 leti in ga imam še danes … če je vse sterilno, ne more pridit do infekcije, lahko pa se ti začne gnojiti … če se ti začne gnojiti, si kupiš alkohol, in si iz alkoholam mažeš popek in razkožuješ uhan (medicinski – je fajn če ga imaš kar ene 2 mesece) ker do tega pač pride, ker je pirsing nek tujek v telesu … nekaterim celo koža odmre in uhan sam pade ven, ampak to je na na 10000 oseb … tko da kar pogumno … boli nič, fertik je pa preden ti prešteješ do deset 🙂

Če karkoli bo, samo alkohol in maži!

Če pa kaj ne bo šlo pa piši!

Lp, Sonček

Hvala!

Opogumila si me! 😀 Ampak bom s pirsinngi počakala do poletja, ker bom ga dobila med počitnicami (na začetku)! 😀 Koamj čakam.

Adijo, uživaj

Da res ne bi razkuževala z alkoholom! V lekarni kupi jod in s tem razkužuj, tudi pri operacijah razkužujejo z jodom in ne z alkoholom.
Sicer pa ti bodo vse povedali tam kjer si boš piercing dala delat.
Sama nisem imela problemov, redno čistit in negovat, pa ne bo prišlo do infekcije. Celi pa se približno 1 leto.

LP!

Hvala.

Ej aida*, mislim da ne veš prav veliko o teh stvareh! Rano lahko razkužiš samo iz alkoholom – sploh pa če se gnoji, zato da se uničijo vsi bacili … pa ne mislim zdej 100% alkohol ampak tisti ki ga dobiš v lekarni in pa Bepanthen krema … Z ALKOHOLOM SI PA MORAŠ RAZKUŽVATI RANO, drugače se še bolj gnoji!
Laryka kar vprašaj v lekarni pa boš videla da je tako!

Lp, sonček*

Mislim, da ti ne veš prav veliko, da takšne klatiš!

Ojej … mislim kje pa živiš draga aida*???

Sorry, ampak ti nimaš pojma …. ne ločiš zakaj je jod pa zakaj je alkohol….

Mislim, če usakem razkužujejo rano iz alkoholam (iz lekarne) je sigurno
to to, al pa mogoče sam zate ni???

Dej, mal si preber stvari, pa se mal pouči o njih preden začneš pisat bedarije

Primerna razkužila za čiščenje so BREZALKOHOLNA razkužila kot npr. peroksid ali jod(betadine), možno pa je tudi prekuhati 2 dcl vode z žličko soli. Nikoli ne uporabljaj tekočine za izpiranje ran ali ALKOHOLA, ker sta premočna in lahko povzročita alergično reakcijo in s tem tudi infekcijo!

To sem prepisala iz navodil Joli – Jolipierce MB, tam sem si piercing tudi dala delat. Mislim, da ima Joli malo več pojma o negi piercingov kot ti sonček*!!!!

ojej, ojej – obe nimate pojma – škoda besed pa časa za tole pisanje!!!

čudno, da ostali nismo mel pol alergije pa razdražene kože!!!

pa očitno ne veš kakšen je lekarniški, zdravniški oz. farmacevtski alkohol, ki ga uporabljajo zdravniki … mislim – lahko bi šla na učne ure …..

Laryka kar pojdi v lekarno, pa ti bojo dali – ker oni tam najbolj vejo!

Lp

Ojoj . . . Nima smisla . . . Zato zaključujem to debato . . .

Hvala enako … brezveze … sploh se je pa brez veze kregat ….

Lp, sonček*

Pozdravljene, tole kreganje je čisto nesmiselno, ker imata obe prav.
1. Alkohol (60-95%) v zdravstu uporabljamo predvsem za hitro razkuževanje kože. Ker alkohol izsuši kožo je antiseptičnim alkoholnim pripravkom za razkuževanje kože večinoma dodan glicerin.
2. Jod je eden najstarejših in najučinkovitejših antiseptikov, uporabljamo ga v 0,05% raztopini za razkuževanje kože, ran in sluznic.

Obstaja še kup drugih razkužil, ki so na voljo. Toda alkohol je le najbolj poznan in najbolj široko dostopen v lekarnah. Zelo praktični so alkoholni robčki s 70% alkoholom, ki so na voljo v lekarnah in so primerni za higieno področja okoli piercinga.
Seveda pa je ob vsakem hujšem gnojenju, in bolečinah na mestu obisk pri zdravniku!

Samo še to, prej sem se osredotočila samo na razkužila. Seveda je pri neproblematičnem piercingu verjetno najboljše kar čiščenje s fiziološko raztopino, ki jo prav tako dobiš v lekarni.

Aha, torej je v bistvu možost infekcije zelo majhna, če pirsing redno čistiš in razkožješ?
Kaj, ko čistiš medicinskega pirsinga, takrat ga moraš vzeti ven? Ker pravijo da moraš čistiti pirsing, a le-tega ne smeš jemati ven. Kako ga potem sploh lahko čistiš?

A boli menjavanje?

Ne, ne jemlješ ga ven dokler celi (9 – 12 mesecev). Namažeš in ga potem narahlo povlečeš gor in dol, da jod pride skozi.

Aha, že razumem. Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close